România a început în forţă preliminariile CE de handbal din 2018: 26-23 la Minsk, cu Belarus!

Naţionala de handbal masculin a României nu s-a mai calificat la un turneu final european de 20 de ani! O poate face acum, cu un nou antrenor pe bancă. Două zile a avut la dispoziţie Xavier Pascual să-i pregătească pe tricolori, dar a fost suficient. Antrenorul Barcelonei i-a motivat excelent pe tricolori, care au obţinut o victorie mare în Belarus la debutul în preliminariile Campionatului European din 2018.

Cu 26 la 23 au câştigat românii la Minsk meciul în care Vali Ghionea a fost cel mai bun marcator al României, cu 6 reuşite. Mocanu şi Cîntec au fost şi ei decisivi, marcând împreună 9 goluri. Ultimul succes important al României în preliminariile unui Campionat European masculin s-a înregistrat în urmă cu 8 ani, 33-29 cu Polonia. Tot în campania pentru Euro 2010, tricolorii au mai învins de două ori Turcia, dar insuficient pentru a se califica la turneul final. De atunci, România nu a mai obţinut niciun succes în preliminarii pentru Euro.

La ultimul European la care a fost prezentă, în 1996, echipa naţională de handbal masculin a României s-a clasat pe locul 9. Doru Simion şi Nicolae Munteanu au condus atunci România la turneul final disputat în Spania. 

Echipa României în meciul de la Minsk: M. Popescu, Irimuş - G. Cîntec, Mocanu, Ramba, Mihalcea, Ghionea, Sadoveac, Szasz, Negru, Csepreghi, Lazăr, Fenici, Pavel, Criciotoiu, Stamate. 

În următorul meci, România va juca acasă contra Poloniei, pe 6 noiembrie. Serbia mai face parte din grupa României. 

 

Foto: Mircea Roşca / Sportpictures.eu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi