Rezultatul alegerilor prezidenţiale din SUA din perspectiva caselor de pariuri

Agenţiile de pariuri au deschis şampaniile după ce Hillary Clinton a pierdut alegerile pentru preşedinţia SUA. Aproximativ 75% din mizele jucate pe viitorul preşedinte al Statelor Unite au mers pe doamna Clinton.

Pariurile pe câştigătorul alegerilor prezidenţiale din SUA reprezintă, conform Reuters, cel mai pariat eveniment politic. Marea majoritate a pariurilor politice cu mize mari au fost jucate în afara SUA, asta deoarece pariurile pe alegerile prezidenţiale sunt ilegale în Statele Unite ale Americii.

Betfair a anunţat că pariul pe următorul preşedinte al SUA a devenit cel mai tranzacţionat eveniment din istorie. Site-ul de betting exchange a raportat că pe aceste alegeri s-au tranzacţionat 200 milioane de lire sterline, cu 80 de milioane în plus faţă de alegerile din 2012. Barry Orr, un purtător de cuvânt al Betfair, a declarat că peste 67% din cei care au pariat pe Brexit au mizat şi acum pe Trump.

Iată şi sumele totale mizate pe Trump şi Clinton, dar şi numărul de pariuri jucate la Betfair.

betfair-pariuri-alegeri-sua.jpg

Sursă foto: politicalbetting.com

Purtătorul de cuvânt al Paddy Power, Feilim MacAnlomaire, a spus că alegerile din SUA reprezintă cu siguranţă cel mai parit eveniment politic. Până duminică se mizaseră aproximativ 4.38 milioane de dolari pe câştigătorul acestor alegeri la Paddy Power. Agenţia se aşteaptă ca acesta să fie unul din primele 10 evenimente pe care s-a mizat în istoria agenţiei. Şi că tot am vorbit de Paddy Power, trebuie spus că operatorul a pierdut mai mult de 800.000 de lire sterline după ce a plătit în avans pariurile plasate pe Hillary Clinton.

Ladbrokes a raportat de asemenea o creştere semnificativă a mizelor jucate pe alegerile prezidenţiale din SUA, cu aproximativ 5 milioane de lire sterline, faţă de alegerile din urmă cu 4 ani.

William Hill a depăşit suma de 4 milioane de lire sterline mizate pe un singur eveniment politic pentru prima data. Purtătorul de cuvânt Graham Sharpe a declarat că la început Donald Trump a avut o cotă de 150 la 1.

La Betway de asemenea s-au plătit bilete cu sute de mii de lire sterline jucate pe Trump.

Un alt operator, Sporting Index, a reportat un profit din 6 cifre în urma pariurilor plasate pe câştigătorul alegerilor prezidenţiatel dn SUA.

La casele de pariuri din Marea Britanie s-au mizat sume totale de peste 200 de milioane de lire sterline pe cel care va fi cel mai puternic om din lume. Practic, s-a mizat de două ori mai mult decât pe Brexit.

Şi ca să vă daţi seama despre ce vorbim avem şi un exemplu fericit. Un britanic a avut încredere maximă în Donald Trump, astfel că a mizat 350.000 de lire sterline pe succesul lui Donald Trump. Pariorul londonez a pus practic în joc preţul unei case şi, după ce Trump a câştigat alegerile, a reuşit să câştige incredibila sumă de 850.000 de lire sterline.

Un client Betfair a obţinut mai mult de 2 milioane de lire sterline pe piaţa de betting exchange după ce a acceptat mai multe pariuri propuse de-a lungul campaniei pe victoria lui Trump.

Un alt britanic a jucat 30 de pariuri în ultimele 18 luni pe faptul că Trump va câştiga alegerile, ajungând să câştige o sută de mii de lire sterline.

Cazurile de mai sus sunt însă unele dintre cele fericite. La William Hil, de exemplu, o femeie a mizat 550.000 de euro pe Clinton.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!