România - Suedia, amicalul răzbunării pentru coșmarul din '94. Prunea: ”Poți să uiți așa ceva?..”

Contra a făcut două schimbări super-inspirate în amicalul cu Israel, iar lucrul ăsta s-a văzut la final pe tabelă. Victoria din Israel le-a dat aripi tricolorilor, care au fost lăudați de fostul selecționer Victor Pițurcă. "România a jucat la cel mai înalt nivel cu Israel, chiar dacă a fost un meci amical. Am văzut risipă de efort, un presing avansat în prima repriza, când gazdele au avut mari dificultăți să construiască. Este foarte bine că noul selecționez reușește să-i determine pe jucători să evolueze în acest fel. E mare diferență între ce jucau băieții cu Daum și evoluția de acum", a declarat Pițurcă (foto: sportpictures.eu) în Gazeta Sporturilor.  

Piți crede că numirea lui Contra a fost cea mai bună variantă în acest moment la națională. Actualul selecționer a fost sfătuit să îmbunătățească ceva din atitudinea jucătorilor în fața porții adverse. Iar Keșeru a fost dat ca exemplu. "După numărul de ocazii am meritat victoria, chiar dacă pe final au avut și ei câteva ratări mari. Cosmin a adus jucători noi, iar pentru aceștia victoria din Israel a însemnat enorm pentru viitor. 

Lui Claudiu (nn - Keșeru) nu-i este caracteristic să rateze dintr-o situație precum cea din prima repriza. El este un marcator, dar la echipa națională trebuie să fii foarte pragmatic, când ai o astfel de oportunitate, să dai gol. Altfel apare un jucător precum Țucudean, care înscrie într-o manieră de mare fotbalist, și se poate să pierzi locul în echipă”, l-a atenționat Pițurcă pe atacantul lui Ludogoreț (foto: sportpictures.eu).

Desigur, datele problemei se vor schimba în amicalul cu Suedia. Mâine seară, tricolorii vor întâlni la Craiova o echipă calificată la Mondial în dauna Italiei. "Cu Suedia s-ar putea să fie altfel. E o echipă valoroasă, cu jucători mult mai puternici, care vor face un marcaj mult mai aspru. Am însă încredere într-un rezultat bun. Repet, se simte în continuare, de când a venit Contra, un plus de determinare, de atitudine, dar și că jocul României este în creștere”, i-a încurajat Pițurcă pe jucătorii din națională înaintea meciului cu Suedia. 

Răzvan Marin a bifat ultimele 7 minute în amicalul de la Netanya, Contra preferând să-l aibe în formă maximă la meciul cu nordicii. Internaționalul român a făcut spectacol sezonul ăsta la Standard Liege, iar evoluția lui nu a trecut neobservată. Astfel că mijlocșul de 21 de ani este monitorizat acum de marile echipe din Serie A - după interesul lui AS Roma, acum a venit rândul celor de la Inter să stea cu ochii pe Răzvan Marin. 

"Pe urmele lui Hagi", titrează FC Inter News, care îl laudă pe jucătorul nostru. "Foarte dotat tehnic, crescut sub aripa protectoare a marelui Gică Hagi la Viitorul, Marin e coleg cu Zinho Vanheusden, împrumutat la Liege după o accidentare serioasă suferită în septembrie anul trecut". 

Suedia, naționala care ne-a ”ucis” visele în 1994

Răzvan Marin ar putea fi ”aruncat” în luptă din primul minut împotriva Suediei, naționala care ne-a dat mari dureri de cap la Mondialul american. Toată lumea își aduce aminte perfect, și acum, după atâția ani, cum Florin Prunea (foto: gsp.ro) a fost ”pedepsit” de Kennet Andersson la o ieșire greșită pe o centrare.

A fost golul care a ucis” speranțele a milioane de români care au urmărit cu sufletul la gură în 1994 victoriile de senzație ale României în fața Argentinei și Columbiei. Dacă treceau de suedezi, românii urmau să se bată cu Brazilia pentru un loc în marea finală a Mondialul american. 

"Puteam să câștigăm cu oricine! Ce dacă jucam cu Brazilia..", spunea Hagi la puțin timp după meciul de coșmar cu Suedia, decis la penalty-uri. Dan Petrescu și Belodedici au ratat, în timp ce Andersson, Brolin, Ingesson, Nilsson și Larsson l-au ”executat” cu sânge rece pe Prunea. 


  
Actualul manager sportiv al lui CSM Poli Iași (foto: sportpictures.eu) nu-și poate scoate din minte acea fază blestemată din prelungiri cu Suedia. "Cum aș putea să uit vreodată? Și acum pe unde mă duc mă întreabă lumea: "Domne, dar cum ai putut, domne, la fază aia...?". La fiecare pahar de vorba spun mereu aceeași poveste. Pe care am spus-o de peste o sută de ori! Cum să fie?...Ceasul rău, pisică neagră!”, spune Prunea într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor.

Fostul portar al naționalei a dezvăluit abia acum că o familie s-a destrămat atunci din cauza lui! ”Mi-aduc aminte că la câțiva ani, la un meci în țara, m-a înjurat unul de m-a tâmpit. "Mai poți?", i-am zis..."Păi, bah, din cauza ta m-am despărțit de nevastă-mea după faza aia!", mi-a răspuns. "Bine, atunci înjură-mă mai departe!", i-am spus. N-am cum să mai dau timpul înapoi, s-a întâmplat, îmi pare rău, asta este. Mai greu a fost imediat după, am avut gânduri negre câteva zile. Nu mâncam, eram afectat. Dar lumea m-a iertat", a povestit Prunea în Gazeta Sporturilor. 

Prunea va fi prezent în tribune la Craiova, alături de alți foști internaționali. Cu toții vor participa cu câteva ore înainte la slujba de înmormântare al fostei legende a Craiovei Maxima - Nicolae Tilihoi. Adi Mutu (foto: sportpictures.eu) va fi și el acolo. Managerul sportiv al naționalei României a declarat acum câteva zile că ii-a păstrat o invitație prietenului său Zlatan Ibrahimovic, alături de care a jucat la Juventus. 

Casele de pariuri au pregătit din nou oferte incitante pentru amicalul României. Totul e să fii cât mai inspirat în alegerea pe care o vei face. Nu uita, însă, să te uiți și peste pontul recomandat pe site-ul nostru pentru amicalul dintre România și Suedia. 

Deschide cont și pariază pe victoria României în fața Suediei
Cotă 10.00 sau primești miza înapoi!

Amănunte despre ofertă găseștiAICI!

 

Deschide cont acum și pariază pe victoria României contra Suediei la o cotă mărită de 28.00!

AICIai mai multe detalii despre ofertă! 

 

Deschide cont acum și plasează orice pariu pe România vs Suedia
Cotă 10.00 sau dublul mizei înapoi!

Pentru mai multe amănunte intrăAICI!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!