Revenit după 2 ani, Hansen e uimit de jucătorii de poker de pe Internet. Cum a pierdut 20 de milioane de dolari: "Nu e niciun secret!"

hansen305.jpg

După doi ani în care a stat departe de orice masă de poker, Gus Hansen a revenit. El a participat în ultimele luni la mai multe turnee, inclusiv la unul din cadrul evenimentului Big One for One Drop Extravaganza, acolo unde pokernews.com a realizat un amplu interviu.

INTRĂ ÎN CAMERA DE POKER RECOMANDATĂ DE PARIURIX.COM PENTRU A ÎŢI TESTA ABILITĂŢILE LA MASA DE JOC!

În 2014, mai ales în mediul online, "Marele Danez" pierduse sume astronomice (a jucat de-a lungul timpului 1,5 milioane de mâini pe Full Tilt şi PokerStars, cu un deficit total de 20,7 milioane de dolari), astfel că luase o decizie categorică: s-a retras în ţara natală, uitând complet de poker.

Însă emoţiile date de poker şi-au cerut la un moment dat tributul, astfel că, după ce şi-a încărcat bateriile, sportivul de 42 de ani a revenit din nou în circuit. Gus a jucat in ultimele luni în Las Vegas, la celebrul Bellagio, unde canadianul de origine română, Daniel Negreanu, i-a fost aproape de fiecare dată adversar. Acum, Hansen are din nou planuri mari: turnee şi mese cash pe toate meridianele, chiar dacă recunoaşte că nu va mai juca niciodată la fel de mult ca în tinereţe.

"Nu pot să mă plâng de perioada de absenţă. Am folosit-o pentru a mă relaxa şi a fi aproape de prieteni şi familie. Cred că nu am jucat timp de doi ani vreun turneu. Am fost de vreo două ori la Vegas în această perioadă, dar pentru mese cash, la vreun turneu chiar nu am participat. Mi-am axat energia pe un business pe care l-am deschis în Danemarca: eu şi un bun prieten ne-am lansat în domeniul muzicii, dar nu a ieşit aşa cum ne-am dorit. Am avut fiecare idei diferite despre acest proiect şi nu am găsit calea de a ajunge la un compromis. Nu a fost un business de succes şi acum vreau să vorbesc despre un singur lucru, despre poker şi gambling", a spus Hansen pentru sursa citată, pentru ca apoi să nu ocolească deloc cauzele care l-au dus, în urmă cu doi ani, la decizia de a abandona pokerul: "Nu e niciun secret că am avut o serie lungă de înfrângeri, că am pierdut mulţi bani. Mi-am lins rănile, am încercat să îmi fac ordine în gânduri şi să îmi canalizez energia spre altceva. Dar asta nu a schimbat faptul că îmi place competiţia. Am în sânge nevoia de adrenalină, de gambling, iar acum m-am întors cu foarte multă încredere. Cu siguranţă că nu voi juca la fel de mult ca în trecut - au fost perioade când pur şi simplu nu dormeam, jucam 24/7 pe Internet în fiecare zi - dar mă simt în formă şi vreau să particip la evenimentele importante. Până la urmă, privind retrospectiv, cred că pot să afirm că sunt un jucător bun, astfel că am toate motivele să cred că voi reuşi".

 

Noua generaţie, cu minusuri şi foarte multe plusuri


Un jucător de cursă lungă, Hansen a discutat de nevoia noii generaţii de a avea cât mai multe pauze în cadrul unui turneu. Astfel aceşti jucători îşi pot păstra concentrarea pe termen lung, fără riscul de a face greşeli majore cauzate de factori externi. Gus are un alt punct de vedere, obişnuit fiind cu sutele de nopţi pierdute la masa de joc.  

"Când mă aşez la masă, sunt concentrat pe ce trebuie să fac acolo, aceea e profesia mea. Nu pot să îi înţeleg pe cei care au nevoie de pauze, care spun că trebuie să ia masa sau alte lucruri de genul acesta. Ţi se face foame? Ia cu tine un măr, un iaurt cu cereale, doar ai venit să joci poker, asta e meseria ta. Nadal şi Djokovic au jucat în urmă cu câţiva ani la Australian Open o finală care a durat 4 ore şi 22 de minute. S-au oprit în decisiv pentru o pauză de masă? Nu, se hidratează, au acele geluri, au câte o banană. Pe de altă parte, înţeleg că apare oboseala şi că nu mai evoluezi la fel. Asta da. Pentru că văd şi la mine, nu mai am 22 de ani să joc fără întrerupere poker. Ţin minte că am avut în Vegas 48 de ore de jucat continuu. Mă mutam de la o masă la alta, de la un cazionu la altul. Timp de două zile fără întrerupere am jucat poker. La acea vreme, banii zburau din toate direcţiile spre mine", a mai spus danezul.

Deţinător a patru brăţări (una în World Series of Poker şi trei în World Poker Tour, unde a fost primul care să ajungă la o asemenea performanţă), Hansen a dat greş în ultimii ani, atât în pokerul online, dar şi în turneele consacrate din cauza stilului de joc loose-aggressive, dar şi al faptului că nu mai există jucători slabi. Pokerul s-a schimbat uluitor în ultimii 20-30 de ani, nivelul la care a ajuns să se joace fiind unul uimitor chiar şi pentru un profesionist cu background-ul său.

"Jocul de poker s-a schimbat foarte mult în ultimii ani. Adversarii din 2016 sunt mult, mult mai buni decât în urmă cu o decadă. Incomparabil mai buni decât în anii '80. Dacă mergi la un turneu mare acum şi alegi la întâmplare un jucător şi îl pui la WSOP Main Event în 1985, acel jucător va câştiga. Sau va avea şanse mari să o facă, atât de mare e diferenţa. În ultimii 20-30 de ani au avut loc schimbări mari de tot în poker. Între 1985 şi 1995 jocul şi acţiunea se schimbaseră, dar nu foarte mult. Apoi a venit un adevărat boom, pentru ca ultimii 10-12 ani să fie dominaţi de jucătorii online. Sunt atâtea unelte de învăţat, site-uri specializate, tutoriale, totul e într-o permanenţă dezvoltare. Lucrurile evoluează permanent, jucătorii sunt mai buni şi fac lucruri la care predecesorii nici nu se gândeau. Dar asta cred că e valabil în toate sporturile, fotbal, fotbal american, tenis", a mai spus Hansen.

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi