Rotariu, omul care aduce fericirea. România, victorie cu Suedia după 35 de ani!

Veniți din Israel, unde au jucat pe un teren excelent și la peste 25 de grade celsius, jucătorii lui Cosmin Contra au muncit serios în amicalul cu Suedia pe un gazon greu. La Craiova, nordicii le-au pus ceva probleme tricolorilor, care au fost încurajați în continuu de suporterii din tribune. 

Ca și în Israel, Contra a mutat decisiv și cu Suedia - selecționerul l-a scos pe Mitriță de pe teren și l-a introdus pe Dorin Rotariu (foto), iar atacantul împrumutat de FC Brugge la Mouscron s-a lipit de gol după numai trei minute, cu un șut impecabil la colțul lung. A fost al 600-lea gol marcat de România în meciurile disputate pe teren propriu. Rotariu a avut și șansa lui 2-0, dar Johnsson a respins la execuția excelentă a românului dintr-o lovitură liberă. 

Oaspeții au fost foarte aproape de egalare în minutul 71, atunci când Guidetti nu a lovit bine mingea și Tătărușanu a intervenit salvator. Tricolorii au răspuns două minute mai târziu, când Stanciu (foto) și Grozav (din foarfecă) și-au încercat și ei norocul în fața porții adverse. 

Introdus și el pe parcurs în teren, Gicu Grozav a pus o presiune fantastică pe apărarea adversă. Jucătorul lui Bursaspor a fost foarte aproape de 2-0 în minutul 82 după o fază luată pe cont propriu. Pe finalul meciului, Contra a aruncat în luptă și doi debutanți - Nedelcearu (fotbalistul rușilor de la FC Ufa) și pe Denis Man, atacantul lui FCSB. Ultimul a avut șansa lui 2-0 în prelungiri, dar Larsson a reușit să-l incomodeze într-o situație excelentă.

A fost ultima fază importantă a meciului în care România a bifat prima victorie în fața Suediei după o pauză de 35 de ani. Tricolorii au câștigat ultima dată în fața nordicilor pe 9 iunie 1983 - Rodion Cămătaru a marcat atunci singurul gol de pe ”Rasunda”, stadion care nu mai există astăzi. 

Suedezii - care au lăsat acasă Italia în play-off-ul Mondialului din Rusia, au bifat astfel a doua înfrângere în doar trei zile. În seara în care România a învins Israelul cu 2-1, nordicii au pierdut la același scor amicalul cu Chile (goluri Vidal și Bolados).

Cele două eșecuri l-au pus serios pe gânduri pe selecționerul Janne Andersson în perspectiva turneului final mondial din Rusia - unde nordicii au fost repartizați într-o grupă foarte grea, cu Germania, Mexic și Coreea de Sud. 

DORIN ROTARIU (foto):Nu mă consider erou! Am fost doar inspirat. Important este că am fost agresivi, la fel ca ei. Probabil asta a fost și cheia meciului. Noi suntem mai tehnici și putem avea imaginație. Am dovedit încă o dată că suntem o echipă în schimbare și abia așteptăm meciurile oficiale. Am învins o echipă care a lăsat Italia acasă”. 

COSMIN CONTRA: ”Un meci complet, împotriva unei echipe mult mai puternică decât noi, din toate punctele de vedere. Trebuie să ne maturizăm și orice probleme pot interveni...trebuie să trecem peste ele. Suntem pe drumul cel bun. Am făcut un meci mai complet decât cel din Israel. Băieții au înțeles că fără sacrificiu, fără un grup unit, nu putem merge mai departe. Am fost inspirat în aceste două meciuri și sper să mă țină, pentru că aceste inspirații pot aduce o calificare. Sunt foarte fericit și mândru pentru că îi antrenez pe acești băieți!”. 

(Credit Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi