Sporturile virtuale: ce sunt si unde se dau pariuri nelimitate?

2021-01-04 15:26:00 2,5k 0

Industria pariurilor, care s-a mutat în întregime în online, își adaptează strategia de comunicare și scoate în prim-plan două domenii care, nu mai departe de luna trecută, erau de nișă: sporturile electronice (eSports) și sporturile virtuale (vSports).

eSports se bucurau deja de o popularitate însemnată, dacă ținem cont de turneele cu premii de milioane de euro, găzduite de arene sportive, în prezența a zeci de mii de pasionați. vSports vin puternic din urmă.

PARIAZĂ LA AGENȚIA DE PARIURI SPORTIVE RECOMANDATĂ!

Ce sunt sporturile virtuale?

Sporturile virtuale sunt jocuri care simulează evenimente sportive a căror desfășurare este dictată de un script. Scriptul copiază acțiunea dintr-un meci ce s-a jucat cândva în realitate, influențată însă de un algoritm RNG (Random Number Generator), care face ca rezultatele să fie diferite de la un eveniment la altul.

Acțiunea virtuală este nelimitată. Se poate paria la orice oră din zi și din noapte. Meciurile se succed la intervale de câteva minute și durează foarte puțin, astfel că pariurile se decid repede, nu e nimic plictisitor.

Pe aceste evenimente pot paria și cei care nu au cunoștințe despre sporturile respective din „lumea reală”, pentru că atributele sportivilor din joc nu corespund cu cele ale sportivilor din realitate.

Prin rezultatele înregistrate într-o competiție, se disting echipe puternice și echipe slabe, iar cotele sunt calculate de bookmakeri pe baza ierarhiilor și a rezultatelor directe.

Pe ce sporturi virtuale se poate paria la agențiile online licențiate la ONJN?

Sporturile virtuale acoperă discipline diverse: fotbal, tenis, baschet, sporturi cu motor, ciclism, curse de cai, trotting, curse de ogari, fotbal american ș.a.

Dintre agențiile online recomandate de PariuriX.com, Betano.ro se remarcă prin oferta bogată, care cuprinde șapte sporturi: fotbal, baschet, tenis, curse de cai, curse de ogari, speedway și ciclism.

La competiția de fotbal participă echipe cu nume fictive, excepție făcând FCSB și Universitatea Craiova, cluburi sponsorizate de casa de pariuri aminitită. Meciurile sunt programate din trei în trei minute și se poate paria pe rezultat, total goluri peste/sub, scor corect, număr goluri, șansă dublă.

Meciurile de baschet au loc la fiecare patru minute. Opțiuni de pariere: rezultat, handicap final, total puncte meci, total puncte pe echipă,

Tot din din 4 în 4 minute se joacă și partidele de tenis. Pariorii pot miza pe câștigător, scorul game-ului și total puncte în meci.

Cursele de ogari, cursele de cai, de motociclete (speedway) și de ciclism sunt programate din 2 în 2 minute. Se poate paria pe câștigător.

Netbet.ro, un alt operator de top, oferă pariuri pe fotbal, baschet, curse de cai și curse de câini. La fotbal se poate miza pe rezultat, total goluri peste/sub și scor corect. Liga este formată din 16 echipe, care poartă numele unor orașe importante din Europa. Toate meciurile dintr-o etapă se desfășoară în același timp, pariorul putând alege pe care dintre ele să îl urmărească.

În competiția de baschet sunt implicate 16 echipe, denumite după orașe din SUA cu tradiție în acest sport. Se poate miza pe rezultat, handicap final, handicap pauză.

La cursele de cai se poate paria că un „armăsar” va fi câștigător sau că se va clasa pe locurile 1-3, iar pe un ogar virtual se poate miza că va fi câștigător sau că se va clasa pe locurile 1-3.

Sunt sporturile virtuale corecte?

Având în vedere că rezultatele evenimentelor sunt decise de un soft, se poate naște întrebarea dacă sporturile virtuale sunt corecte. Nu cumva operatorii se asigură că nu iese rezultatul pe care au mizat cei mai mulți dintre pariori?

Ca și în cazul jocurilor de cazino online, răspunsul este că putem sta liniștiți, din acest punct de vedere. Softurile sunt furnizate de provideri internaționali de top, cei mai serioși de pe piață, care nu își permit să manipuleze rezultatele.

În plus, aceste softuri sunt verificate periodic de autoritățile abilitate. Orice neregulă poate face ca agenția de pariuri online să își piardă licența.

Ce se va întâmpla în viitor?

Dacă veți avea curiozitatea să le încercați, veți vedea că sporturile virtuale sunt captivante. Dinamismul, acțiunea spectaculoasă, ritmul alert în care se succed meciurile sau cursele, opțiunile de pariere variate oferă o alternativă cel puțin decentă la sporturile „reale”, care în prezent nu se pot desfășura în condiții de siguranță.

În viitor, chiar și atunci când situația va reveni la normal, este foarte posibil ca vSports să rămână în topul preferințelor pariorilor din România.

Joacă responsabil și nu investi mai mult de 10% din salariul lunar în jocuri de noroc! Dacă întâmpini probleme apelează la jocresponsabil.ro

Unde poti paria pe eSports?

VEZI TOP 4 CASE DE PARIURI SPORTIVE ONLINE RECOMANDATE!

Autor

Salutare! Numele meu e Florin Caramavrov, sunt jurnalist de sport din 1993, am lucrat la Fotbal Plus, Sport XXI, Sportul românesc, Gazeta sporturilor, Prosport. Acum am site-ul meu - SPORTescu.ro. De asemenea, sunt invitat permanent al emisiunilor sportive de la Sport.ro de peste 8 ani și am realizat și prezentat pentru Pariurix.com peste 100 de emisiuni cu informații sportive pentru... citeste mai mult