Cum se joaca Samba ?

Samba este o varianta de Canasta. In unele locuri este cunoscuta ca si Samba-Canasta; o carte olandeza numeste aceasta varianta Straat-Canasta. Straat in olandeza inseamna secventa (combinatia de carti ce fac parte din aceeasi suita consecutive). Este recomandat sa stiti varianta originala de Canasta pana sa va apucati sa o jucati pe aceasta.

remi.png

Samba poate fi jucata de 2, 3, 4, 5 sau chiar 6 jucatori folosind un numar de 3 pachete de carti. Cand se joaca in 2, 3 sau 5 jucatori, fiecare va juca pentru el; cand se va juca in 4 sau 6 jucatori, aceasta varianta se va juca cu pe echipe. Cand joaca 4 jucatori (2 echipe), membrii echipelor vor sta in parti opuse, iar cand joaca 6 jucatori (3 echipe) toti membrii echipelor trebuie sa fie separati de 2 membrii ai echipelor adverse.

Samba este jucat cu 162 de carti, adica cu 3 pachete standard de 52 de carti si 6 jokeri. Valorile cartilor luate individual este urmatoarea: - asul (A) valoreaza 20 puncte; - 8, 9, 10, J, Q, K valoreaza 10 puncte fiecare; - 4, 5, 6, 7 valoreaza 5 puncte - 3 de inima neagra valoreaza 5 puncte - 2 (carte speciala) valoreaza 20 puncte, iar jokerul (carte speciala) valoreaza 50 puncte.

Deosebirea fata de jocul original de Canasta este ca in Samba pot fi folosite si secventele, nu doar seturile.

Jucatorul sau echipa care va forma cele mai valoroase seturi sau secvente va fi declarata ca fiind castigatoare.

Va recomandam sa jucati rummy pe acest site de remi online!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi