1. Home »
 2. Resurse »
 3. Tot ce trebuie să ştiţi despre underdog la pariuri sportive

Tot ce trebuie să ştiţi despre underdog la pariuri sportive

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-06 11:10:00

image Tot ce trebuie să ştiţi despre underdog la pariuri sportive

Pariuri pe underdog - te-ai săturat să te tot scoată rezultate surpriză de pe bilet?  Învață cum să le folosești în favoarea ta! Noi îți arătăm cum să depistezi cele mai bune pariuri pe underdog și cum să câștigi bani de pe urma outsiderilor urmând câteva sfaturi simple.

Pariază pe underdog la agenția recomandată cu un bonus atractiv de bun venit!
 

PARIURI PE UNDERDOG - CE VEI GĂSI ÎN ACEST ARTICOL

 1. Ce este underdog-ul la pariuri?

 2. Ce trebuie să știi înainte de a paria pe underdog?
  2.1 Avantaje și dezavantaje
  2.2 Importanța cotelor

 1. Cum să analizezi un meci de fotbal pentru a depista surprize?
  3.1 Cinci indicatori pentru pariuri pre-meci
  3.2 Patru indicatori pentru pariuri live

 1. Ce strategii de pariuri putem folosi pe outsideri?

 2. Sfaturi pentru a scoate maximul din pariurile tale

 

1.CE ESTE UNDERDOG-UL LA PARIURI?

Când se vorbeşte de underdog în cadrul pariurilor sportive acest termen reprezintă o echipă sau un jucător care începe o partidă din postură clară de nefavorit. Cu alte cuvinte, acea echipă sau sportiv are şansa a doua la câştigarea partidei.

Să presupunem că Chelsea joacă pe teren propriu cu o echipă din subsolul clasamentului, să spunem Burnley. Chelsea are o cotă pentru victorie de 1.15, in timp ce oaspeţii au cota 9.00 pentru a învinge. Dacă optaţi pe victoria lui Burnley înseamnă că aţi mizat pe underdog. În loc de ”underdog” mulți folosesc termenul de ”outsider”, dar este practic același lucru.


De ce aș plasa pariuri pe underdog?

În România există o mulţime de pariori care nu-şi permit să plaseze bilete cu mize mari pe cote mici şi mai sigure. Din cauza aceasta marea majoritate a lor preferă să parieze mize mai mici dar pe cote mult mai mari pentru a avea şansa de a câştiga sume mult mai importante. Plus că mulți s-au săturat să îi scoată o cotă de 1.20 sau 1.40 de pe bilet, așa că ei încearcă să profite de pe urma eventualelor surprize. Și de ce nu ar face-o din moment ce un pariu câștigător pe outsider poate aduce un câștig chiar de 5 – 10 ori mai mare decât suma pariată? Sigur, nu este ușor de a câștiga pe termen lung pariind în acest mod, dar de aceea în cele ce urmează îți voi arăta cum poți scoate maximul din acest tip de pariu.

DESCOPERĂ TOP CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE PENTRU PARIURI PE UNDERDOG

 

2. CE TREBUIE SĂ ȘTII ÎNAINTE DE A PARIA PE UNDERDOG

Dacă alegi să joci în acest mod este de preferat să nu joci la pariuri haotic, doar de dragul de a câştiga sume fabuloase peste noapte. Nu de alta, dar probabil că acest lucru nu se va întâmpla. O idee bună ar fi să încerci să joci mize progresive, dar despre acest aspect vom discuta mai mult la punctul 4. când vom încerca să găsim cele mai bune strategii.

Nu uita că un pariu de cotă mare are și probabilitate mică de câștig, deci nu este deloc exclus să prinzi la un moment dat o serie destul de lungă de pariuri pierzătoare, mai ales dacă nu ești foarte bun în a depista eventuale surprize. 


Ai grijă la informațiile oferite de site-urile de statistici

Să presupunem că are loc un meci aparent dezechilibrat pe hârtie. Echipa mai bine cotată se impune cu 1:0, iar astfel din statistici am putea trage concluzia că totul a decurs conform așteptărilor. Dar dacă ne uităm la acel meci am putea constata că echipa mai slabă chiar a jucat bine și n-a reușit să obțină un rezultat pozitiv din cauza ghinionului. Sau am văzut o dată o partidă în care echipa care a pierdut a trimis mingea în bară de nu mai puțin de patru ori. Astfel de informații te vor ajuta să faci alegeri mai inteligente și mai bune în viitor, și să poți alege un outsider care chiar este capabil de surprize în ciuda faptului că rezultatele recente nu arată asta (că dacă avea doar victorii pe linie, nu mai era chiar atât de outsider nu?).

Și că tot veni vorba de site-uri de statistici, recomand cu încredere http://soccerkeep.com, acesta fiind cea mai bună unealtă de rezultate live și statistici pentru pariori.
 

2.1 Avantaje și dezavantaje

Avantaje:

 • Riscuri relativ mici, deoarece poți juca în acest mod fără a juca sume mari de bani. Iar un singur pariu câștigător poate compensa pentru 3, 5 sau chiar 10 pariuri pierzătoare. Dacă ai un money management bine pus la punct vei pierde destul de greu banca pentru pariuri.

 • În cazul în care dispui de o bancă considerabilă, câştigurile pot fi destul de interesante.

 • Poți face un profit considerabil chiar dacă ai mai multe pariuri pierzătoare decât câștigătoare.

 • Este aproape imposibil ca pe parcursul unui campionat o echipă nefavorită să nu câştige o partidă măcar o dată. Afirmăm acest lucru deoarece toate statisticile confirmă această idee şi ne întăresc acest punct de vedere. Ai văzut că atunci când pariezi pe favoriți,este aproape greu să  nu dai de măcar o ”gherlă” chiar dacă faci eforturi să alegi cele mai bune pariuri. Asta înseamă că atunci când pariezi pe outsider nu ar trebui să treacă prea mult până dai de un pariu câștigător, mai ales că acum chiar ești în căutarea eventualelor surprize.
   

Dezavantaje

 • Trebuie să ai un psihic puternic deoarece poți avea la un moment dat și 10 pariuri pierzătoare la rând. Important este să poți să îți păstrezi calmul și să vezi imaginea de asamblu.

 • În cazul pariurilor pe underdog este ușor să te lași purtat de val și să pariezi pe fiecare cotă mare care îți pică pe mână, fără a analiza pariul respectiv. Evident că pe termen lung aceasta este o greșeală destul de mare.

 • Timpul necesar parierii în acest mod este destul de mare. Poate acesta este cel mai mare dezavantaj deoarece nu sunt mulţi pariori ce reuşesc să-şi păstrezerăbdarea o perioadă de timp pentru ca mai apoi să vadă rezultatele. 90% dintre pariori doresc câştiguri rapide şi dacă ar fi posibil să câştige zilnic. Acest lucru nu se va întâmpla pariind pe outsider, și asta pentru că plasezi practic doar pariuri single, și inevitabil vei avea  mai multe pariuri pierzătoare decât câștigătoare.

 

2.2 Importanța cotelor la pariurile pe underdog

Am spus în mai multe rânduri că este foarte important să pariezi întotdeauna pe cea mai mare cotă, pentru că chiar și un plus sau un minus aparent insemnificativ poate pe termen lung să facă diferența dintre a câștiga sau a pierde bani (detalii aici).

Însă atunci când vorbim de pariuri pe outsideri, acest aspect contează mai mult ca oricând. Când plasăm pariuri de cote mici, în cel mai bun caz în loc de o cotă de 1.50 vom găsi una de 1.55 sau 1.60. Însă când vrem să pasăm pariuri cu cote de 5.00 sau 10.00, diferențele între ce oferă două case de pariuri pot fi foarte mari.

 

Exemplu de diferențe de cote

Să luăm ca exemplu 5 meciuri din Europa League din 2016, și cotele de la casele de pariuri online recomandate de PariuriX.com.

Partidă
Outsider
Cote
Unibet
Fortuna
Admiral
Betano
Betfair
Villarreal vs FCSB
Steaua
9.25
9.00
9.00
9.00
10.00
PAOK vs Slovan
Slovan
7.00
7.50
6.75
7.25
7.25
Mainz vs Gabala
Gabala
10.00
9.25
9.75
10.00
11.00
Southampton vs Hapoel
Hapoel
8.25
7.50
7.00
7.50
8.00
Young Boys vs FC Astana
Astana
5.40
5.50
5.25
5.75
5.50

 

La fiecare partidă diferența între cea mai mică și cea mai mare cotă oferită pe outsider este de minim 0.5. La partida Mainz vs Gabala am găsit o diferență chiar foarte mare, 9.25 față de 11.00. Dacă pariezi 10RON câștigi 92.5RON la Sportingbet (vezi site-ul agenției) și 110RON la Betfair (vezi site-ul agenției).  Și asta că am luat în considerare doar agenții bune. Pentru că dacă comparam toate agențiile licențiate din România, sunt convins că puteam găsi diferențe și mai mari.

Nu zic că o casă de pariuri are constant cote mai mari decât celelalte, fiindcă oricare poate avea la anumite meciuri cele mai bune cote. Cel mai bine este să ai cont deschis la mai mulți operatori simultan, iar fiecare pariu să îl pui doar acolo unde este oferită cea mai bună cotă, pentru că vei vedea că pe termen lung diferența chiar va conta. PariuriX.com recomandă în special următoarele agenții, deoarece acestea au de regulă un payout mai mare:

3. CUM SĂ ANALIZEZI UN MECI DE FOTBAL PENTRU A DEPISTA SURPRIZE?

Mai jos voi prezenta două modele de analiză: unul pentru pariuri pre-meci și unul pentru pariuri live. Primul model conține cinci factori de care să ții cont atunci când vrei să depistezi eventuale surprize înainte ca meciul să înceapă, iar al doilea conține patru aspecte importante de luat în considerare când pariurile tale sunt plasate după fluierul de start a partidei.
 

3.1 Cinci indicatori care să te ajute să depistezi eventuale surprize

Un indicator este acea statistică sau acel aspect care te vor ajuta să anticipezi rezultatul meciului. Modul în care judeci relevanța acelui indicator ține doar de tine.
 

Reputația n-are mereu legătură cu performanța

Poate că acel underdog nu este atât de ”underdog” pe cât ar părea la prima vedere. Sunt foarte multe exemple de echipe slab cotate care fac viața grea echipelor mult mai titrate. În aceeași ordine de idei pot fi echipe foarte bine cotate care nu se ridică la nivelul așteptărilor și care se chinuie să învingă adversari mult mai slabi pe hârtie. Plus că și o echipă bună prinde mai devreme sau mai târziu o zi proastă în care nu-i iese absolut nimic. 

 

Este echipa mai slab cotată într-un progres continuu?

În timp ce te uiți la meciuri trebuie să notezi undeva lucrurile relevante pe care le observi. A început outsiderul să joace din ce în ce mai bine? Chiar dacă continuă să piardă meciuri, a început echipa respectivă să pună din ce în ce mai multe probleme adversarilor întâlniți? Poate că agențiile de pariuri și ceilalți pariori nu observă aceste îmbunătățiri, ceea ce înseamnă că acel underdog va avea în continuare cote destul de mari pentru un eventual succes.

 

Lipsesc jucători cheie de la echipa favorită?

Într-un meci foarte dezechilibrat pe mulți pariori nu prea îi interesează absențele, pentru că ei cred că echipa mai bună ar trebui să se impună chiar dacă există mai multe indisponibilități. Dar aici este cu dus și întors. Dacă în locul jucătorului lipsă există o alternativă la fel de bună, atunci probabil că o astfel de absență nu se va simți prea tare. Dar să ne gândim la o situație ipotetică în care de la Real Madrid ar lipsi într-un meci toți cei trei jucători importanți din față: Bale, Benzema și Cristiano Ronaldo. Crezi că într-un astfel de caz mai este o idee atât de bună să mergi cu încredere maximă pe mâna "albilor"? Poate că se vor impune și cu astfel de absențe, dar dacă cota este la fel de mică ca și înainte, se merită oare să te riști?

 

Ce stiluri de joc au cele două echipe?

Sunt echipe mai slab cotate care au talentul de a da calculele hârtiei peste cap atunci când au un adversar puternic în față. Deși poate părea ciudat, sunt echipe care joacă mai bine în meciurile în care pornesc cu șansa a doua. O astfel de echipă se va împiedica de adversari mai slabi sau de nivel apropiat, dar va învinge formații teoretic mai bune. Pare ciudat? Este, dar până la un punct. Poate vorbim despre o echipă care se apără perfect pe două linii și care nu poate fi depășită când jocul este compact, dar în schimb este letală pe contraatac. Un exemplu de astfel de echipă a fost West Ham în prima parte a sezonului 2015 / 2016, atunci când în turul campionatului a învins pe Arsenal, Liverpool, Manchester City (toate în deplasare), Chelsea (acasă) și a remizat cu Manchester United (din nou în deplasare). Dacă observi o astfel de statistică, mai ai oare curaj să pariezi împotriva lui West Ham în următorul meci pe care îl are cu o echipă titrată?

 

Are outsiderul un avantaj statistic?

Înainte de a paria consultă și statistica meciurilor directe dintre cele două echipe. Dacă echipa mai bună s-a împiedicat în trecut destul de des de acel outsider, atunci poate că este mai bine să eviți partida respectivă.

Pariază chiar acum pe outsideri cu un bonus atractiv de bun venit!

 

3.2 Patru indicatori de luat în considerare atunci când pariezi live pe underdogs

Dacă încă n-ai plasat pariul dorit și vrei să faci acest lucru în timp ce urmărești meciul, ce indicatori pot sugera că outsiderul ar putea câștiga?

 

Are outsiderul o posesie superioară?

Pentru o echipă de top va fi destul de frustrant să nu aibă posesia balonului, mai ales dacă este obișnuită să domine adversarii. Acesta ar putea fi un semn bun că urmează o surpriză, dar totuși nu te grăbi să pariezi. Gândește-te bine dacă echipa mai slabă are forța de a rămâne în control până la final sau dacă cumva are obiceiul să cedeze în partea secundă a meciului.

 

Reușesc atacanții echipei mai slabe să își creeze ocazii de poartă?

Poate că outsiderul are controlul meciului, dar atacanții nu reușesc să-și creeze culoare și n-au ocazii de a marca. În acest caz o posesie superioară s-ar putea să nu fie suficientă pentru a furniza o surpriză, mai ales dacă favoriții au 1-2 jucători speculativi care pot face oricând diferența în meci dintr-o singură ocazie.

 

S-a intrat în repriza secundă și favoriții încă n-au preluat avantajul pe tabelă?

Într-un meci foarte dezechilibrat pe hârtie mulți sunt de părere că echipa mai bună va tranșa soarta celor trei puncte încă din prima repriză sau chiar din primul sfert de oră. Dacă însă se intră în repriza secundă cu un rezultat de egalitate, atunci trebuie din nou să fii precaut cu pariurile pe favorit.

 

Când joacă mai bine cele două echipe?

Sunt echipe care încep foarte tare un meci și reușesc să deschidă scorul foarte devreme. Alte formații în schimb, deși obțin foarte multe victorii, nu o fac de-o manieră categorică, iar majoritatea acestor succese sunt cu 1:0 sau 2:0, și asta datorită unor goluri marcate în repriza secundă.

 

4.CE STRATEGII DE PARIURI PUTEM FOLOSI PE OUTSIDERI

Presupunem că vrei să pariezi constant pe outsideri și să scoți maximul din pariurile tale folosind o strategie de pariuri. Dar care este cea mai bună? Nu știu să răspund sigur la această întrebare, dar pot veni cu o sugestie: creșterea treptată a mizelor după fiecare pariu pierzător. Nu mă refer totuși la o creștere rapidă precum la strategiile Martingale sau Fibonacci.

La Martingale e vorba de dublarea mizelor, dar pe de altă parte ea se folosește mai mult pe cote de 2.00. Oricum este o strategie foarte riscantă care de regulă nu funcționează pe termen lung. Fibonacci este o strategie bună pentru cote mai mari, gen 3.00 - 4.00, hai poate maxim 5.00 dacă ești dispus să riști mai mult.  Dar dacă pariezi constant pe cote mai mari de atât, să zicem cuprinse între 5.00 și 10.00, atunci ai putea opta pentru o creștere mai lentă. Hai să iau un exemplu:
 

Exemplu:

Vrei să pariezi doar pe cote de 10.00, ai o bancă de 1,000 de unități, și plasezi10u pe primul pariu. După fiecare pariu pierzător crești miza cu câte 1u (deci nu mult). Pierzi primele 10 pariuri, iar pe cel de-al 11-lea joci suma de 20u. Pariul este câștigător, iei 200u, și rămâi cu un profit de 35u. Dacă ai fi plasat 10u pe fiecare din cele 11 pariuri, atunci ai fi dat cu 10u pe minus, pariul câștigător nefiind suficient pentru a compensa pierderile anterioare.

Fiind vorba de cote mari, creșterea nu trebuie să fie bruscă, iar atunci chiar și o serie lungă de pariuri pierzătoare nu va pune în pericol întreaga bancă. Creșterea mizelor nu trebuie să fie chiar conform exemplului meu. Ține întotdeauna cont de cât de consistent e bankroll-ul pe care îl ai, cât de mari sunt cotele pe care pariezi, și de riscul pe care ești dispus să ți-l asumi. Dacă îți vine în minte o strategie care consideri că ar putea fi chiar mai eficientă, nu ezita să dai un reply mai jos.

 

5.SFATURI PENTRU PARIURILE PE OUTSIDER

Mai jos ți-am pregătit câteva sfaturi de care ar trebui să ții cont pentru a scoate maximul din pariurile tale.

 • Pariurile de tip underdog funcţionează cel mai bine şi au o rată de succes mai mare doar la începutul sau sfârşitul unui campionat, pentru că de regulă acestea sunt momentele când au loc cele mai multe surprize. Sigur, asta nu este o regulă generală.

 • Este indicat să alegi echipe de la mijlocul clasamentului, dar în acelaşi timp şi echipe care consideraţi că sunt în stare să creeze din când în când şi surprize. Din nou, nu este o regulă, pentru că și o echipă care domină propriul campionat va pierde eventual în fața unei echipe mai slabe.  

 • În ceea ce priveşte mizele, încearcă să folosești mize bine calculate iar atunci când îți atingi target-ul, pe care iniţial trebuie să îl fixezi, să ai suficienţi bani în bancă pentru un viitor eventual eşec.

 • Pariază pe cele mai bune cote. Recomand să ai cont deschis la mai mulți operatori, și să plasezi fiecare pariu acolo unde cota oferită este mai mare. În ceea ce privește pariurile pe underdog, diferențele sunt mai mari decât la pariurile de cote mici, așa cum am discutat și la punctul 2.2. Pentru a vedea o listă cu agențiile cu cele mai mari cote, accesează acest link: https://pariurix.com/agentii/articole-recomandate/cele-mai-bune-cote.html

 • Acest mod de a paria nu merită folosit zilnic dacă nu dispui de o bancă decentă sau dacă nu ești o persoană răbdătoare, pentru că altfel te poate duce foarte uşor la faliment.

 • Încearcă să găsești cât mai multe pariuri de valoare, adică pariuri unde șansele reale de câștig sunt mai mari decât cotele oferite de operatorii de pariuri.

 • Optează pentru acest mod de pariere doar dacă consideri că ți se potrivește și că ești inspirat în depistarea surprizelor.

 • Alege doar acele pariuri unde crezi că sunt șanse reale de a ieși o surpriză. Nu paria la întâmplare pe cote mari pentru că cu siguranță acest mod de a juca nu te va ajuta pe termen lung. 

Pariază pe outsider la agenția recomandată cu un bonus atractiv de bun venit!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+83.04
Câștigate
47
Pierdute
26
2
Dan Ștefanescu
+60.94
Câștigate
21
Pierdute
9
3
Gabriel Morariu
+58.02
Câștigate
30
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX