Românii cheltuie mai mulți bani pe ”imagine”, decât la jocurile de noroc

Un studiu al Institutului Național de Statistică (INS) a relevat faptul că bromânii au scos mai mulți bani din buzunar anul trecut pentru înfrumusețarea personală și curățarea hainelor în comparație cu 2015. Principalii indicatori pe baza cărora a fost fundamentat studiul au fost veniturile totale ale agenților economici prestatori de servicii către populație. 

Anul trecut, cifrele de afaceri ale societăților care au ca activitate servicii de coafură și înfrumusețare corporală (foto: http:saloaneleigiena.ro) au crescut cu 40,7%, comparativ cu anul precedent! Cea mai pronunţată creștere a avut loc în utima lună a anului trecut, când prestatorii de servicii de profil au înregistrat venituri cu 46,2% mai mari comparativ cu decembrie 2015. E un semn că românii și româncele acordă din ce în ce mai multă atenție petrecerilor de sărbători. 

Cu aproape un sfert mai mult au încasat în decembrie 2016 și curățătoriile chimice pentru haine. Astfel, încasările din 2016 au fost cu 15% mai mari decât în anul precedent. Cea mai mare scădere a cifrei de afaceri și, implicit, a veniturilor au înregistrat-o operatorii de jocuri de noroc. Conform datelor studiului efectuat de INS, casele de pariuri au bifat o scădere cu 4,6% în 2016, comparativ cu 2015, 

Cea mai răspândită formă de joc a românilor o reprezintă ”păcănelele”, urmate de jocurile la cazinouri și pariurile sportive. Cea mai mare creștere, în ceea ce privește extinderea caselor de pariuri, s-a înregistrat între 2004 și 2013, când în România numărul acestora a crescut de patru ori ajungând la cifra de 62.000. 

Doamnele, mult mai reticente

Potrivit unui studiu al GfK, 15% din românii peste 18 ani au jucat cel puțin o dată în ultimul an jocuri de noroc de tip loto, pariuri sportive offline, jocuri de tip slot machines, jocuri online sau jocuri de cărți. Românii care joacă săptămânal sunt în general bărbați tineri, cu vârste cuprinse între 18 și 24 de ani, necăsătoriți, din mediul urban.
 
 
Jucătorii care practică unul din jocurile de noroc cu frecvenţă cel puţin săptămânală sunt preponderent bărbaţi tineri, necăsătoriţi, din mediul urban, cu educaţie medie şi cu un venit mediu de aproximativ 2.500 lei. 32% dintre cei care practică jocuri de noroc cu frecvenţă săptămânală au între 18 şi 24 ani, arată studiul citat. În general, ei pariază pentru distracţie şi pentru a câştiga bani. Întrebaţi care sunt motivele de joc, 87% dintre ei au declarat că se simt bine atunci când joacă, în timp ce 74% au afirmat că joacă şi pentru a câştiga bani.

Jucătorii ocazionali, cei care au declarat că au practicat cel puţin o dată un joc de noroc în ultimul an, se regăsesc într-o mai mare măsură în oraşele mici, cu până în 30.000 locuitori, unde posibilităţile de distracţie de orice tip sunt mai limitate. Același studiu a dezvăluit faptul că 25% dintre bărbaţii români (peste 18 ani) au jucat măcar o dată jocuri de noroc în ultimul an.

Pe de altă parte, doamnele care au încercat jocurile de noroc în ultimul an sunt mult mai puţine: doar 7% din totalul femeilor de peste 18 ani.

Joacă responsabil și nu investi mai mult de 10% din salariul lunar în jocuri de noroc! Dacă te confrunți cu probleme de joc apelează la jocresponsabil.ro!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!