S-a judecat cu statul ca să rămână anonimă, după un câștig de 560 milioane dolari la loto

Toată lumea vrea să câștige la loto, dar puțini sunt pregătiți pentru ”capcanele” inevitabile care pot însoți câștigarea unui jackpot - premiul cel mare care schimbă viața oricui. Iar cel mai mare pericol îl reprezintă așa-numitul ”blestem al loteriei”, un ”model” de comportament și circumstanțe care implică o probabilitate mare de a declara faliment în următorii trei-cinci ani după marele câștig.

Un câștigător recent de Powerball (foto: celebritynetworth.com) din New Hampshire a vrut să ”dribleze” toate pericolele și a luptat pentru drepturile lui în instanță, unde omul a cerut să rămână anonim după un câștig fabulos. Numită de presa de peste Ocean "Jane Doe", femeia a avut un bilet câștigător din data de 6 ianuarie, în valoare de 560 milioane de dolari. Ea nu a vrut, însă, ca numele să-i fie folosit de organizatorii loteriei pentru campania de publicitate, așa că s-a adresat unui tribunal - unde a câștigat acest drept. 

În motivarea verdictului, judecătorul de caz a declarat că dacă identitatea câștigătorului va fi făcută publică, ”persoana va fi supus unei hărțuiri alarmante și a unor campanii de comunicare nedorite”. Iar vizate de această decizie au fost, în primul rând, rudele femeii - care ar fi reprezentat un ”pericol” pentru ea. 

"Când vorbești despre o sumă mare de bani câștigată la jocurile noroc (foto: usatoday.com), situația ta devine rapid foarte complicată. Vei fi supus unor rate mai mari de impozitare, deducerile fiscale vor fi eliminate treptat și te vei alege, firesc, cu taxe noi către stat de care habar nu aveai”, a declarat un reprezentant al unei organizații care luptă pentru drepturile omului.

Câștigătoarea nu a dorit să fie anonimă pentru a dribla aceste taxe (pentru că, oricum nu poate scăpa de ele), ci pur și simplu a vrut să nu se știe că este ea. Interesul ei pentru anonimat nu era legat de egoism, deoarece americanca chiar dorea să ofere 183.000 de dolari în scopuri caritabile. 

Avocații lui "Jane Doe" susțin că aceste ”daruri” reprezintă doar o parte din suma totală pe care femeia dorește să o ofere celor care au mare nevoie de bani. Astfel, aceștia au anunțat că imediat după impozitarea sumei câștigată la loterie (foto: patch.com), ”Jane” are de gând să renunțe la o sumă cuprinsă între 25 și 50 milioane de dolari.

Deschide cont și pariază pe loteria virtuală la casa de pariuri online recomandată!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!