Romania prima in topul coeficientilor UEFA dupa trei tururi preliminare

romania.pngFotbalul mioritic desi considerat slab de majoritatea romanilor este in varful topului continental dupa primele trei tururi preliminar. Ce-i drept echipele din campionatele puternice inca nu au intrat in scena (cu mici exceptii), dar chiar si asa sa devansezi tari ca Turcia, Norvegia, Rusia sau Croatia este o performanta.

Fara infrangere in acest sezon continental Steaua, Astra, Petrolul si Pandurii au adaugat 3.75 puncte la coeficientul tarii noastre. Urmatoarele echipe din top, Croatia, Azerbaijan si Islanda, au doar 2.50 puncte.

De notat ca dupa trei tururi preliminare doar opt tari au ramas cu acelasi numar de echipe care au inceput competitia. Printe acestea se afla si Romania.

Intr-un clasament pe ultimii cinci ani Romania se afla pe locul 14. Aceasta clasare, daca o vom pastra pana la final ne va permite ca peste doua editii sa avem doua echipe in Liga Campionilor si trei in Europa League. Daca in schimb vom reusi sa mergem in grupe cu toate cele patru echipe si vom face destule puncte putem chiar spera la o clasare pe locul 12, loc care ne-ar permite trimiterea unei echipe direct in grupele Ligii Campionilor. Diferenta dintre noi si Grecia (tara ce mai are doar trei echipe din cinci in competitie) este in acest moment de 3.768 puncte. Intre noi si greci se mai afla insa si Elvetia, tara care are un avans de aproape trei puncte, elvetienii ramanand in competitie cu patru echipe din cinci.

Ce parere aveti de aceasta clasare in topul coeficientilor UEFA?

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Discutii

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi