1. Home »
 2. Resurse »
 3. Nu te lăsa păcălit de aceste trucuri folosite de agențiile de pariuri sportive online

Nu te lăsa păcălit de aceste trucuri folosite de agențiile de pariuri sportive online

Admin
Admin

2018-01-11 08:00:00

image Nu te lăsa păcălit de aceste trucuri folosite de agențiile de pariuri sportive online

Nu te lăsa păcălit de aceste trucuri folosite de agențiile de pariuri sportive online! Nu, angajații caselor de pariuri nu se strecoară la tine în casă în miez de noapte pentru a-ți fura codul PIN de la card. Bookmakerii nu te fură, dar mediul în care pariezi este gândit în așa fel încât pariorii dau bani acestora de fiecare dată când plasează un pariu. Sigur că poți evita aceste ”capcane”, dar realitatea este că majoritatea pariorilor nu o fac, iar așa s-a ajuns în situația în care pe termen lung 93% din pariori dau pe minus.  În cele ce urmează voi prezenta câteva dintre cele mai cunoscute trucuri sau capcane pe care agențiile de pariuri le utilizează des, și voi încerca să prezint și soluții pentru a le putea evita.

Vrei să pariezi online? PariuriX recomandă această agenție de pariuri sportive!

 

Trucuri pariuri - Impunerea de favoriți falși la anumite sporturi

Acesta este un truc clasic folosit de casele de pariuri, dar pe care foarte puțini pariori îl cunosc. Acesta este utilizat de regulă la curse de cai și curse de câini și constă în oferirea statutului de favorit unui concurent care în realitate n-are chiar prima șansă de a câștiga cursa. Să presupunem că avem o cursă de cai care aliniază la start următorii concurenți:

 • Oceane
 • Darebin
 • Runny
 • Consortium
 • Banger

Să zicem că operatorul consideră că Oceane va fi cel care va câștiga cursa, dar și Consortium pare a fi un concurent promițător cu șanse reale la un loc fruntaș. În această situația agenția nu-l va pune pe Oceane ca favorit, poate nici măcar ca al doilea favorit. Îi va oferi o cotă mai mare pentru ca lumea să fie mai puțin tentată să parieze pe acesta. În schimb, îi va da statutul de favorit concurentului promițător, și anume lui Consortium. Cotele ar putea arăta cam în felul următor:

 • Consortium 3.00
 • Darebin 5.00
 • Oceane 6.00
 • Runny 17.00
 • Banger 26.00

Când vezi aceste cote ai putea presupune că Consortium are prima șansă la victorie sau cel puțin la podium. De asemenea nu vei avea o încredere prea ridicată în Oceane, deoarece cotele te fac să crezi că acesta n-are șanse foarte ridicate pentru a câștiga. În acest exemplu Consortium este favoritul fals al agenției de pariuri.

La urma urmei câte informații ai putea avea despre o cursă de cai și despre concurenții implicați în ea? Dacă era vorba de un meci de fotbal sau din alt sport aveai poate suficiente puncte de reper la îndemână, dar așa este mult mai greu. De aceea și bookmakerii își permit să folosească astfel de șmecherii, pentru că ele știu că cei mai mulți pariori se iau strict după cote.

Bonusuri consistente, cote atractive, ofertă bogată >>> Pariază online acum!
 

Banii pe care îi arunci puțin câte puțin... dar care în timp se strâng

Ai calculat vreodată să vezi câți bani cheltui pe lucruri nesemnificative? Unele persoane își fac astfel de calcule ocazional și sunt surprinși de rezultate când află că pe durata câtorva ani au cheltuit mici averi pe hârtie igienică, apă plată și alte chestii de genul acesta. Cam același lucruri se întâmplă și în domeniul pariurilor sportive, dar într-o altă formă.

De câte ori ți s-a întâmplat să ai în contul de pariuri o sumă de genul 403.5RON, și te hotărăști să pui acei 3.5 RON pe un bilet irealist, cu mai multe meciuri, pentru a rămâne cu o sumă rotundă în cont? Vei zice că nu vei simți lipsa acelor bani și, poate cine știe, vei avea și noroc. Cel mai probabil însă acel bilet va fi pierdut. Dacă pui ocazional un astfel de bilet atunci nu contează prea mult pe termen lung, dar dacă îți faci un obicei zilnic din asta, atunci crede-mă că se va simți foarte mult.

Acestea sunt casele de pariuri online recomandate de către comunitatea PariuriX, tu pe care o alegi?

Să luăm un exemplu și mai concret. Ai văzut că agențiile de pariuri de la colțul străzii sunt frecventate în mod deosebit de cei care pun sume de 2-10 RON și speră să dea lovitura vieții dintr-un bilet. Sunt mulți care spun că nici nu simt lipsa acelor bani, însă pe de altă parte ar putea face multe cu eventualul câștig şi de aceea se merită să joace în acest mod. Realitatea este însă alta. Dacă pui zilnic câte un bilet cu 2 RON într-un an investești deja peste 700 RON. Iar dacă pui 10 RON pe zi, atunci deja suma cheltuită într-un an se ridică la peste 3.500 RON! Foarte rar se întâmplă ca un bilet fantezist de cotă astronomică să fie câștigător și nu este deloc exclus ca într-un an de zile să nu prinzi nici un bilet de acest fel.
 

Un mic truc la pariuri - elimină emoțiile utilizând un plan de pariere

Poți încerca diferite strategii de pariuri; unele din ele funcționează, iar altele nu. Aici depinde doar de tine. Oricum nu este obligatoriu să implementezi un astfel de sistem pentru a face profit la pariuri sportive. Ce ar trebui totuși să folosești este un plan de pariuri pentru a elimina emoțiile și sentimentele din ecuație. Bookmakerii pot face foarte mulți bani în momentul în care clienții lor devin emotivi. De aceea ei fac mare tam-tam atunci când are loc un meci important de fotbal sau tenis. Astfel lumea devine mai entuziastă înaintea acelui joc și de regulă pariază mai mulți bani.

Atunci când vezi diferite clipuri promoționale și reclame în care se insistă că echipa ta favorită este în fața unei mari victorii parcă și tu ești mai motivat să pariezi pe ea mai mult decât o faci de obicei. De exemplu când Steaua juca meciuri decisive pentru calificarea în grupele Ligii Campionilor sau în primăvara europeană mereu vedeam pariori care se duceau la cea mai apropiată agenție de cartier și plasau sume foarte mari de bani, în orice caz mult mai mari decât obișnuiau să joace de obicei. Era și greu să n-o facă în condițiile în care toată ziua se vorbea la televizor doar despre acest subiect.

Ghidul pariorului profesionist - ai ceea ce trebuie pentru a trece la următorul nivel?

Un plan clar de pariuri va scoate din start din ecuație factorul emoțional. Nu trebuie să confundăm totuși noțiunea de “plan “cu cea de “strategie”. Schimbarea mizei după un pariu pierdut / câștigat și alegerea anumitor tipuri de pariuri în anumite momente sunt aspecte ce pot sta la baza unei strategii. Dar un plan poate reprezenta o situație simplă în care te hotărăști să mizezi constant aceeași sumă de bani pe fiecare pariu în parte. De exemplu ai un buget de 1.000 RON, și ești hotărât să mizezi 5% (adică 50 RON) pe fiecare pariu, indiferent de rezultatele pariurilor anterioare, de numele echipelor implicate și de miza meciurilor respective. Acesta poate fi considerat un plan simplu de pariere.

Dacă vrei să discutăm mai mult pe seama acestui subiect, te aștept pe Forumul de discuții pariuri sportive PariuriX, acolo unde cu siguranță vor mai fi și alți pariori interesanți de dezbateri pe această temă.
 

Calul nou are mereu cote atractive

Acum să revenim un pic la cursele de cai. Casele de pariuri online vor acorda întotdeauna o cotă destul de mare unui concurent nou. Singurele excepții pot apărea în situațiile în care acesta a avut parte de foarte multă publicitate. Ei fac acest lucru deoarece calul cel nou n-a fost implicat în alte curse și nu se știe exact cum se va descurca… sau cel puțin asta vor să crezi tu! Realitatea este că un bookmaker are la îndemână mult mai multe informații decât pariorii când vine vorba de o cursă de cai și ar putea avea o idee destul de bună despre șansele reale ale unui cal să facă o figură frumoasă încă de la primele curse.

Dar chiar dacă ei știu că au în față un viitor campion, tot nu-i vor da o cotă mai bună decât primesc alți începători. Iar motivul este simplu; să nu atragă atenția asupra acelui concurent, iar astfel pariorii să nu creadă că acela ar putea fi mai special decât alții aflați într-o situație similară. Din contră, este posibil să ofere o cotă mai mică chiar unui cal cu potențial redus, pentru a băgă pariorii în derută. Operatorii de pariuri pot face bani frumoși datorită acestor șmecherii și a faptului că pariorii nu le cunosc.
 

Trucuri case de pariuri - Pariurile gratuite încurajează pariorii înrăiți

Casele de pariuri sunt monitorizate de diferite instituții deoarece ele n-au dreptul legal de a încuraja dependenții de pariuri. Asta nu înseamnă că nu se pot folosi de diferite trucuri pentru a declanșa această dependență din când în când, iar unul din aceste trucuri îl reprezintă acordarea de pariuri gratuite.
Hai să luăm o situație complet diferită și mai exact cea a unui fumător. Pe fiecare pachet de țigări scrie că fumatul dăunează grav sănătății, dar asta nu oprește cu nimic un anumit producător de țigări să vină din când în când cu diferite campanii de publicitate prin care oferă fumătorilor pachete gratuite de țigări (care la rândul lor conțin același mesaj). Chiar și cel care ar vrea să se lase de fumat, nu prea poate rezista tentației de a lua un pachet gratuit. Iar după ce fumează acel pachet parcă îi revine cheful să mai și cumpere.

Vrei să pariezi online? PariuriX recomandă această agenție de pariuri sportive!

Același lucru se întâmplă și când vorbim de pariuri sportive. Chiar dacă tu vrei să nu pariezi, nu poți rezista tentației de a beneficia de un pariu gratuit atunci când acesta este oferit. Bineînțeles că mulți din cei care primesc aceste pariuri gratuite ajung să efectueze și un depozit. Pentru că dacă acest lucru nu s-ar întâmpla, atunci nici bookmakerii n-ar mai avea motive să vină cu astfel de promoții. Astfel aceste oferte sunt o modalitate bună de a recâștiga clienții vechi, care n-au mai depus de ceva vreme.

N-ar fi totuși corect să spunem că acesta este singurul motiv pentru care cineva dependent de pariuri se reapucă de jucat. Pentru că dacă cineva este chiar dependent în adevăratul sens al cuvântului, atunci nu are nevoie de un pariu gratuit pentru a-și reaminti că ar fi bine să joace "casa" pe următorul meci. Dacă crezi că te confrunți cu astfel de probleme, poți face testul nostru de dependență dând click aici. 

 

Te-ar mai putea interesa şi:

De peste 15 ani joc la pariuri sportive și de peste 10 ani joc la pariuri sportive online. Am scris "Pariuri sportive fără secrete" prima carte tipărită în română și alte câteva cărți electronice, menite să ajute pariorii să câștige la pariuri.

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+153.68
Câștigate
43
Pierdute
14
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+38.41
Câștigate
14
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX