Românul Valentin Vornicu, cel mai bun din istorie în World Series of Poker Circuit. Tocmai a câștigat al 11-lea inel

Valentin Vornicu a cucerit al 11-lea inel de aur în World Series of Poker Circuit. Românul de 34 de ani a câștigat suma de 64.205$ și a devenit lider all-time în circuit, fiind primul jucător care ajunge la 11 victorii.

JOACĂ ACUM LA CEA MAI BUNĂ CAMERĂ DE POKER DIN LUME!

1340 de jucători au luat parte la $365 No-Limit Hold’em Re-Entry din New Orleans, iar marele câștigător este un român. Acesta a avut încă o dată un run excelent, demonstrându-le tuturor că backgroundul în matematică se îmbină excelent cu flerul, la masa de joc. 

Victoria este cu atât mai specială pentru Valentin, cu cât aceasta este sinonimă cu obținerea în premieră a locului întâi în istoria WSOP Circuit, românul fiind primul care depășește 10 inele de aur. Din noiembrie 2017, el se afla la egalitate, în frunte, alături de Maurice Hawkins.

"Este pentru prima dată când mă aflu singur pe primul loc în istoria World Series of Poker Circuit. Mai întâi, l-am egalat pe Alex (n.r.Masek - jucător cu origini române), apoi pe Maurice (n.r.Hawkins). Mă bucur că am ajuns la 11 victorii și sunt singur pe cea mai înaltă treaptă. Îmi place la  nebunie să câștig turnee și sunt atât de fericit că am reușit să câștig aici, învingând un field  numeros și valoros. Acum, am resursele necesare pentru a merge la WSOP 2018 și să mă implic la toate turneele la care doresc", a spus Vornicu, la final.

Rezultatele de la masa finală din New Orleans

Valentin a ajuns la masa finală din postura de short stack și nu își imagina că va putea câștiga competiția. De altfel, chiar el a recunosut că obiectivul său primordial era acumularea de puncte in clasamentul WSOP Circuit, nu victoria finală propriu-zisă.

"Când am rămas opt oameni, toți care erau short stack-uri s-au dublat. Inclusiv eu, așa că a fost o luptă de-a șoarecele cu pisica. Inițial eram trei jucători cu stack-uri de aproximativ 10 blinduri, pentru ca apoi situația să devină foarte echilibrată. Fiecare a început să aștepte, dorind să facă un pay-jump important prin ieșirea din concurs a altui jucător", a mai spus românul.

Având în vedere profilul său - profesor de matematică -, dar și performanțele obținute, mulți și-l imaginează pe Valentin ca fiind un grinder care "aleargă" de la un turneu la altul, conștient că are un edge important în fața tuturor, ca urmare a cunoștințelor solide de matematică. Nimic mai fals. Deși probabil e cel mai bun din lume când vine vorba de calcule, Vornicu nu acordă atenție full-time pokerului. Din contră, bucureșteanul are acest "job" doar jumătate de an, în restul timpului îndreptându-și atenția spre relaxare și dezvoltarea adolescenților în domeniul "matematici speciale".  

"Mulți oameni cred că sunt mereu pe drumuri, dar nu călătoresc atât de mult. Cred că sunt 5 locuri pe care mă axez. Jumătate de an nici nu joc atât de mult, prefer să mă relaxez. Ce sens are să fiu un grinder full-time, dacă nu mă pot bucura de libertate, de plajă? Așa că joc în general pe Coasta de Vest, aproape de casa mea. Pe Coasta de Est ajung destul de rar și atunci o fac doar pentru punctele din World Series of Poker Circuit", a concluzionat Valentin.

Cele 11 victorii ale lui Vornicu în WSOP Circuit

Cine este Vornicu?

Născut în București, în 1983, Vornicu a fost un adevărat copil minune în domeniul matematicii. A participat în liceu la Olimpiada Internațională de Matematică, având rezultate impresionante. Mai întâi, în 2001 a obțiut o mențiune, pentru ca un an mai târziu să fie al treilea din lume la concursul care adună laolaltă cele mai luminate minți în domeniu. La doar 19 ani a fondat compania MathLinks, de care s-a ocupat până în 2010. A absolvit Universitatea din București în 2006, obținând apoi un Master în Algebră și Teoria Numerelor. Nu a uitat niciun moment de "prima iubire", scriind o carte - "Olimpiada de Matematică" - și îndrumându-i pe elevii eminenți în această direcție. A fost coordonatorul echipei României la Olimpiada din Spania (2008), după ce în anii precedenți făcuse parte din staff-ul echipei țării noastre la Olimpiadele din Japonia, Grecia, Mexic, Slovenia și Vietnam. 

Din 2003, la doi ani distanță după medalia de bronz obținută, a început să scrie probleme pentru Olimpiada Internațională de Matematică. Și în prezent, deși își canalizează multe din eforturi spre poker, ține o tabără de vară în San Diego, pentru elevi supradotați, pe care îi antrenează să își atingă potențialul maxim în matematici avansate.

La finalul deceniului trecut, a emigrat în SUA, stabilindu-se la San Diego. Acolo s-a perfecționat în hold'em, devenind un regular încă din 2011, când a obținut primul dintre cele 11 inele de aur (la WSOP Circuit - Hammond).

A scris istorie la WSOP Main Event 2016

Deși are 11 inele în WSOP Circuit, poate cea mai bună performanță a sa a avut loc acum doi ani la WSOP Main Event. Chip leader, după primele două zile de concurs, la cel mai important turneu din lume, Vornicu și-a continuat runul excelent: când mai rămăseseră 100 de jucători (din cei 6737 înscriși) încă era în top 10 la număr de fise.

Mulți îl creditau cu șanse mari să ajungă la masa finală, dar, după mai multe bad beaturi, a ajuns short cu 4.035.000 de fise. A încercat să fure blindurile și a împins all-in din big, pe raise-ul lui Jared Bleznick. Acesta a plătit, iar Vornicu a întors A-9 offsuited. Insuficient pentru a învinge cartea dominantă a americanului, A-10. Bucureșteanul a terminat astfel pe locul 23, asigurându-și un cec de $269.430. A fost cel mai mare premiu obținut din poker până în prezent, câștigurile sale sărind, odată cu turneul din New Orleans, de 1 milion de dolari.

  • World Series of Poker Circuit este "fratele mai mic" al World Series of Poker, unde se acordă brățări pentru învingător. În WSOP premiile sunt mult mai mari, ca și buy-in-urile. Cel mai titrat jucător din lume este Phil Hellmuth, care a cucerit până în prezent 14 brățări. El este urmat de legendarul Doyle Brunson, Johnny Chan și Phil Ivey (toți cu câte 10). Având în vedere cât s-a dezvoltat de mult pokerul în ultimul deceniu și jumătate - ceea ce a dus la apariția a sute de jucători world class -, e puțin probabil ca recordul celui supranumit "The Poker Brat" să fie doborât prea curând.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!