Ruşii, prinşi cu mâţa în sac - au falsificat probele de urină ale sportivilor cu ness şi sare!

68 de sportivi ruşi au fost suspendaţi de către Federaţia Internaţională de Atletism şi au avut interzis la Jocurile Olimpice din Brazilia din cauza scandalurilor de dopaj în care au fost implicaţi. Decizia IAAF a fost sprijinită de către şefii Comitetului Internaţional Olimpic, care au anunţat că decizia este în conformitate cu politica de "toleranţă zero" a ambelor organizaţii şi o va "respecta în totalitate". 

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a caracterizat decizia IAAF ca fiind "injustă". Imediat, procurorii ruși au întocmit un dosar penal împotriva fostului șef al laboratorului antidoping din Rusia, Grigori Rodchenkov, cel care a dezvăluit neregulile privind testele antidoping ale sportivilor ruși de la Jocurile Olimpice de Iarnă de la Soci, din 2014. "Prin afirmațiile sale, Rodchenkov a cauzat pagube substanțiale din punct de vedere al statului rus", au spus procurorii ruşi.

Suspendarea a venit în urma mărturisirilor făcute de Rodchenkov. Acesta a declanşat un scandal de proporţii după ce a declarat că, personal, a dezvoltat un cocktail din trei substanțe interzise care, mai apoi, a fost oferit atleților ruși. Informaţia a fost făcută publică în timpul Olimpiadei de iarnă de la Soci, când Rodchenkov a dezvăluit că un număr de 100 de probe de urină, testate pozitiv, au fost ascunse!

Spusele fostului șef al laboratorului antidoping din Rusia au fost confirmate de către avocatul Richard McLaren, care a oferit dovezi clare despre sistemul de dopaj instituţionalizat din Rusia. McLaren a dezvăluit că ruşii s-au folosit de sare şi ness pentru modificarea probelor de urină! 

O conspirație instituțională a fost creată pentru sporturi de iarnă și de vară de Ministerul Sportului și de servicii pecum Agenția Antidoping din Rusia, laboratorul antidoping din Moscova, alături de FSB (servicii secrete) pentru a manipula controalele antidoping. În probele de urină erau adăugate sare și ness pentru modificarea rezultatelor, 

---a dezvăluit Richard Mclaren în cadrul unei conferinţe de presă, organizată la Londra

Conform acestuia, la dosar sunt dovezi solide ce atestă un sistem foarte bine pus la punct şi care a falsificat probele de urină în cazul a peste 1000 de sportivi ruşi, din peste 30 de sporturi, în perioada 2011 - 2015! Toate au fost descoperite în cadrul investigaţiilor făcute de către Richard McLaren, unul dintre cei mai reputaţi avocaţi din Canada. 

 

Foto: marca.com

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi