România - Cehia 30-28 şi visăm la semifinalele Europeanului de handbal din Suedia

România a trăit periculos începutul de meci cu Cehia, de la Europeanul de handbal. Cu o apărare departe de prestaţia din partida cu Ungaria, tricolorele au încasat gol după gol, iar adversarele s-au ţinut scai pe tabela de marcaj. De la 4-1 şi 8-5, s-a ajuns după un sfert de oră la 11-9. Nu-i mai puţin adevărat că nici poarta nu prea le-a "ţinut" pe jucătoarele lui Ambros Martin, titularizarea Paulei Ungureanu nefiind chiar cea mai bună variantă aleasă de antrenorul spaniol. Noroc că în ofensivă Cristina Neagu şi-a etalat din nou "rachetele" care au făcut-o celebră. Luată de multe ori "om la om", vedeta naţionalei României a fost însă şi servantul ideal pentru oamenii de pe semicerc, Pintea şi Manea hărţuind în permanenţă apărarea adversă. Încet, încet, România a revenit pe linia de plutire, dar nu a reuşit să "defileze" pe tabelă, aşa cum a făcut-o în meciul cu unguroaicele. De altfel, la pauză tricolorele au intrat cu doar trei goluri avantaj: 17-14.

La reluare, situaţia a fost cam la fel în teren. În plus, româncele au început să greşească şi în atac şi asta pentru că cehoaicele au închis bine culoarele spre poartă - apărarea avansată le-a deranjat vizibil pe jucătoarele lui Ambros Martin. Au fost şi momente când adversarele au marcat în inferiorioritate. Cehoaicele au prins curaj şi au egalat la 20 în minutul 42. Trimisă în poartă în locul Paulei Ungureanu, Denisa Dedu le-a mai pus "frână" adversarelor. Cehoaicele nu au renunţat însă şi au făcut ca finalul meciului să fie unul pe muchie de cuţit, reuşind să menţină diferenţa de 2 goluri.

Cu gândul la semifinale, tricolorele au apăsat pe acceleraţie în ultimele 5 minute. Neagu a "găurit" din nou poarta şi cu 3 minute înainte de final tabela arăta 29-28. Cehia a avut apoi şansa egalării la următorul atac, dar Dedu a speriat-o pe o adversară şi aceasta a tras în plasa laterală. România a jucat cu doi pivoţi în ultimul minut, când Cehia a rămas în doar patru jucătoare. Tricolorele au profitat şi au lovit decisiv prin Pintea (pasă Cristina Neagu) şi România a câştigat cu 30-28!

Cristina Neagu a fost din nou cea mai bună jucătoare a României. A marcat 10 goluri şi s-a distanţat în topul marcatorilor de la Campionatul European din Suedia, cu 43 de reuşite. Pentru Neagu, a fost al doilea meci consecutiv de la acest turneu final în care a înscris 10 goluri și al 11-lea meci la rând în care a fost golghetera României la un turneu final european. Evoluția interului naţionalei României l-a impresionat și pe selecționerul Cehiei, Jan Basny. "Neagu este o sportivă senzaţională, extrem de puternică, care ar putea juca lejer într-o echipă de băieţi!", a spus selecţionerul Cehiei.

Sunt fericit. Nu doar pentru că am obţinut cele două puncte, ci pentru că am învins şi când nu am făcut un joc aşa de bun. Este ceva care aparţine învingătorilor. Este normal într-o astfel de competiţie, când joci foarte des multe meciuri cu tensiune să mai apară şi astfel de momente. Toate echipele trec prin astfel de situaţii. Dar din fericire am obţinut 2 puncte, iar acest lucru este cel mai important,

---a declarat selecţionerul României, Ambros Martin

 

Foto: swe2016.ehf-euro.com / Marius Ionescu 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi