Rușii s-au pus cu răul pe jocurile de noroc online!

Presa din Rusia scrie că Autoritatea de reglementare a telecomunicațiilor a raportat că a primit 38 700 reclamații privind jocurile de noroc online, numai în prima jumătate a anului! Potrivit autorității de reglementare Roskomnadzor, această cifră reprezintă o creștere cu 235% a plângerilor care vizează site-urile ilegale, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. În total, autoritățile de stat au înregistrat 118 000 de reclamații, marea majoritate a plângerilor fiind legate de activitatea diverșilor operatori, dar și cu privire la imposibilitatea clienților de a obține informații care i-ar putea ajuta.

 

Înființat în anul 2008, Roskomnadzor supraveghează și reglementează cadrul legal pentru distribuirea informațiilor în conformitate cu legea din Rusia, iar recent a urmărit îndeaproape și jocurile de noroc online. Conform legilor în vigoare, cazinourile online și serviciile de poker sunt strict interzise în țară! Pariurile sportive sunt considerate legale, dar operatorii trebuie să solicite licențe prin intermediul autorităților locale de reglementare. În schimb, licențele acordate operatorilor internaționali sunt foarte greu de  obținut.

Industria jocurilor de noroc din Rusia rămâne printre cele mai strict reglementate piețe din lume, iar Roskomnadzor se ocupă inclusiv de depistarea și închiderea site-urilor care operează ilegal pe piață. De exemplu, numai anul trecut au fost blocate aproape 16 000 de domenii de jocuri de noroc în Rusia!

DESCHIDE CONT ȘI JOACĂ ACUM LA CAZINOUL RECOMANDAT DE PARIURIX!

Guvernul de la Moscova s-a aplecat și el în ultima perioadă spre activitatea operatorilor de jocuri de noroc, iar la începutul acestei luni autoritățile ruse au adoptat o lege care interzice utilizarea rețelelor virtuale private (VPN). Interesant e că aceste tipuri de rețele sunt folosite inclusiv de avocați, pentru accesarea site-urilor web neautorizate. 

Pokerul a fost interzis în Rusia în 2009, ca parte a represiunii împotriva cazinourilor, care a determinat camerele de poker să ofere ceva mai mult decât Siberian Hold'em. Timp de doi ani, pokerul s-a bucurat de statutul de sport înregistrat.

Un sondaj realizat în octombrie 2013 a arătat faptul că 42% dintre ruși văd pokerul ca un joc intelectual, comparativ cu 25% care au privit pokerul ca pe o activitate dedicată exclusiv celei mai de jos ”pături” a societății. De asemenea, 52% din cei chestionați au spus că oamenii au tot dreptul să joace poker, față de 24% - care a fost de părere că pokerul este o activitate care ”degradează omul”. 

Parlamentul rus a aprobat în iunie 2014 un proiect de lege care prevede ca datele personale ale tuturor jucătorilor online să fie stocate în interiorul granițelor Rusiei. Totodată, legea (care a intrat în vigoare în septembrie 2016) a oferit o rețea largă - care cuprinde servicii online internaționale precum Facebook, Google și chiar aplicații mobile. 

(credit foto: calvinayre.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi