România este singura țară participantă la Euro2016 cu jucători născuți doar din părinți români!

În ultimii ani s-a vorbit mult de posibilitatea de a naturaliza jucători străini la națională, și deși De Amorim sau Fatai au primit cetățenie română, ei încă nu au fost chemați la prima selecționată. Mai mult decât atât, nu avem la națională nici jucători care să aibă origini din alte părți, așa cum se întâmplă la adversarele noastre de la Campionatul European.

De fapt un studiu prezentat de caleaeuropeana.ro scoate la iveală o statistică foarte interesantă: România este singura țară de la Euro 2016 cu jucători născuți doar din părinți originari din aceeași țară. La polul opus se află Franța și Belgia care au 15, respectivi 13 jucători cu origini stăine. Nici Germania nu este departe cu 10 astfel de jucători, din care 2 din Turcia. Întâmplător sau nu, toate țărille aflate pe primele locuri în acest top au naționale foarte puternice care se vor bate la primele locuri la acest turneu final. 

franta.png

În poza de mai sus poți vedea originile celor 15 jucători francezi. Graficul este luat de pe Netbet, acolo unde poți consulta grafice similare pentru fiecare din cele 24 de țări participante la Campionatul European.

Practic în meciul de aseară, pierdut de tricolori cu 1:2, s-au întâlnit extremele din acest top. Ce credeți, ar trebui și România să fie mai deschisă pe viitor la posibilitatea de a convoca jucători cu origini străine? Este adevărat că nu prea avem, dar ar putea fi introduse legi care să ajute sportivii veniți din alte țări să ia mult mai ușor cetățenia română.

Descoperă agenția cu cea mai bună ofertă de pariuri LIVE

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi