Ryan Lochte a minţit că a fost jefuit la Olimpiadă şi acum plăteşte: a fost suspendat 10 luni!

 

Ryan Lochte a luat aurul vara asta la Rio cu ştafeta de 4x200 de metri liber. Nu va mai înota până la anul! Americanul a fost suspendat 10 luni de către Comitetul Olimpic American şi Federaţia americană de nataţie pentru scandalul în care a fost implicat în timpul Olimpiadei. Ryan Lochte a pretins că a fost jefuit şi ameninţat cu moartea de poliţia din Rio de Janeiro, în timp ce se afla în drum spre Satul Olimpic, după o petrecere organizată de delegaţia Franţei la Jocurile de la Rio.

În realitate, lucrurile s-au petrecut cu totul altfel. Împreună cu alţi trei colegi din delegaţia Statelor Unite, Lochte a vandalizat toaletele unei benzinării din Rio de Janeiro şi s-a certat cu paznicul care le-a cerut despăgubiri. Apoi au declarat public că au fost jefuiţi sub ameninţarea armei, determinând autorităţile din Brazilia să deschidă o anchetă. Ryan Lochte a recunoscut ulterior că a exagerat şi le-a cerut scuze brazilienilor. 

În vârstă de 32 de ani, sportivul este suspendat până în 2017 şi nu va putea participa la Campionatul Mondial de la Budapesta. Presa din America scrie că şi ceilalţi trei înotători implicaţi în scandal au primit suspendări, dar mai mici, de până la patru luni. 

Pe lângă suspendare, Ryan Lochte a rămas şi fără patru sponsori, printre care şi cel care îi asigura echipamentul sportiv şi medicaţia de efort şi refacere. Cu toţii s-au dezis de faptele înotătorului. În vârstă de 32 de ani, Ryan Lochte deţine 12 medalii olimpice, dintre care şase de aur, trei de argint şi trei de bronz.

 

Foto: usatoday.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi