Şarapova, acuze grave la adresa şefilor ITF: "Au vrut să mă elimine din tenis!"

Maria Şarapova va reveni oficial pe teren începând cu 26 aprilie 2017. Ar mai fi stat până la începutul iernii viitoare dacă nu ar fi câştigat la TAS (Tribunalul de Arbitraj Sportiv) diminuarea suspendării de la 2 ani la 15 luni. Acum, rusoaica s-a făcut foc şi pară pe şefii Federaţiei Internaţionale de Tenis, pe care îi acuză că au vrut să o termine din punct de vedere sportiv. 

Am fost șocată! În primul rând, pentru că am fost suspendată din cauza unei substanţe care nu a fost interzisă în ultimii 10 ani. Am folosit-o la recomandarea medicului după mai multe analize. La 18 ani aveam câştigat un turneu de Mare Şlem şi, dintr-o dată, stând în dormitor, am primit un mail de la ITF că am încălcat regulamentul anti-doping. 

Am primit o suspendare de 24 de luni, dar ei au dorit patru ani pentru mine! ITF a vrut să-mi interzică timp de patru ani să nu joc tenis. Ei se numesc organizaţie neutră?... Nu! Tribunalul de Arbitraj Sportiv este neutru și acest lucru s-a văzut prin reducerea pedepsei,

---a răbufnit Şarapova

"E ca şi cum m-aş fi născut a doua oară", a spus Şarapova imediat după verdictul anunţat de către cei de la TAS. Rusoaica a fost depistată pozitiv la un control antidoping cu Meldonium, un medicament inclus pe lista substanţelor interzise la începutul acestui an. Dacă va considera că este suficient pregătită, Şarapova (foto: wikipedia.org) ar putea reveni în circuitul WTA odată cu turneul de la Roland Garos. 

Şarapova a început deja pregătirea pentru revenirea în circuitul profesionist - la începutul săptămânii viitoare va lua parte la un turneu demonstrativ care va avea loc la Las Vegas. Fosta numărul unu mondial va participa la World Team Tennis Smash Hits, competiţie destinată strângerii de fonduri pentru Fundația lui Elton John, care luptă împotriva SIDA. La competiţie şi-au anunţat participarea legende ale tenisului, precum John McEnroe, Andy Roddick și Martina Navratilova.

Sunt cu adevărat nerăbdătoare să revin pe teren pentru o cauză atât de importantă. De foarte mult timp organizatorii își doresc să particip la acest eveniment,

---a spus Şarapova

Rusoaica nu a mai disputat un meci din ianuarie, de la Openul Australiei, unde a fost eliminată în sferturi de marea sa rivală, americanca Serena Williams. Atunci a fost şi depistată pozitiv cu Meldonium, pentru care a primit o suspendare iniţială de 2 ani din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis. 

 

Foto: Reuters

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi