Rușii i-au ”tăvălit” pe saudiți la debut: 5-0! Eurogoluri reușite de Cheryshev (VIDEO)

Rușii au pornit mari favoriți în meciul de deschidere de la Mondial, contra Arabiei Saudite. Pe teren, gazdele Mondialului au arătat un fotbal plăcut și direct, în același timp, care i-a surprins pe saudiți. Aflați la primul lor CM după cel din 2006, oaspeții au început curajos meciul în fața trupei lui Stanislav Cherchesov (foto: uefa.com), omul de care se leagă speranțele calificării în optimi - o premieră pentru ruși în ultimii 30 de ani. 

Minunea n-a ținut decât câteva minute, până în momentul în care rușii și-au reglat ”tirul”. Primele probleme pentru saudiți au început în minutul 7, când rușii au fost blocați în extremis la o fază în careu. Apoi Dzagoev a pus în pericol poarta adversă.

Mijlocașul lui ȚSKA Moscova a fost urmărit de ghinion - s-a accidentat în minutul 24 și a fost înlocuit cu Cherysev. Era deja 1-0 pentru Rusia, care a deschis scorul după 12 minute prin Gazinsky. 

(Sursa: youtube)

Golul lui Gazinsky i-a descătușat pe ruși, care au continuat să atace fără întrerupere poarta apărată de Al Maiouf. Acesta a scos în ultima instanță la capătul unui contraatac al gazdelor, dar la o fază în care arbitrul asistent nu a semnalizat un ofsaid clar. 

Jucătorii lui Cherchesov și-au văzut de joc și cu două minute înainte de pauză au făcut 2-0. Înlocuitorul lui Dzagoaev, Cherysev a finalizat în stil de mare atacant un contraatac și a făcut inutilă intervenția portarului advers. 

(Sursa: youtube)

Saudiții au încercat să revină în meci și au trecut pe lângă o ocazie mare în minutul 56, la o fază la care mingea s-a ”scurs” prin fața porții lui Akinfeev. Apoi a fost rândul rușilor să rateze, după un plonjon la sacrificiu al lui Maiouf la picioarele lui Smolov.

Până la urmă, oaspeții au mai cedat o dată în minutul 71, când Dzyuba (abia intrat pe teren) și-a pus capul la contribuție după o centrare perfectă și a urcat scorul la 3-0.

(Sursa: youtube)

Gazdele Mondialul din acest an nu au renunțat la atacuri nici la 3-0 și, impulsionați de tribune, au dat și golul patru. Autorul reușitei de 2-0, Cheryshev a lovit în ultimul minut și și-a trecut în cont o nouă ”bijuterie” de gol, care l-a făcut pe selecționerul Cherchesov să jubileze.

(Sursa: youtube)

Dar asta n-a fost tot...Când toată lumea se pregătea de fluierul final, centralul le-a dat o lovitură liberă rușilor din preajma careului advers.

Iar Golovin a executat magistral, trecându-și în cont un gol la fel de frumos ca ultimul marcat de colegul său, Cheryshev. 

(Sursa: youtube)

Rușii au câștigat pentru prima dată după șapte confruntări în care nu au cunoscut gustul victoriei - din octombrie 2017 nu mai câștigaseră un meci. Precedenta confruntare dintre Rusia și Arabia Saudită a fost în 1993, când saudiții s-au impus cu 4-2 într-un amical.

Rusia nu a mai depășit faza grupelor la un Campionat Mondial de la ediția din 1986, în timp ce saudiții au trecut o singură data de grupe, în 1994. Precedenta confruntare dintre Rusia și Arabia Saudită a fost în 1993, când saudiții s-au impus cu 4-2 într-un amical. 

Rușii (captură foto: youtube) sunt pe primul loc în Grupa A după victoria de la debut cu Arabia Saudită și așteaptă acum rezultatul celeilalte confruntări, dintre Egipt și Uruguay (vineri, 15 iunie, ora 15.00).

Poți afla ultimele noutăți despre ofertele caselor de pariuri pe Campionatul Mondial dacă accesezi acest articol! Nu uita să verifici zilnic acest articol, care va cuprinde toate surprizele pe care casele de pariuri online le-au pregătit cu prilejul celui mai tare eveniment sportiv al anului.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi