România, încă un trofeu la handbal: Potaissa Turda a câștigat Cupa Challenge!

După ce fetele de la SCM Craiova au făcut liniște în Cupa EHF, astăzi a venit rândul handbaliștilor de la Potaissa Turda să dea lovitura în Europa. Învingători la scor în meciul tur de la Cluj (33-22), românii nu au avut nicio problemă deosebită în returul cu grecii de la AEK Atena, care s-au impus în final la un singur gol diferență, 27-26. Șase ani au trecut de la înființarea micuței echipe din Ardeal, care a anunțat încă de atunci că visul este un trofeu european. 

Toată lumea a crezut atunci că cei de la Potaissa glumesc, dar incredibilul s-a produs după un retur perfect făcut într-o sală în care aproape 10.000 de greci au făcut o atmosferă infernală. După un începit slab, ardelenii au preluat conducerea începând cu minutul 7, după care nu au mai cedat inițiativa. Ultimele minute ale primei reprize au aparţinut extremei Alexandru Asoltanei, autor a 4 goluri în 6 minute. 

După pauză, Potaissa Turda și-a continuat jocul în forță și le-a dat emoții gazdelor la aproape fiecare fază de atac. Așa s-a jucat până aproape de finalul meciului, atunci când grecii au vrut să termine cu fruntea sus. Așa se face că în minutul 54 au reușit să egaleze la 23. Conștienți că nu mai pot rata trofeul, handbaliștii noștri au mai redus din turația motoarelor și gazdele au terminat victorioși la un gol diferență. Pentru Potaissa au marcat: Cîntec 4, Rotaru 2, Thalmaier 2, Asoltanei 5, Iancu 1, Adomnicăi 3, Szoke 3, Ghiţă 3, Stamate 3.

Românii, ”stăpâni” în Cupa Challenge

Victoria celor de la PotaissaTurda a trimis România pe locul 1 în clasamentul pe naţiuni la cupe câştigate şi finale disputate în Cupa Challenge. În cele 25 de ediții disputate până acum în această competiție, echipele românești au cucerit 6 trofee. Șirul victoriilor a fost început de cei de la Steaua (în 2004), după care au urmat UCM Reşiţa (câștigătoarea trofeului între 2007 și 2009) și HC Odorhei (2015).

Tot șase trofee a câștigat și Germania în Cupa Challenge, dar România le-a luat locul nemților datorită faptului că a mai avut două echipe care au ajuns în finală: CSU Suceava şi Potaissa Turda, față de doar una a rivalilor. CSM București a atacat și ea trofeul Champions League anul ăsta, dar campioanele României au fost învinse în Final-Four-ul Ligii de unguroaicele de la Gyor. 

(Credit Foto: Sportpictures.eu)

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Înregistrează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi