Retrospectiva World Series of Poker 2015

Cel mai faimos festival de poker a fost, este şi va rămâne World Series of Poker (WSOP), campionat mondial care are loc în fiecare an pe coasta de Vest a Statelor Unite, în celebrul Las Vegas. WSOP are o istorie tumultoasă care a inceput în 1970 atunci când câştigătorul Main Event-ului avea să fie desemnat…..prin vot de un comitet, acesta fiind celebrul Johnny Moss, cel care alături de Stu Ungar au rămas în istorie până acum ca fiind singurii jucători de poker care au reuşit să triumfe în Main Event de 3 ori (Moss în 1970, 1971 şi 1974, Ungar în 1980, 1981 şi 1997).

Joacă acum poker online de pe mobil sau tabletă!

Cu siguranţă una dintre cele mai cunoscute figuri ale pokerului mondial şi cel care a introdus varianta de Texas Holdem în Las Vegas rămâne legendarul Doyle Brunson (foto sus), omul respectabil cu pălărie de texan şi atitudine de gentleman care se află pe locul 2 în topul celor mai multe brăţări câştigate la WSOP (10) şi tot pe 2 într-un top al celor mai multe Main Event-uri câştigate (2) după cei amintiţi anterior, Moss şi Ungar.

Ediţia din acest an, a 46-a, a propus 68 de evenimente cu buy-in-uri care au variat între $565 şi $111.111, mulţi jucători veniţi din toate colţurile lumii regăsindu-se la mese încă de la primele event-uri. 

Primul dintre jucătorii mari care a reuşit să câştige o brăţară a fost Robert Mizrachi, fratele mult mai cunoscutului Michael Mizrachi, care la evenimentul 3, $1,500 buy-in Omaha Hi-Lo 8 or Better l-a depăşit la heads-up pe Jacob Dahl şi a câştigat un premiu de $251,022, depăşind un field de 918 jucători. Odată cu acest succes, Robert şi-a egalat fratele la numărul de brăţări câştigate, câte 3 fiecare, departe încă de cei aflaţi în top într-un astfel de clasament. Al doilea succes al unui jucător consacrat a venit la evenimentul 9, $1,500 Razz, acolo unde italianul Max Pescatori a câştigat la rândul său a 3-a brăţară din istoria participărilor la WSOP şi un premiu de $155,947. Pescatori este unul dintre cei mai buni jucători europeni de poker şi o legendă a Italiei, aflându-se pe primul loc într-un clasament al premiilor încasate în circuitul live de jucătorii de poker din Cizmă .

Al 3-lea succes important al unui star este cel al lui Shaun Deeb, un jucător de aproape 30 de ani din Statele Unite ale Americii care nu şi-a terminat nici măcar liceul, dar care are o minte parcă setată pentru jocul de poker. Este unul dintre cei mai agresivi şi cei mai respectaţi jucători atât în mediul live cât şi în cel online, acesta reuşind să triumfe în cadrul evenimentului 15, $10,000 Pot Limit Hold'em Championship, unde într-un field de 128 jucători înscrisi a reuşit să treacă de un alt jucător foarte cunoscut, Paul Volpe şi să încaseze marele premiu de $318,857.

La scurt timp, a venit şi succesul legendarului Phil Hellmuth (foto sus), omul care a intrat în istoria WSOP-ului ca având cele mai multe brăţări câştigate (14) şi cel care cu o nonşalanţă specifică caracterului său s-a autointitulat cel mai bun jucător de poker al tuturor timpurilor. Hellmuth a triumfat în cadrul evenimentului 17, $10,000 Razz Championship şi a reuşit să câştige $271,105, luând faţa unui alt jucător cunoscut, Mike Gorodinsky. 

Alte 2 succese care merită a fi trecute în revistă sunt reuşita unuia dintre cei mai buni jucători de cash din istorie, Phil Galfond, de la evenimentul 29, $10,000 No Limit 2-7 Draw Lowball Championship ($224,383), dar şi cea a americanului Jason Mercier care a triumfat la event-ul 32 - $5,000 No Limit Hold'em 6-Handed ($633,357), acolo unde nu i-a dat nicio şansă adversarului său la heads-up reuşind să se impună într-un field de 550 de jucători.     

 A urmat evenimentul 41 ($10,000 Seven Card Stud Hi-Lo 8 or Better Championship) unde s-a impus din nou italianul Max Pescatori care a ajuns astfel la 2 brăţări câştigate doar la această ediţie, evenimentul 44 ($50,000 The Poker Players Championship) unde americanul de origine rusă Mike Gorodinsky a încasat $1.270.086, dar şi celebrul $111,111 High Roller for One Drop a cărui buy.in a fost redus la această ediţie de la $1.000.000 şi care a consemnat succesul lui Johnathan Duhamel care a plecat acasă cu un premiu de aproape $4.000.000.

Cât despre Main Event-ul cu intrare de $10.000 a cărui masă finală s-a definitivat deja şi în care nu se regăseşte niciun nume mare va rămâne în amintirea tuturor gestul lui Daniel Negreanu, eliminat pe locul 11, care atunci când a văzut riverul care l-a făcut să rateze accederea în ultimii 9, s-a prăbuşit la podea în faţa camerelor de luat vederi.

Ediţia din acest an va rămâne în istorie prin organizarea turneului $565 The Colossus No Limit Hold'em, evenimentul cu cel mai mic buy-in din ultimii 35 de ani şi cel mai mare număr de participanţi 22,374, dar şi printr-o întâmplare ieşită din comun petrecută la evenimentul 23, $1,500 No Limit 2-7 Draw Lowball acolo unde câştigătorul, americanul de origine vietnameză Christian Pham, a devenit probabil primul jucător din istorie care a câştigat o brăţară fără să cunoască la start regulile jocului.

M-am inscris în competiţie crezând că este vorba de varianta No Limit Holdem şi când am primit 5 cărţi în loc de 2 am rămas uluit. Am învăţat regulile de la ceilalţi jucători de la masă şi ceea ce părea imposibil a devenit realitate: am luat locul 1 şi un premiu de aproape $82.000.Christian Pham

Joacă acum la PokerStars, cea mai bună cameră de poker din lume!

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!

Case de pariuri online legale recomandate

Abonează-te gratuit pentru a primi cele mai noi ponturi