România, tot mai aproape de Europeanul de handbal după 26-25 cu Rusia!

Învinse la cinci goluri diferență în meciul tur (25-30), fetele din naționala de handbal a României și-a luat o revanșă muncită, dar mult ”gustată” de public, în returul cu Rusia din preliminariile pentru Campionatul European. Cu doar o modificare operată în echipă (Elena Cristina Florică în locul Valentina Ardean-Elisei - accidentată), jucătoarele antrenate de Ambros Martin (foto) s-au impus la un gol în fața ”tancurilor” rusești, scor 26-25 într-o sală din Cluj arhiplină (au fost 8.000 de oameni în tribune). 

România a intrat perfect în meci, cu o Denisa Dedu în formă de zile mari. Lucrurile au mers aproape perfect și în atac. Cristina Neagu a fost supravegheată ”la sânge” de adversare, dar rezolvarea a venit de la celelalte fete. Astfel că Buceschi, Chiper sau Pintea au lovit sistematic. Tricolorele au condus în permanență pe tabelă, iar la pauză au intrat la vestiare cu un avantaj de trei goluri (15-12). 

Mâna ”de fier” a lui Trefilov s-a văzut după pauză. ”Cravașate” non-stop de pe margine de celebrul lor antrenor, rusoaicele au jucat perfect și au dat nu mai puțin de 7 goluri, comparativ cu România - care a reușit doar unul în primele minute din repriza a doua. Româncele au început, apoi, o cursă nebună de urmărire a adversarelor și cu șapte minute înainte de final, fetele lui Amros au reușit să preia din nou conducerea (24-23). 

A fost momentul care le-a dat aripi handbalistelor noastre, care au punctat decisiv prin Raluca Băcăoanu şi Crina Pintea. Totuși, Eliza Buceschi a fost cea care a barat, în ulimele secunde, drumul rusoaicelor spre poartă în tentativa de a smulge un nesperat rezultat de egalitate.

Victoria cu Rusia a trimis România pe primul loc în grupa de calificare, cu 6 puncte - tot atâtea câte are și locul doi, ocupat de Austria. Rusia a căzut pe locul 3, cu 4 puncte, în vreme ce Portugalia rămâne ”cenușăreasa” grupei (cu 0 puncte).  

În meciul cu Rusia, golurile României au fost reușite de: Buceschi (6), Neagu (foto), Chiper și Drăguț (toate câte 4 goluri), Pintea (3), Băcăoanu (2), Udriştioiu, Pristăviţa, Florica (câte unul). Tricolorele mai au de jucat două meciuri în grupă, cu Austria și Portugalia. În tur, româncele s-au impus în ambele întâlniri: 36-25 cu Austria și 32-16 cu Portugalia. 

(Credit Foto: Mircea Roșca, Mihaela Bobar / Sportpictures.eu)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi