România joacă în amicalul cu Suedia pentru Nae Tilihoi. Contra: ”Suntem triști”

Cu două zile înainte de meciul naționalei cu Suedia, de la Craiova, moartea lui Nicolae Tilihoi a îndoliat întreaga Oltenie. Fostul fundaș al Craiovei Maxima a murit astăzi la 61 de ani, răpus de o boală cruntă. Sorin Cîrţu şi alţi jucători importanți din marea echipă a Craiovei au venit cu flori la biserică la fostul lor coleg. În momentul în care s-a apropiat de sicriu, Cîrțu a izbucnit în plâns..(foto: DigiSport)

Actualul antrenor al oltenilor, Devis Mangia, președintele clubului Marcel Popescu, Gică Craioveanu, dar şi alte glorii ale Universităţii au mers și ei să-i aducă un ultim omagiu fostului fundaş, care a fost susținut în ultimii trei ani de șeful LPF, Gino Iorgulescu. Balaci i-a mulțumit public șefului LPF pentru cei 4.000 de euro pe care i-a dat lui Tilihoi, bani nbecesari pentru procurarea unor medicamente foarte scumpe.

”Nae a fost un mare prieten şi un mare om! În numele familiei lui, dar şi al nostru, al tuturor celor care am făcut parte din Craiova Maxima, vrem să-i mulţumim lui Gino Iorgulescu pentru că i-a prelungit viaţa. Dacă Nae a mai trăit trei ani şi jumătate, după ce a fost operat, asta i se datorează lui Gino Iorgulescu!”, a spus Balaci (foto: sport.ro)

294 de meciuri a jucat Nicolae Tilihoi în prima ligă, unde a câștigat două titluri de campion și patru Cupe ale României - toate cu Universitatea Craiova. De asemenea, are 36 de meciuri în cupele europene şi zece apselecți la naționala României. Înainte să facă spectacol la Craiova, Tilihoi a jucat pentru Progresul Brăila (1974 şi 1975) și FC Brăila (1975-1976). Şi-a încheiat cariera de fotbalist la Metalul Bocşa (1988), apoi a antrenat la Jiul Craiova, Electroputere, Universitatea, Chimia Rm. Vâlcea, Callatis Mangalia şi Drobeta Turnu Severin. 

CSU Craiova este în doliu. "Ziua cea mai tristă. Fostul mare fotbalist al Universităţii Craiova, Nicolae Tilihoi s-a stins din viaţă la vârsta de 61 de ani. Odihneşte-te în pace, Nicolae Tilihoi!", este mesajul postat de CSU Craiova pe pagina de facebook. 

Afectat de dispariția lui Tilihoi a fost și Gică Popescu. Acesta a declarat că fostul mare jucător al Craiovei Maxima i-a marcat cariera şi l-a învăţat cum să sară la cap.  săritura la cap. ”Am rămas stupefiat când am auzit vestea. Ştiam că este bolnav, dar speram să nu plece atât de repede dintre noi. Nae Tilihoi a fost unul dintre oamenii care mi-au marcat pozitiv cariera. El m-a învătat să sar la cap, mereu îmi spunea «Ţărane, bagă săbiuţa când sari la cap». Voia să folosesc cotul înainte, pentru a mă proteja”, a povestit Gică Popescu.

”Am jucat cu el în centrul defensivei la Craiova în 1986, după ce Costică Ştefănescu a plecat la Braşov. Pe teren era un adevărat câine, dar în afara lui a fost un om deosebit, de mare caracter. Era printre cei care ne încurajau mereu pe noi, tinerii. Am învăţat foarte multe de la el în perioada în care am jucat împreună. A fost unul dintre cei mai buni fundaşi centrali pe care i-a avut România”, a încheiat ”Baciul” într-o declarație pentru gsp.ro.

Fostul fotbalist va fi înmormântat într-o zi cu fotbal de clasă la Craiova - cu câteva ore înaintea amicalului dintre România și Suedia. Jucătorii naționalei au aflat în avion, în drum spre Craiova, de moartea lui Nae Tilihoi. Selecționerul Cosmin Contra (foto: sportpictures.eu) a anunțat că fotbaliștii tricolori vor juca pentru legenda Craiovei, marți, în amicalul cu Suedia."Suntem triști, am aflat vestea în timp ce eram în avion. A fost un mare fotbalist. Vrem să dedicam victoria de marți familiei îndoliate", a spus Contra la sosirea în Craiova.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi