România, pe lista ”neagră” a UEFA! ”Sunt foarte multe abuzuri și vom avea probleme majore”

Nu doar politicienii din România sunt trași de urechi de străini, ci și șefii fotbalului. După ”sfaturile” americanilor pentru proiectul legilor tembele ale justiției, Comitetul european sectorial pentru fotbal, întrunit la Bruxelles, a lansat un semnal de alarmă vizavi de fotbalul românesc. Iar vestea proastă a fost adusă de Dumitru Costin, secretarul general al Sindicatului fotbaliștilor din România. 

La întâlnire au participat mai mulți reprezenți de la UEFA, dar și trimișii celor mai importante cluburi de fotbal din lume. Iar rușinea a fost cu atât mai mare..."S-au discutat două subiecte importante. Transpunerea în normele interne ale fotbalului românesc și despre contractul cadru al jucătorului profesionist. Aici, România a fost pe lista neagră pentru că suntem printre puținele țări care nu vor să transpună această normă!

Este o ambiguitate legislativă și nu avem contracte de muncă pentru fotbaliști. Iar asta poate aduce probleme majore! Tot sportul românesc se face pe prestări servicii, dar o să-și pună Fiscul în cap și o să-i amendeze și pe ei și pe cluburi! Conducătorii sportului românesc nu susțin așa cum și-a asumat UEFA și zona patronală", este declarația îngrijorătoare a șefului AFAN făcută pentru Antena1.

(foto: Răzvan Păsărică / www.sportpictures.eu)

Dumitru Costin a anunțat și că vor urma schimbări majore în viitorul apropiat. "S-a adoptat o declarație comună pentru toți partenerii, în frunte cu UEFA. În prima jumătate a anului viitor se vor introduce niște norme privitoare la creșterea transparenței și a modului în care operează agenții de jucători. Astfel, se vor evidenția în mod clar condițiile juridice și mai ales partea financiară. Modul în care se obțin venituri din intermedieri de jucători. Pentru că sunt foarte multe abuzuri!", a conchis Dumitru Costin. 

Iar veștile proaste nu se termină aici. România a primit un ”bobârnac” mare și în ceea ce privește competițiile europene. Mai exact, la numărul de echipe pe care le vom avea din sezonul 2018-2019 în grupele Champions League și Europa League. Iar Prosport scrie că va fi un sezon ”sărac” pentru fotbalul românesc, în condițiile în care în Ch League va avea ”verde” doar o formație, campioana României. De asemenea, în a doua competiție valorică de pe continent vor avea șanse să evolueze 3 echipe - câștigătoarea Cupei României, vicecampioana României și ocupanta locului 3 la finalul actualei ediții a Ligii 1 Betano. 

UEFA a publicat deja aşa numita ”access-list”- pe scurt, momentul în care reprezentantele celor 55 de federații naționale vor lua startul în competiții începând din sezonul viitor. Astfel, în Ch. League și Europa League a fost introdus un tur preliminar suplimentar, ceea ce ridică numărul ”hopurilor” la 5 faze de calificare (incluzând și play-off-ul). 

Potrivit noilor măsuri, echipele românești vor intra în competițiile sezonului 2018-2019 astfel:

Champions League: campioana României intră în turul doi preliminar
Europa League: câştigătoarea Cupei României intră în turul 3 preliminar
Europa League: vicecampioana României intră în turul doi preliminar
Europa League: ocupanta locului 3 în Liga I Betano intră în turul 1 preliminar

Calendar Ch. League în 2018:
Turul 1: 10/11 şi 17/18 iulie
Turul 2 (intră și campioana României): 24/25 iulie şi 31 iulie/1 august
Turul 3: 7/8 şi 14 august
Play-Off: 21/22 şi 28/29 august
Faza grupelor: 18/19 septembrie, 2/3 şi 23/24 octombrie, 6/7 şi 27/28 noiembrie, 11/12 decembrie

Calendar Europa League în 2018:
Turul 1: 12 şi 19 iulie
Turul 2: 26 iulie şi 2 august
Turul 3: 9 şi 16 august
Play-Off: 23 şi 30 august
Faza grupelor: 20 septembrie, 4 şi 25 octombrie, 8 şi 29 noiembrie, 13 decembrie

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi