România face spectacol la Euro: 31-26 cu Croaţia! Cristina Neagu, "one man show"!

După recitalul Denisei Dedu din meciul cu Rusia, a fost rândul Cristinei Neagu să strălucească în partida cu Croaţia de la Europeanul de handbal. Cea mai bună jucătoare a lumii în 2015 a fost de neoprit în sala din Helsinborg în meciul în care croatele s-au zbătuit cât au putut să facă faţa "rachetelor" interului României.

Tricolorele au reuşit însă să-şi impună punctul de vedere abia după primul sfert de oră. "Execuţiile" de manual ale Elizei Buceschi, "trasoarele" Cristinei Neagu şi piruetele devastatoare ale pivotului Oana Manea şi-au spus cuvântul, iar tricolorele au început să ia viteză pe tabela de marcaj. După patru goluri la rând "marca" Neagu, România a condus cu 6-3 şi 8-6. Apoi şi-au intrat în rol cei doi arbitri suedezi, care au fluierat aproape orice fază de atac a fetelor antrenate de Ambros Martin. A "plouat" şi cu eliminări, dar chiar şi aşa România a jucat perfect şi a intrat la pauză cu două goluri avantaj, 15-13. 

După pauză, România şi-a continuat partitura, cu Cristina Neagu în rolul dirijorului. Impulsionate şi de o galerie inimoasă, handbalistele noastre au găurit poarta croatelor, care s-au pierdut în faţa schemelor de manual ale tricolorelor. Golurile au curs în valuri în poarta Gabrielei Besen, astfel că România a avut un avans de 7 goluri cu 10 minute înainte de final, 26-19! Diferanţa a fost făcută însă şi graţie unei apărări exacte, nemiloasă, care a declanşat apoi atacuri mortale, care l-au exasperat pe antrenorul naţionalei clădită pe "scheletul" echipei Podravka Koprivnica. În final, România a câştigat cu 31-26 în faţa Croaţiei, care nu le-a mai bătut pe tricolore de la Mondialul din 2011. Atunci, croatele au câştigat cu 28-27 în optimi. România nu a pierdut însă niciodată la un turneu final european în faţa Croaţiei! 

Ne-am dorit foarte mult această victorie şi s-a văzut. Nu ştiu unde ne vom opri, vom lua meci cu meci şi vom da totul pe teren. Toate ne-am luptat, ne-am zbătut şi în apărare şi în atac. Ne dorim enorm să stăm până la finalul Europenelor, ne vom lupta cu siguranţă în fiecare meci,

---a anunţat Aneta Udriştoiu

Suntem foarte fericite că am câştigat, ştiam că fără victoria cu Croaţia era degeaba cea cu Rusia. Mergem mai departe cu 2 puncte, iar din punctul meu de vedere începem să visăm. Eu sunt mereu optimistă, dar uneori e mai bine să fii cu picioarele pe pământ.

Am făcut un meci bun şi cu Norvegia, a urmat victoria extraordinară cu Rusia, am făcut-o şi azi, mergem cu două puncte uriaşe mai departe. Le mulţumesc din suflet suporterilor care ne-au încurajat din tribune şi sperăm să ne susţină şi în continuare la fel!,

---a spus Cristina Neagu

Cu 10 goluri reuşite, Cristina Neagu a fost declarată MVP-ul meciului. "Bombardierul" naţionalei României conduce în topul marcatorilor la Campionatul European de Handbal, cu 23 de reuşite. Eliza Buceschi e pe 5, cu 18 goluri.

Echipe: 

Cred că am meritat această calificare în grupele principale. Am avut trei jocuri diferite până acum, am jucat diferi. În toate am arătat însă că suntem la un nivel bun, iar în momente negative am reuşit să revenim. Cu Norvegia am fost conduşi cu 5 goluri şi am recuperat din diferenţă, azi cu Croaţia am avut handicap de trei goluri şi am întors rezultatul. Am arătat că suntem puternici nu doar mental, ci şi ca handbal jucat. Aştepăm următoarele meciuri, să ne şi recuperăm în ziua care urmează pentru că fetele au mai pierdut din energie,

---a spus antrenorul României, Ambros Martin

România intră cu 2 puncte în faza următoare a competiţiei din Suedia. Tricolorele vor face parte din Grupa a doua principală, alături de Norvegia, Rusia și cele trei naţionale calificate din Grupa C, Danemarca, Cehia şi Ungaria. Primele două echipe din fiecare grupă promovează în semifinale şi vor juca încrucişat.

România va întâlni duminică Ungaria, echipa care s-a calificat fără niciun punct, dar care a învins în ultima etapă cu 21-14 Muntenegru. Tricolorele vor întâlni apoi Cehia (marţi) şi Danemarca (miercuri).

 

Foto: swe2016.ehf-euro.com / Zsolt Halmagyi

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi