Pariuri virtuale explicate – vezi la ce agenții de pariuri online poți juca

Pariurile virtuale sunt acele pariuri sportive plasate pe evenimente care n-au loc în realitate, ci sunt generate de un calculator. Dacă la jocuri de cazino pariem pe rezultatul unei rotiri a ruletei, a unei mâini primite la un joc de cărți sau a unei învârtiri la un slot video, la pariuri virtuale mizăm pe rezultatul unui eveniment sportiv virtual. Astfel pariurile virtuale pot fi considerate un joc de noroc care simulează sporturi precum fotbal, tenis, curse de cai sau curse de mașini. 

De ce să jucăm la pariuri virtuale? 

Vor fi persoane care vor spune că n-are rost să jucăm la pariuri virtuale din moment ce casele de pariuri ne oferă posibilitatea de a paria zilnic pe sute, poate chiar mii de meciuri și evenimente sportive reale, unde norocul nostru nu este influențat de scriptul unui calculator. Acest lucru este foarte adevărat, dar totuși există câteva avantaje pe care pariurile virtuale le oferă în detrimentul pariurilor reale. 

Campionate virtuale de fotbal

Primul lucru care îmi vine în minte îl reprezintă pariurile pe campionate virtuale de fotbal. Este adevărat că în acest moment sunt doar două agenții online care oferă astfel de pariuri: Sportingbet.ro și Mozzartbet. Ambele utilizează o platformă închiriată de la betradar.com, cel mai mare furnizor din lume de rezultate live, statistici, aplicații și unelte fotbal.   

Un campionat virtual conține 16 echipe, iar un sezon se joacă în întregime în doar două ore și jumătate. La fiecare cinci minute începe o etapă nouă, putem plasa foarte multe pariuri pe fiecare meci în parte și putem urmări partidele în simulări live video. Avem chiar și acces la statistici de la partidele /campionatele precedente. Scripturile pe baza cărora sunt generate rezultatele meciurilor sunt inspirate din realitate și urmează scenarii reale, astfel încât vom vedea surprize, echipe care bat tot acasă dar se chinuie în deplasare, formații neexperimentate care își ies din ritm pe final de sezon etc. 

Singura diferență cu adevărat notabilă față de un campionat real este aceea că un sezon normal se joacă într-un an, iar unul virtual în doar 150 de minute. Asta ne permite ca în doar două ore și jumătate să aplicăm strategii de pariuri sportive care în realitate ne iau un an întreg. Putem paria în mod repetat pe aceeași echipă o dată la fiecare cinci minute, nu o dată pe săptămână. Într-un interval scurt de timp putem plasa zeci, chiar sute de pariuri, iar astfel un parior bun își poate ridica banca într-un interval foarte scurt de timp. 

Pariurile virtuale nu sunt mai imprevizibile decât cele reale

Ai putea spune că pariurile virtuale sunt mai imprevizibile, ceea ce în mod ciudat nu este chiar adevărat. Dacă este să fim corecți până la capăt și pariurile reale sunt foarte imprevizibile; de câte ori n-ai văzut pariuri pierzătoare pe cote de 1.01 sau o echipă care întrerupea o serie de 12 rezultate negative printr-o victorie în fața unei formații care venea după șapte succese la rând? Pariurile virtuale sunt în cel mai rău caz la fel de imprevizibile. Desfășurarea acestora este influențată de niște scripturi, care de fapt sunt inspirate din realitate. Deci la aceste pariuri virtuale vom vedea scenarii care la un moment dat s-au petrecut în viața reală. 

Putem paria la orice oră din zi sau din noapte

Am precizat mai sus că agențiile de pariuri oferă zilnic sute sau mii de evenimente sportive reale. Dar dacă vrem să pariem la 5 dimineața pe fotbal? Sau dacă vrem să pariem pe tenis într-o zi când nu prea au loc meciuri? Dar dacă vrem să ne jucăm intens 4-5 ore la pariuri într-o zi de luni când nu prea avem multe evenimente sportive din care să alegem? La pariuri virtuale vom găsi o gamă largă de pariuri și opțiuni de pariere indiferent de ora din zi sau din noapte. 

Agenții de pariuri online licențiate la care poți plasa pariuri virtuale 

 

 • Sportingbet (D. 2163/28.08.2015) 

 

Fără îndoială Sportingbet are cea mai bună ofertă de pariuri virtuale din rândul caselor de pariuri pe internet care funcționează legal pe teritoriul țării. 

Așa cum am spus mai sus, sportingbet.ro oferă campionate virtuale de fotbal. Am vorbit deja despre acest serviciu în acest articol, astfel încât n-are rost să reiau. Ce pot spune este că această aplicație închiriată de la betradar.com oferă celor de la Sportingbet un avantaj important în fața celorlalte case de pariuri din România, deoarece una este să pariezi pe o întreagă competiție și alta este să plasezi pariuri pe câte un singur meci. La o competiție poți analiza partidele ca în realitate fiindcă ai acces la statistici și rezultate de la partidele / sezoanele precedente, dar la pariuri pe un singur joc n-ai puncte de reper, deci depinzi strict de noroc. 

sportingbet-campionate-virtuale.png

Sportingbet a închiriat de la betradar.com și celelalte platforme de pariuri virtuale, astfel încât oferă și: 

 • pariuri virtuale pe baschet: sunt oferite campionate virtuale de 16 echipe; un meci nou începe la fiecare trei minute 
 • pariuri virtuale pe tenis: poți paria pe turnee virtuale de tenis; un turneu virtual conține 16 sportivi, iar la fiecare 5 minute începe un meci nou 
 • pariuri virtuale pe curse de cai: au loc frecvent curse și nu trec mai mult de 3-4 minute până începe o cursă nouă 
 • pariuri virtuale pe curse de ogari: cursele sunt la fel de frecvente ca cele de cai. La ambele tipuri de curse poți paria pe câștigător, pe clasare în top 2 sau clasare în top 3. 

sportingbet-curse-virtuale.png

Sportingbet are o promoție numită ”Bonusuri calendar”, prin care oferă în fiecare zi un bonus nou la jocuri de cazino. În unele zile această promoție este adresată pariurilor virtuale și este de două feluri: 

 • 50% câștiguri în plus – sporturi virtuale: la finalul zilei primești un bonus egal cu 50% din profitul acumulat de tine în ziua respectivă, în limita a 10€. Bonusul nu este supus vreunei condiții de rulaj. 
 • 50% bani înapoi – sporturi virtuale: dacă în ziua respectivă norocul nu este de partea ta primești înapoi 50% din suma pierdută în limita a 10€. Bonusul nu este supus vreunei condiții de rulaj. 

O astfel de promoție este oferită cam o dată pe săptămână, de obicei în zile de joi. Totuși recomand să consulți secțiunea ”Promoții” de pe sportingbet.ro înainte de a paria.  

sportingbet-promotii.png

 

 • Mozzartbet (D. 3506/ 23.12.2015) 

 

Este singura agenție în afară de Spoortingbet care oferă campionate virtuale de fotbal. Așa cum am spus mai devreme, platforma este identică deoarece este luată de la același provider, deci la cei doi operatori de pariuri sportive vei găsi exact aceleași pariuri, iar meciurile vor avea întotdeauna aceleași rezultate. Ca minus, mozzartbet.ro oferă pariuri virtuale doar pe fotbal și nu acoperă alte sporturi precum baschet, tenis sau curse de cai / ogari. 

Probabil te întrebi de ce ai alege această agenție de pariuri în defavoarea celor de la Sportingbet. Sincer să fiu, este o întrebare bună. Singurul motiv care mi-ar veni în minte este acela că la Mozzartbet poți paria inclusv pe loterii internaționale cunoscute. Deci dacă ești în căutarea unei case de pariuri online care oferă atât pariuri virtuale pe fotbal, cât și loto virtual, atunci poți alege Mozzartbet. În rest însă, Sportingbet.ro este alegerea mai bună din toate punctele de vedere: bonus pentru prima depunere (pariu fără risc de 100% în limita a 300 RON prin PariuriX), servicii de o calitate superioară, o platformă mult mai stabilă, serviciu de suport clienți mai bun etc. 

mozartbet-pariuri-virtuale.png

 

 • Betfair (D. 2161/28.08.2015) 

 

În ceea ce privește numărul de sporturi virtuale acoperite, Betfair este agenția care stă cel mai bine. Poți paria pe următoarele sporturi: 

 • fotbal: pariurile virtuale pe fotbal nu puteau lipsi, dar din păcate nu poți miza decât pe meciuri single. Toate tipurile principale de pariuri disponibile la meciuri reale pot fi găsite și aici: câștigător meci, total goluri (atât peste/sub, cât și număr exact), scor corect, șansă dublă. 
 • curse de cai: astfel de curse au loc 24/7; la fiecare 3 minute începe o cursă nouă. De fiecare dată sunt câte opt participanți, iar pariurile oferite sunt: câștigător,forecast și tricast. 
 • curse de cai sărituri: diferența față de cursele clasice aceea că concurenții trebuie să sară peste obstacole. De asemenea, o astfel de cursă are 15 concurenți, deci și cotele vor fi mai mari.  
 • curse de ogari: similare cu cursele de cai, doar că participă câini, iar fiecare cursă are câte șase participanți. 
 • sporturi cu motor: 12 mașini se întrec o dată la fiecare 3 minute. Pariurile oferite sunt cele obișnuite: câștigător, forecast și tricast 
 • speedway: pariuri pe curse de motociclete; sunt câte patru concurenți 
 • ciclism: pariuri pe curse de biciclete; sunt câte șase concurenți 

 

 • Netbet (D.927/24.06.2015) 

 

Cei de la netbet.ro acoperă trei sporturi virtuale: fotbal, curse de cai și curse de câini. Apreciez faptul că la pariurile pe fotbal este oferită o gamă largă de opțiuni de pariere. Poți paria chiar pe primul marcator, intervalul primului gol, pe cartonașe galbene sau penalty-uri.Din acest punct de vedere pot spune că netbet.ro are cea mai diversificată ofertă pe fotbal virtual. Un meci nou începe la fiecare trei minute, deci n-ai timp să te plictisești. 

Este interesant că la toate sporturile virtuale acoperite poți plasa pariuri pe oricare din evenimentele din următoarele 2-3 ore, deci nu trebuie neapărat să mizezi pe meciul sau cursa care urmează să înceapă. Dacă îți deschizi acum un cont la netbet.ro prin link-urile noastre beneficiezi de un bonus exclusiv pentru prima depunere de 100% în limita a 300 RON! 

netbet-pariuri-virtuale.png

Mozzartbet, Sportingbet.ro, Betfair.com și Netbet.ro sunt singurele case de pariuri online care oferă pariuri virtuale pe fotbal, dar totuși aș mai veni cu câteva completări.  

 • Stanleybet a făcut de curând trecerea din mediul offline în mediul online, dar din păcate nu oferă pariuri virtuale pe net (cel puțin nu încă). În schimb, ea are o ofertă foarte generoasă în toate agențiile de cartier. 
 • Superbet, o altă agenție care a făcut trecerea din offline în online, nu oferă pariuri virtuale pe fotbal, dar vine în schimb cu posibilitatea de a paria online pe loteria ei virtuală ”Lucky Six”. 
 • Cei de la Winmasters n-au o secțiune pentru pariuri virtuale pe sport, dar au o secțiune de ”jocuri virtuale” unde pot fi găsite jocurile ”Premier Trotting” și ”Premier Racing”. 

Sper că acest articol ți-a fost de folos pentru a afla mai multe informații despre pariuri virtuale și avantajele acestora în detrimentul pariurilor reale. De asemenea ai putut veea o listă cu casele online licențiate care oferă posibilitatea de a plasa pariuri pe sporturi virtuale. 

Pariază legal online

Te așteptă un pachet de bun venit și promoții atractive
Se aplică T&C | Pariază responsabil!