1. Home »
 2. Tipuri pariuri »
 3. Totul despre pariurile de tip peste/sub număr de goluri asiatic

Totul despre pariurile de tip peste/sub număr de goluri asiatic

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-07 08:00:00

image Totul despre pariurile de tip peste/sub număr de goluri asiatic

Pariurile de tipul sub / peste (cunoscute și ca under / over) sunt printre cele mai jucate de pariori pentru că le permit acestora să parieze pe numărul maxim sau minim de goluri / puncte în meci, fără a trebui să aleagă un câștigător la partida respectivă. De asemenea vorbim de pariuri cu doar două rezultate posibile, ceea ce le face să fie cu atât mai atractive. În cele ce urmează vom vorbi în amănunt despre acest tip de pariu și vă vom prezenta tot ce trebuie să știți despre opțiunea under / over.

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!


1. CE ESTE PARIUL DE TIP SUB / PESTE?

Un pariu  de tipul sub / peste - under / over este un pariu unde trebuie să mizezi pe numărul minim sau maxim de goluri / puncte dintr-un meci.

Cel mai popular astfel de pariuri sunt cele cel de tipul over / under 2.5 goluri pe fotbal:

 • ponturi sub 2.5 goluri - dacă pariezi pe under 2.5 înseamnă că în respectivul meci trebuie să se marcheze maxim două goluri (0, 1 sau 2).

 • ponturi peste 2.5 goluri - dacă pariezi pe over 2.5 înseamnă că în respectivul meci trebuie să se marcheze minim trei goluri (3, 4, 5 etc).


De ce să plasăm pariuri de tipul sub / peste?

Pariul peste/sub reprezintă un mare avantaj şi putem spune că vine în ajutorul jucătorilor. De multe ori este foarte greu să alegem un câştigător în cadrul unui eveniment sportiv şi asta datorită faptului că meciul este foarte echilibrat. De asemenea, sunt cazuri în care există favoriţi clari într-o partidă, însă cotele lor la victorie sunt prea mici şi considerăm că nu merită riscul. În aceste situaţii se poate alege varianta de a paria pe numărul de reușite. De exemplu, în cazul unei partide de fotbal, dacă există un favorit cu o cotă mult prea mică putem miza pe multe goluri înscrise, deoarece diferenţa de valoare este foarte probabil să-şi spună cuvântul şi pe tabelă. Astfel putem obţine o cotă mai mare, care să ne mărească câştigurile.

De asemenea, un alt avantaj pe care îl prezintă tipul de pariu peste/sub este acela că nu trebuie să ne bazăm exclusiv pe o anumită echipă sau pe un anumit jucător. Sunt multe cazurile în care echipa sau jucătorul ales de noi nu se afla într-o formă foarte bună, ceea ce ne dă peste cap pronosticul de victorie la final, însă adversarul sau echipa adversă pot compensa acest lucru şi putem alege un pronostic bun de tipul peste/sub.

Iar așa cum am spus și la începutul articolului, vorbim de pariuri cu doar două opțiuni de pariere, care din multe puncte de vedere sunt mult mai tentante decât pariurile cu trei opțiuni.

50RON FREEBET FĂRĂ DEPUNERE + 50RON LA UN DEPOZIT MINIM + 100% PÂNĂ LA 500RON!

       

2.TIPURI DE OVER / UNDER EXISTENTE

Referindu-ne acum la oferta caselor de pariuri, pronosticurile de tipul peste/sub apar sub următoarea forma:  ”Peste X.5 / Sub X.5” , ” Peste X.0 / Sub X.0” , ”Peste X.25 / Sub X.25” și ”Peste X.75 / Sub X.75”, unde “X” reprezintă numărul de puncte/goluri/game-uri jucate/înscrise în acea partidă. În continuare vă vom prezenta ce înseamnă fiecare tip de pariu în parte. Ele se regăsesc sub de numirea de Sub/Peste asiatic.

 • Pariul peste/sub X.0 asiatic: este un pariu care în general permite returnarea totală a mizei. În cazul unui meci de fotbal, daca mizăm pe pronosticul peste 2.0 goluri şi în meci se înscriu exact 2 goluri miza ne va fi restituită în întregime, la fel procedându-se şi în cazul pronosticului sub 2.0 goluri. Aveţi grijă însă mereu când pariaţi pe astfel de pronosticuri să nu existe şi opţiunea “Exact 2 goluri”, ceea ce face să nu permită returnare de miză.

 • Pariul peste/sub X.25 asiatic: este un pariu combinat, format de fapt din peste/sub X.0 şi peste/sub X.5. Să luăm un exemplu concret: mizăm la un meci de fotbal pe pronosticul peste 2.25 goluri. Câştigăm pariul în întregime în cazul în care se marchează 3 sau mai multe goluri în meci, ne este returnată jumătate din miză în cazul marcării a exact 2 goluri şi pierdem miza integral dacă se marchează un gol sau niciunul. În cazul pariului pe sub 2.25 goluri ne trebuie o remiză ''albă'' sau un singur gol marcat pentru ca pariul să fie câştigător în întregime; dacă se înscriu 2 goluri câştigăm jumătate din miză, iar 3 goluri sau mai multe înscrise înseamnă pariu pierdut în întregime.

 • Pariul peste/sub X.5: este un pariu clasic, ce nu permite returnarea mizei. De exemplu, peste 2.5 goluri înseamnă înscrierea a cel puţin 3 goluri în acea partidă pentru ca pariul nostru să fie câştigător, în timp ce pronosticul sub 2.5 goluri se referă la cel mult 2 goluri pentru a putea fi câştigător.

 • Pariul peste/sub X.75 asiatic: este asemănător pariului peste/sub X.25, doar că de data aceasta el este format, de fapt, din peste/sub X.5 şi peste/sub (X+1).0. Un exemplu concret: peste/sub 2.75 înseamnă un pariu format din peste/sub 2.5 şi peste/sub 3.0. Dacă mergem pe pronosticul peste 2.75 goluri este necesar să se înscrie 4 goluri sau mai mult pentru a câştiga pariul în întregime, 3 goluri pentru a câştiga jumătate din miză, iar 2 goluri sau mai puţin înseamnă pierderea integrală a pariului. Sub 2.75 goluri este câştigat atunci când în meci se inscriu 0,1 sau 2 goluri, este returnat pe jumătate cand se înscriu exact 3 goluri şi pierdut în cazul marcării a 4 sau mai multe goluri.

Acestea sunt pariurile de tip peste/sub pe care le veţi întâlni la casele de pariuri online. La agenţiile offline însă nu veţi putea găsi pariurile de tip peste/sub cu posibilitatea returnării de miză, ci doar cele de tipul peste/sub X.5. Înainte de a paria pe astfel de pronosticuri fiţi siguri că ştiţi ce înseamnă acel pronostic, pentru că au fost cazuri în care pariorii au jucat fără să ştie, de fapt, ce înseamnă pronosticul ales.

 

3. SPORTURI ȘI EVENIMENTE PE CARE PUTEM PLASA PARIURI OVER / UNDER

o domnisoara cu o minge in mana invita la pariuri sportive

Dar pe ce putem plasa pariuri de tipul over / under? Ne-am lămurit deja că o putem face pe numărul de goluri dintr-un meci de fotbal, dar acest tip de pariu poate fi folosit în mult mai multe situații, și nu doar pe ”sportul rege”.

 • Fotbal : putem paria pe numărul de goluri din meci, dar și dintr-o singură repriză sau a unei singure echipe. Tot la fotbal unii operatori oferă posibilitatea de a plasa pariuri peste / sub pe numărul de cornere sau cartonașe.

 • Tenis: de obicei la meciuri de tenis găsim trei tipuri de over/under: total game-uri în meci, total game-uri în primul set (sau în următoarele seturi în cazul pariurilor live), total seturi. Atunci când pariezi live este posibil ca la unele meciuri și agenții să găsești și pariuri pe numărul de puncte dint-un game (în special live).

 • Baschet: aici cel mai întâlnit pariu este cel pe numărul total de puncte în meci. De obicei sunt foerite mai multe valori dintre care poți alege. De exemplu la același meci ai putea avea de ales între pariuri over / under pe 153, 155, 157 și 159 de puncte (este doar un exemplu). Ca și în cazul fotbalului, vei găsi inclusiv pariuri pe fiecare echipă, și chiar pe fiecare jumătate sau sfert. ATENȚIE! Este o idee bună să consulți regulamentul agenției pentru a vedea dacă overtime-ul este luat sau nu în considerare.

 • Hochei pe gheață: Cred că deja ai înțeles ideea. Și la hochei pe gheață poți paria pe numărul de goluri din meci, din fiecare repriză,sau  a fiecărei echipe. Și aici trebuie să fii foarte atent pentru că unele agenții iau în considerare la over/under doar timpul regulamentar, în timp ce la altele vor conta și prelungirile. De aceea între doi operatori pot fi diferențe destul de mari de cote pentru un pariu de tipul ”peste 4.5 goluri în meci” sau ”sub 5.5 goluri în meci”. Consultă regulamentul pentru a ști la ce să te așteptți.

 • Alte sporturi:  pariuri over / under pot fi găsite și pe alte sporturi, cum ar fi handbal, sporturi electronice sau volei, și chiar și pe evenimente non-sportive.  Nu toate casele de pariuri online au o ofertă la fel de bogată, astfel încât la unii operatori vei găsi anumite pariuri ce pot lipsi de la concurență. Vezi care sunt agențiile cu cea mai bună ofertă sportivă!

50RON FREEBET FĂRĂ DEPUNERE + 50RON LA UN DEPOZIT MINIM + 100% PÂNĂ LA 500RON!

4.CUM ANALIZĂM UN MECI DE FOTBAL PENTRU A PLASA UN PARIU OVER / UNDER?

Pentru a putea găsi cele mai bune pariuri de tipul over / under (cum ar fi ponturi peste 2.5 goluri azi), trebuie să ai și un model de analiză bine pus la punct. De aceea în cele ce urmează voi prezenta câteva din aspectele importante de care trebuie să ții cont atunci când analizezi un meci pentru a paria pe numărul minim sau maxim de goluri. Sigur, poți ține cont și de feeling, că nu e doar matematică.
 

Media de goluri ale fiecărei echipe în parte

Acesta este primul aspect de care ar trebui să ții cont: media de goluri a fiecărei echipe în parte în actualul campionat. Și nu doar media totală, ci și media de acasă a gazdelor și cea din deplasare a oaspeților. Și asta pentru că unele echipe tratează diferit meciurile în funcție de locul de disputare; de exemplu pe teren propriu ar putea juca mai deschis iar pe teren străin să prefere un mod de joc ceva mai pragmatic.
 

Stilurile de joc ale celor două echipe

În aceeași ordine de idei ca mai sus, ține cont de stilul de joc al formațiilor care se întâlnesc în mod direct. De regulă două echipe care joacă deschis sunt mai predispuse către un meci cu goluri multe decât două echipe care joacă pragmatic. Dacă sunt echipe cu stiluri diferite, atunci deja trebuie să iei în considerare mai mult alți factori.
 

Profilul celor două echipe

Dacă sunt două echipe cărora le place să se apere, să ''lovească'' pe contră, atunci degeaba vin ele după două jocuri de over, că sunt șanse mari ca acum să se marcheze mai puțin. La fel cum dacă sunt două echipe ofensive care vin după partide cu adversari mai puternici sau care au apărări bune aceste rezultate ultime ar trebui să conteze mai pțtin.
 

Adversarii întâlniți recent

Contează atunci cînd ne uităm peste ultimele rezultate ale celor două echipe cu cine a jucat. Dacă o echipă modestă joacă cu o alta la fel de modestă și în ultimul joc ambele au pierdut la scor mare cu adversare mai puternice sau au făcut un meci cu goluri multe în fața unui adversar modest (fiind echipe puternice) nu înseamnă că și acum vom vedea goluri multe.  În general două echipe de valori egale se anulează.

 

Jucătorii absenți

Aceștia contează mult în alegerea unui pariu de tip sub/peste. Chiar dacă o formație are un număr scăzut de goluri primite, dacă din apărare vor lipsi în meciul în cauză 2-3 jucători de bază, lucrurile se pot schimba. Același lucru este valabil pentru o echipă care marchează mult. Dacă de la mijloc lipsește cel mai bun jucător și golgheterul este și el absent, clar forța ofensivă a formației respective va scădea. Așa că trebuie să vă interesați înainte ce jucători lipsesc.
 

Obiectivul echipelor

Acesta ar trebui să fie firesc victoria. Dar din declarațiile antrenorilor, jucătorilor, conducătorilor putem deduce cum ar putea ''curge'' jocul respectiv. Una dintre echipe chiar dacă vine după o serie de overe poate aborda acest joc mai precaut, dorindu-și să nu piardă. Atunci șansele să se marcheze multe goluri scad.
 

Motivația echipelor

Contează și ea într-un astfel de pariu. O formație puternică, să zicem Barcelona sau Real Madrid, dacă joacă duminică în campionat în fața unui adversar modest și marți are meci tare în Liga Campionilor nu va mai forța ca atunci când acel joc de miercuri nu se va disputa. Același lucru este valabil dacă o echipă joacă un meci cu un adversar modest la interval scurt de timp după ce întâlnește unul puternic, pentru că intervine oboseala, eventual o ușoară relaxare dacă rezultatul a fost unul pozitiv.
 

Întalnirile directe

Acestea contează și nu prea. Aici trebuie urmărit dacă echipele au aceiași antrenori și același profil de joc ca în sezoanele precedente. Chiar dacă două echipe în ultimele 2-3 sezoane au făcut jocuri cu goluri multe, dacă acum pe băncile tehnice se vor afla alți antrenori, care pun mai mult accent pe defensivă.
 

Starea vremii

Chiar și acest aspect pate conta. Dacă a plouat mult și terenul este unul de o calitate proastă atunci șansele să se marcheze mult scad, chiar dacă se întâlnesc două echipe ofensive. La fel atunci când ninge sau când se joacă pe o căldură mare, care ''stoarce'' jucătorii.
 

5. STRATEGIE SIMPLĂ PENTRU A GĂSI CELE MAI BUNE PARIURI SUB / PESTE

un barbat are in fata un perete cu tips la pariuri sportive

Pentru această metodă nu vom lua în considerare foarte multe variabile, iar un parior profesionist ar putea spune pe bună dreptate că metoda prezentată aici este departe de a fi perfectă. Pe de altă parte această metodă poate fi foarte folositoare pentru pariorii obișnuiți care de regulă au obiceiul de a pune pariuri la ochi uitându-se la câteva statistici.

 

Pasul 1 - luarea în considerare a mediei de goluri / meci

Realitatea este că în unele campionate se marchează foarte mult, în altele foarte puțin. De exemplu în Filipine UFL media de goluri pe meci este de 5.75, în timp ce în Spania Tercera Division este de doar 1.71. De asemenea, în fiecare campionat sunt echipe care marchează mai multe goluri, și echipe care nu sunt la fel de eficiente din punct de vedere ofensiv. Deci primul pas este acela de a vedea care este media de goluri / meci a celor două echipe implicate în partida pe care vrei să pariezi. Pentru date cât mai relevante este bine să te bazezi doar pe statisticile din sezonul actual.

Te poți folosi de un site de statistici precum soccerkeep.com pentru a vedea care este media de goluri / meci a oricărei echipe dorești, site-ul acoperind atât campionatele mari de fotbal, cât și foarte multe ligi de mâna a doua sau chiar a treia.

 

Pasul 2 - calcularea probabilităților 

Cu ajutorul unei distribuții Poisson poți afla care este probabilitatea ca o echipă să marcheze un anumit număr de goluri în funcție de media de goluri înscrise în meciurile precedente. Voi lăsa pe altă dată modul în care se fac astfel de calcule, dar am pregătit un tabel cu probabilități pentru medii de 0.8, 1.2, 1.6 și 2.00 goluri.

pariuri sportive

Presupunem că avem un meci în care echipa gazdă are o medie de 1.2 goluri pe meci, iar echipa oaspete are o medie de 0.8 goluri pe meci. Obiectivul este acela de a determina probabilitatea pentru ca partida să se termine ”under 2.5”.

Un pariu ”under 2.5” va fi câștigător la oricare din următoarele rezultate: 0:0, 1:0, 0:1, 1:1, 2:0, 0:2. Luând acest aspect în considerare trebuie să vedem care sunt  probabilitățile pentru a ieși fiecare scor în parte. 

pariuri sportive

P.G - probabilitate ca echipa gazdă (1.2) să marcheze numărul indicat de goluri. 

P.O - probabilitate ca echipa oaspete (0.8) să marcheze numărul indicat de goluri

De exemplu la scorul de 2:0 am trecut 22% în dreptul la P.G și 45% în dreptul la P.O deoarece conform primului tabel o echipă cu o medie de 1.2 goluri are o probabilitate de 22% să marcheze 2 goluri, iar una cu o medie de 0.8 goluri are o probabilitate de 45% să nu marcheze deloc.

Așa cum se vede în ultima coloană, probabilitățile se înmulțesc între ele pentru a găsi probabilitatea pentru fiecare scor corect. La final se adună probabilitățile pentru toate scorurile pentru a vedea care sunt șansele să avem un meci cu maxim 2 goluri. În exemplul nostru ne-a dat 67.56%.

 

Pasul 3 - Determinăm dacă se merită să pariem pe cotele oferite

Acum că am determinat probabilitatea ca meciul să fie de tipul ”under 2.5”, trebuie să vedem dacă cota oferită merită jucată sau nu.  Din fericire transformarea probabilităților în cote zecimale este ceva foarte simplu de făcut. Se folosește următoarea formulă:

 • Cotă zecimală = 100 / probabilitate

Avem astfel: 100 / 67.56 = 1.48. Asta înseamnă că pariul merită plasat doar dacă are o cotă mai mare de 1.48, preferabil de la 1.53 în sus (cota de 1.48 este doar una corectă, dar nu ne oferă vreun avantaj). Vei vedea că nu este chiar atât de ușor să găsești cote care să merite jucate pentru că la fiecare pariu agențiile păstrează o marjă de profit, oferind de regulă un payout de 89% - 94%. Dar pe de altă parte nu toate cotele oferite sunt în raport cu șansele reale de succes, astfel încât poți găsi destule pariuri de valoare dacă ești dispus să cauți suficient.

 

6. Unde găsim cele mai bune ponturi peste 2.5 goluri azi?

În secțiunea noastră de Ponturi Pariuri Sportive poți găsi avancronici scrise de specialiști în domeniu, majoritatea cu background în jurnalism. Fiecare analiză este însoțită de cel puțin un pont, iar uneori recomandările specialiștilor noastre sunt chiar pe ponturi peste 2.5 goluri. 

iar dacă ești în căutarea de ponturi live de tipul sub sau peste 2.5 goluri, atunci te invităm și pe canalul nostru de Telegram unde poți găsi ponturi tipsteri. 

 

7. CASE DE PARIURI ONLINE CU CEA MAI BUNĂ OFERTĂ SUB / PESTE

Realitatea este că orice casă de pariuri pe internet oferă pariuri de tipul sub / peste la orice meci cât de cât decent (indiferent de sport), și asta pentru că vorbim despre unul dintre cele mai populare tipuri de pariuri. Dar sunt agenții care au o ofertă mai bogată decât celelalte, oferind această opțiune la mai multe meciuri și în mai multe situații (de exemplu un operator poate oferi pariuri pe numărul de goluri ale unei singure echipe, iar altul să nu ofere). Mai jos poți vedea care sunt agențiile recomandate de PariuriX.com pentru astfel de pariuri pe ponturi peste 2.5 goluri:

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 60RON bonus fără depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

Joacă cu un bonus EXCLUSIV la pariuri sportive de 50RON FĂRĂ DEPUNERE, fără rulaj și fără limită la câștig sau la retrageri!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+116.8
Câștigate
29
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+42.14
Câștigate
11
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX