România, debut cu stângul la Europeanul de handbal: 21-23 cu Norvegia

Naționala de handbal feminin a României a cedat în primul meci jucat la Campionatul European din Suedia, dar prestaţia româncelor a lăsat o impresie pozitivă. Cu Neagu nerefăcută după ultima accidentare şi fără piesele de bază pe extremă, tricolorele au pierdut la două goluri în faţa campioanei europene şi mondiale en-titre.

Norvegiencele au condus meciul, iar la pauză au intrat cu un avantaj de două goluri, 13-11. La reluare, nordicele şi-au continuat partitura și au păstrat avantajul de două goluri. Jucătoarele lui Ambros Martin şi-au pierdut apoi luciditatea în atac şi le-au oferit posibilitatea adversarelor să se distanţeze la cinci goluri cu 12 minute înainte de final, 20-15. Intrată în locul Paulei Ungureanu în poartă, tânăra Denisa Dedu le-a dat aripi colegelor sale, care s-au apropiat la două goluri în minutul 54. Ghinionul a făcut însă ca Neagu să primească o eliminare de 2 minute pe final. Norvegia a ţinut bine de scor şi a câştigat cu 23-21. În celălalt meci al grupei, Rusia a bătut cu 32-26 Croaţia şi e prima în grupă, înaintea Norvegiei şi României. 

Palmaresul României în fața nordicelor este unul dezamăgitor. Din ultimele șase meciuri jucate cu ele, "tricolorele" s-au impus doar în unul singur. 

Ultimele meciuri directe dintre România şi Norvegia:

România - Norvegia 22-26/CM 2015
România - Norvegia 33-35 (dp)/CM 2015
România - Norvegia 25-20/Preliminarii CE 2016
România - Norvegia 17-27/Preliminarii CE 2016
România - Norvegia 27-28/JO 2016, Rio de Janeiro
România - Norvegia 21-23/CE 2016

Eșecul contra Norvegiei era unul previzibil, în condiţiile în care nordicele veneau după victorii importante în fața Danemarcei, Rusiei sau Franței în meciurile amicale.  

Cred că micile detalii au făcut diferenţa între cele două echipe. Trebuie să jucăm mai mult timp împreună pentru a avea rezultatele dorite, dar am văzut azi un viitor frumos pentru echipa noastră. Este abia începutul.

---Ambros Martin

Mă bucur că în teren am arătat un handbal de calitate, ne-am bătut de la egal la egal cu Norvegia, le-am pus probleme. Sper ca în continuare să îndreptăm lucrurile care nu au funcţionat, să avem aceeaşi atitudine şi sunt sigură că vom reuşi să şi câştigăm.

---Denisa Dedu 

A fost un meci foarte greu, pentru că ele aleargă foarte mult, iar noi trebuia să alergăm mereu după ele, şi din punct de vedere fizic, şi după scor, şi după tot. Din câte se observă, fiecare echipă are jucătoare noi, dar aţi văzut că jocul lor este cam la fel, mereu pe viteză, mereu atacând poarta. Noi, în schimb, uneori pierdem şirul.

---Melinda Geiger

România se află în Grupa D de la EURO 2016 și se poate califica în faza eliminatorie dacă va termina pe unul dintre primele trei locuri. România va juca următoarele meciuri contra Rusiei (miercuri) și Croației (vineri). Primele trei clasate merg mai departe, unde întâlnesc trei echipe dintre Cehia, Ungaria, Muntenegru și Danemarca. 

 

Echipe:

România: Ungureanu, Dedu – portari; Udriştoiu, Szucs, Geiger 2, Pintea, Buceschi 4, Neagu 6, Florica, Laslo, Iuganu 2, Zamfir 2, Manea, Zamfirescu, Chintoan, Chiper 5. Antrenor: Ambros Martin.

Norvegia: Grimsbo, Silje Solberg – portari; Arntzen. Kristiansen 5, Skogrand, Ingstad, Mork 7, Oftedal 2, Aune, Frafjord 2, Waade, Solaas, Kurtovic 1, Herrem 5, Sanna Solberg, Tomac 1. Antrenor: Thorir Hergeirsson.

 

Foto: Mircea Roşca / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi