România joacă penibil, dar Daum nu îl ia pe Budescu!

A trecut ceva timp de la egalul cu Danemarca și parcă am uitat cât de penibil joacă naționala României. Privim clasamentul și vedem că, matematic, mai avem șanse de calificare la CM 2018.

Echipă        Puncte

1. Polonia        13

2. Muntenegru    7

3. Danemarca    7

4. România        6

5. Armenia        6

6. Kazahstan    2

Pe 10 iunie, avem meci cu Polonia. Dacă batem, facem 9 puncte. Danemarca joacă în Kazahstan. De ce nu s-ar încurca? Deci trecem peste danezi. Poate batem și Muntenegru, în deplasare, după ce muntenegrenii se vor fi împiedicat și ei în Kazahstan... 

În fotbal, orice este posibil. Ne-a demonstrat-o selecționerul Cristoph Daum, care nu i-a convocat pentru partida cu leșii pe Claudiu Keșeru, cel mai prolific atacant român în 2017 (14 goluri marcate), și pe Constantin Budescu, cel mai bun coordontor de joc din Liga I (7 goluri și 12 pase decisive în 2017).

Iată lotul convocat de neamț:

Portari: Ciprian Tătărușanu, Costel Pantilimon, Florin Niță, Silviu Lung jr.

Fundași: Romario Benzar, Bogdan Țîru, Vlad Chiricheș, Cristian Săpunaru, Cosmin Moți, Dragoș Grigore, Alin Toșca, Iasmin Latovlevici, Cristian Ganea.

Mijlocași: Sergiu Hanca, Răzvan Marin, Eric Bicfalvi, Mihai Pintilii, Nicolae Stanciu, Alexandru Chipciu, Bogdan Stancu, Alexandru Băluță.

Atacanți: Dorin Rotariu, Gheorghe Grozav, Florin Andone, Denis Alibec, Andrei Ivan.

Listă adițională: Valerică Găman, Alexandru Mățel, Adi Popa, Claudiu Keșeru

Prima întrebare ar fi: Ce caută Grozav la națională? Are 5 goluri înscrise în 21 de meciuri pentru „temuta” Terek Groznîi în acest sezon. Nu îl recomandă nimic, nici măcar „vocea și talentul”.

A doua: de ce lipsește Budescu? În afara lui Nicolae Stanciu, care a prins rar primul „unsprezece” al lui Anderlecht, nu avem niciun coordonator de joc. Dacă tot a fost chemat Grigore de la arabi, la fel de bine putea fi convocat și Sânmărtean.

A treia întrebarea: Ce caută Eric Bicfalvi la națională? Nu s-a remarcat decât prin lentoare în ultimele meciuri jucate pentru formidabila Ural.  

În contextul acestor convocări inexplicabile, ne vedem nevoiți să aplaudăm în picioare normalitatea și să îi mulțumim lui Daum că i-a chemat pe Niță, Săpunaru, Hanca, Florin Andone sau Alibec. Vorbim despre un gest sJucămuperb al acestuia față de români. Putea să ignore fotbaliștii enumerați. Dar, cine știe, poate ei vor fi menajați pentru importantul amical cu Chile, programat numai trei zile mai târziu, pe 13 iunie.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi