România se "scufundă" în clasamentul FIFA. Daum: "Încerc să găsesc soluţii"

România coboară în clasamentul FIFA de la lună la lună. În octombrie era pe locul 34, iar acum a mai căzut 5 poziţii! Egalul din Kazahstan şi înfrângerea cu Polonia din preliminariile CM 2018, dar şi eşecul din amicalul cu Rusia au aruncat naţionala României în spatele unor echipe ca Algeria, Tunisia, Korea, Iran sau Peru. Locul 15 în clasamentul FIFA, Polonia lui Lewandowski e la doar 80 de puncte distanţă de ultimul loc din Top 10, ocupat de Spania.

Selecţionerul Christoph Daum a vorbit pentru lead.ro despre situaţia actuală a fotbalului românesc, dar şi despre planurile pe care le are pe banca naţionalei. 

Ceea ce se petrece azi în fotbalul românesc nu e ceva ce ține de evenimente de acum 3-4 luni, ci e consecința unui sistem vechi de 10-15 ani. Nu am văzut o viziune realistă despre ceea ce trebuia să fi făcut mai bine acum 10 ani. Nu trebuie decât să te uiţi la situaţia echipelor româneşti în cupele europene, la rezultatele echipelor naţionale de juniori sau la situaţia centrelor de copii şi juniori. Nu e job-ul meu să critic ce a fost rău în ultimii ani. Job-ul meu e să găsesc soluţii şi asta încerc să fac,

---a anunţat Christoph Daum

Selecţionerul României cere timp pentru a-şi duce la îndeplinire planurile. Săptămâna trecută, Daum a fost premiat cu diploma de excelenţă pentru pionierat în fotbalul românesc, într-o gală a companiilor din mediul de business, de limbă germană, din România.

A fost o decizie spontană să semnez cu echipa României. Ceea ce mi-a spus preşedintele Răzvan Burleanu m-a convins din start. Am spus că vreau să vin să ajut fotbalul românesc ca să dezvolte structuri şi standarde de performanţă şi să influenţez cu experienţa mea echipa naţională. Dar schimbarea nu poate veni peste noapte sau în câteva săptămâni sau luni,

---mai zice Daum

Germanul câştigă, în funcţia de selecţioner al naţionalei României, suma netă de 60.000 de euro pe lună – în total, 720.000 de euro pe an, bani la care se adaugă taxele aferente către stat, susţin, pentru ProSport, surse din interiorul FRF. Croaţii, care l-au vrut şi ei selecţioner, n-au vrut să-i dea în 2015 mai mult de 15.000 de euro pe lună. Daum cerea 25.000, deşi stătea pe tuşă din martie 2014. 

Neamţul a fost ţinta atacurilor după lecţia predată de Polonia la Bucureşti. Daum crede în continuare în calificarea României la Mondialul din Rusia. 

Sigur, când pierzi 0-3 e clar că cealaltă echipă a fost mai bună. Dar am vorbit cu mulţi care continuă să rămână optimişti, care susţin echipa naţională. Mulţi oameni, poate chiar majoritatea, cred în succesul pe viitor al fotbalului românesc,

---a mai spus României

Recent, Christoph Daum (foto: Bogdan Balaş / Sportpictures.eu) și secundul Ionuț Badea au fost invitați să susțină un curs la "Facultatea de Educație Fizică și Sporturi montane” din cadrul Universității "Transilvania" din Brașov. Selecționerul României le-a prezentat studenților cursul său: “Ce pot învăța din sport societatea și lumea afacerilor”. "Studenții aceștia sunt o parte din cei care vor influența în viitor sportul românesc. Trebuie să avem grijă de ei, să îi pregătim bine pentru dezvoltarea sportului românesc", a declarat Daum.

 

Foto: Răzvan Păsărică / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi