Ria, Ria, România: 29-21 cu Ungaria la Europeanul de handbal! Nou "recital" Cristina Neagu!

Ambros Martin a trimis în teren un veritabil "zid" în meciul cu Ungaria, primul din grupa principală de la Campionatul European de handbal din Suedia. Tricolorele au strâns rândurile încă din primele minute şi le-au surprins pe unguroaice cu contraatacuri rapide. Susţinute şi de Denisa Dedu, care a ieşit la rampă în momentele importante, România a turnat gol după gol în poarta nefericitei Melinda Szikora. Portăriţa Ungariei a fost spectatoare la schemele de joc ale fetelor noastre, dar mai ales la "trasoarele" de geniu ale Cristinei Neagu! 7 goluri a reuşit "maşina de goluri" a naţionalei feminine în primele 30 de minute, performanţă pe care nicio altă jucătoare nu a mai reuşit-o până acum la turneul din Suedia. Desemnată în două rânduri cea mai bună handbalistă a lumii, ultima dată anul trecut, Neagu şi-a depus serios candidatura la câştigarea titlului de cea mai bună marcatoare la această ediţie a Campionatului Europen.

Antrenorul danez al unguroaicelor, Rasmussen (omul cu care fetele de la CSM Bucureşti au câştigat trofeul Ligii Campionilor la prima participare!) a vrut să întrerupă reprezentaţia româncelor şi a cerut întreruperea jocului în momentele în care tricolorele erau pe val. Chiar şi aşa, România a reuşit să intre la pauză cu un avantaj liniştitor de 6 goluri, 15 la 9! 

La reluare, degringolada a continuat în tabăra Ungariei. De vină a fost aceeaşi apărare de fier a româncelor, care le-a dat mari bătăi de cap adversarelor, care nu au reuşit să înscrie timp de cinci minute. Asta în condiţiile în care tricolorele nu au iertat în atac, România conducând şi la 9 goluri diferenţă: 18-9!! Desigur, din "peisaj" nu a lipsit nici Neagu. Interul naţionalei a început să o ia din nou la ochi pe Szikora, iar diferenţa pe tabela de marcaj s-a menţinut, 20-12 în minutul 40. Intrată în poartă în locul Denisei Dedu, Paula Ungureanu şi-a făcut şi ea treaba şi le-a oferit colegelor ei posibilitatea să defileze în teren. 25-16 a arătat tabela cu 10 minute înainte final, cea mai mare diferenţă de până atunci. Manea nu a iertat nimic de pe semicerc, iar pe extrema dreaptă Chiper a "inventat" aruncări fabuloase, care s-au dus în vinclul porţii adverse. Chiar dacă pe final Ambros a odihnit titularele pentru bătăliile viitoare, totul a mers ca uns, iar România a repurtat una dintre cele mai importante victorii din istorie în faţa marilor rivale: 29-21!

Ca de obicei, Cristina Neagu a fost desemnată omul meciului cu cele 10 goluri reuşite şi 7 pase decisive! Cu 33 de goluri reuşite până acum, Neagu conduce în topul marcatorilor la turneul final din Suedia:

Pentru România, urmează meciurile cu Cehia (marţi) şi cu Danemarca (miercuri) în Grupa a 2-a principală de la Helsinborg. Primele două echipe din cele două grupe se califică în semifinale, unde vor juca încrucişat.

 

 

Foto: swe2016.ehf-euro.com / Marius Ionescu

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi