România - cu Norvegia și Muntenegru în Nations League! Să ne bucurăm?..

România a mai ratat o calificare la Mondial. Din 2002 ne tot chinuim să ajungem la un turneu final mondial, dar degeaba...Anul ăsta, la zar a căzut Christoph Daum - neamțul pe care îl înjură o țară întreagă și care își face deja bagajele să plece acasă. Unde, vorba lui Ionel Ganea, nimeni nu-l bagă în seamă. Înainte să plece, Daum (foto: sportpictures.eu) a spus că a făcut o treabă minunată și că a încercat să construiască o altă națională. 

Asta se va vedea la anul, când va debuta o nouă competiție între națiunile din fotbal - Nations League. Este noua competiție gândită de UEFA și care pune la bătaie, pentru premianți desigur, biletele pentru Mondial. Întrecerea va fi organizată pe divizii, din care se va promova sau retrograda. În funcție de ce-și doresc și, mai ales, de jucătorii pe care îi ai la dispoziție..

Repartizarea pe aceste divizii s-a făcut de către UEFA pe criteriul locului ocupat în clasamentul mondial de fiecare națională. Cu 713 puncte, România este la egalitate cu Serbia și ocupă locul 42 în ierarhia mondială, sub naționale precum Tunisia, Congo, Egipt, Iran, Peru sau Costa Rica...Echipe ale căror fotbaliști admirau din fața televizoarelor reușitele fabuloase ale lui Hagi sau Ilie Dumitrescu la Mondialul american. 


  
În UEFA Nations League vor juca 55 de țări din Europa, acestea urmând să fie împărțite în patru divizii. Și, conform punctajului de țară, România (foto: sportpictures.eu) va fi pentru început în divizia a treia. Competiția va oferi capii de serie în preliminariile pentru Campionatul European și Campionatul Mondial, precum și cele patru echipe calificate direct la Euro 2020. 
  
Cum s-a făcut împărțirea celor 55 de naționale: 
  
Divizia A: 12 cele mai bune naționale din Europa 
Divizia B: următoarele 12 formații din clasamentul coeficienților 
Divizia C: 15 echipe 
Divizia D: restul de 16 formații. Diviziile A și B vor avea patru grupe de câte trei echipe, în timp ce Divizia C va fi alcătuită dintr-o grupă principală cu trei echipe și trei grupe de câte patru formații. Divizia D va fi alcătuită din patru grupe de câte patru echipe. 
  
România, adversari grei în Divizia C

Firesc, în prima divizie va juca ”lumea bună” a fotbalului european în frunte cu Germania, Portugalia și Spania. Între aceste ”mașini de fotbal” și-a făcuty loc și naționala Islandei - marea surpriză de la Euro 2016. 

În ceea ce privește România (foto: sportpictures.eu), tricolorii n-au scăpat nici aici de Muntenegru - naționala care a pus punct chinului jucătorilor lui Daum. Serbia și Norvegia sunt marile pericole din grupă.

Cum arată componența Diviziei C: Slovenia, Albania, Muntenegru, Serbia, Scoția, Cehia, ROMÂNIA, Grecia, Bulgaria, Israel, Norvegia, Cipru, Finlanda, Estonia, Azerbaidjan. 

Componența celorlalte divizii: 
  
Divizia A: Germania, Portugalia, Belgia, Spania, Elveția, Franța, Anglia, Italia, Polonia, Croația, Islanda, Țara Galilor. 
  
Divizia B: Irlanda de Nord, Slovacia, Suedia, Olanda, Ucraina, Bosnia-Herțegovina, Austria, Turcia, Irlanda, Danemarca, Ungaria.

Divizia D: Lituania, Belarus, Georgia, Armenia, Macedonia, Insulele Feroe, Luxemburg, Letonia, Republica Moldova, Kazahstan, Liechtenstein, Andorra, Malta, Kosovo, San Marino, Gibraltar.  

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!