1. Home »
  2. Tipuri pariuri »
  3. Meciuri pauză / final, de ce vă place combinația asta la pariuri sportive?

Meciuri pauză / final, de ce vă place combinația asta la pariuri sportive?

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-08 09:40:00

image Meciuri pauză / final, de ce vă place combinația asta la pariuri sportive?

Am văzut că de câțiva ani este nebunia asta cu meciuri pauză / final, și chiar sunt curios de ce vă place combinația aceasta la pariuri sportive? De fapt cred că deja știu răspunsul, chiar dacă acesta este departe de a fi bazat pe argumente logice.

Pariază pe meciuri pauză / final și primești miza înapoi în caz de 0-0! Te așteaptă un FREEBET de 50RON fără depunere!


1. Meciuri pauză / final - în ce constau ele?

Este destul de evident despre ce este vorba, chiar și pentru un începător. Trebuie să anticipezi rezultatul 1x2 a unui meci de fotbal, atât la pauză cât și la final. Există astfel 9 variante posibile: 1/1, 1/x, 1/2, x/1, x/x, x/2, 2/1, 2/x, 2/2. Evident că cele mai mari cote sunt oferite pentru pauză/final: 1/2 și 2/1, adică acele situații în care echipa condusă la pauză întoarce scorul  și câștigă. Acestea sunt și pariurile preferate de cei mai mulți pariori dornici de îmbogățire rapidă, iar în cele ce urmează voi încerca să prezint argumentele celor care le joacă. Apoi vom face și o analiză să vedem dacă aceste pariuri chiar merită sau nu.

 

1.1 De unde a apărut mania aceasta cu meciuri pauză / final?

Răspunsul este destul de evident: de la țeparii de pe Facebook. M-am săturat de sutele de ”King of Bets” apăruți prin ultimii ani care promit ponturi 100% sigure pauză/final: 1/2 sau 2/1, pentru că au ei info din interior. Deja am explicat în alte articole că astfel de anunțuri se dovedesc în toate cazurile ca fiind simple țepe, și nimic mai mult. Nu reiau pentru că am discutat pe larg despre acest subiect AICI și AICI.

Dar de ce majoritatea țeparilor promit astfel de ponturi? În primul rând pentru că așa s-a dus tradiția. Tu, ca țepar nou pe piață, urmezi ”rețeta de succes” stabilită de predecesorii tăi. Dacă toți vindeau pariuri P/F, nu te apuci tu acum să oferi ”pariuri sigure” pe cornere sau mai știu eu ce. Riști să nu ai succes și e posibil ca pronosticul tău să nu intereseze destulă lume. Sau pur și simplu nu te mai gândești la asta - pornești de la ideea că dacă așa au făcut toți, așa faci și tu. Și uite așa a apărut mitul conform căruia majoritatea blaturilor de top ar fi de tipul pauză / final. Deși acest lucru este foarte departe de realitate. 

Plasează pariuri Pauză / Final sau Scor Corect la această casă de pariuri online. Primești miza înapoi la pariurile pierzătoare cu condiția ca partida să se încheie 0:0!  Nu sunt impuse condiții de rulaj, miză și cote minime, iar oferta e valabilă la orice meci de fotbal!

Dar de ce primii țepari au optat pentru astfel de ponturi? Pentru că vorbim de pariuri cu cote foarte mari, care pot fi găsite la aproape orice meci decent, dar și la orice casă de pariuri. Apoi vorbim de pariuri care îți iau ochii, pentru că este spectaculos să vezi o echipă că revine senzațional după pauză. Este și genul de scenariu care îți dă de gândit asupra corectitudinii meciului. O echipă care a jucat bine în prima repriză și a condus, nu mai joacă nimic în a doua și pierde. Pare un pic suspect, nu?

În realitate este foarte greu de făcut un astfel de blat pentru că ar trebui implicați toți jucătorii de la ambele echipe, și poate și arbitrul. De fapt majoritatea aranjamentelor reale se fac doar cu un grup restrâns de jucători, care optează pentru alte tipuri de pariuri realizabile fără a implica persoane suplimentare. De exemplu un cartonaș roșu, încasarea unui număr minim de goluri (dar și aici e riscant) și așa mai departe.

 

1.2 Asocierea pronosticurilor pauză / final cu posibile blaturi

Așa am ajuns la situația în care respectivele ponturi sunt asociate cu posibilitatea de ”blat”. Chiar dacă este o asociere complet eronată și o percepție falsă, ea există în rândul pariorilor pentru că a fost întipărită în subconștientul acestora de-a lungul anilor. Sunt sigur că experții în psihologie au o denumire științifică pentru așa ceva, poate mă ajuți aici :) 

Ai văzut, iese un meci pauză/final : 2/1, trebuie să se găsească vreunul să comenteze că a fost ”mare blat”. Dă cineva un pronostic la un meci de fotbal de tipul pauză / final. Poate omul dă acel pronostic analizând partida, bazându-se pe intuiție, sau pur și simplu pentru a se face remarcat. Distribuie pronosticul pe rețele de socializare, și implicit face impact. Pentru că primul gând a unui parior de ocazie când vede respectivul pronostic este ”o fi ceva aranjament, hai să încerc și eu 2 lei”.

Așa au ajuns foarte mulți pariori să joace pronosticuri de acest gen bazându-se mai degrabă pe informații eronate, sau care nu au la bază argumente logice. Alții deja când văd un meci suspect, implicit aruncă ceva mărunțiș pe un P / F, poate poate se lipește ceva.  Cum aleg ei ”meciurile suspecte”? Uite câteva exemple:

  • e un meci între o echipă cu miză și alta fără, deci ar merge de un ”blat”.
  • o formație a scăpat sezonul trecut de retrogradare datorită unei victorii cu viitoarea adversară de azi. Astfel i-ar datora puncte.
  • o formație care a făcut deja vreo 3 rezultate de pauză / final 2/1 în actualul sezon, pare cam suspect, merge pariat pe ea.

Și așa ajung să se joace sume consistente pe astfel de pariuri.

 

1.3 Realist, se merită să jucăm pariuri pauză / final?

Pronosticuri de tipul 1/2 sau 2/1 nu prea. Eventual doar atunci când avem argumente logice, deși este cam greu de vorbit de logică la pariuri cu cote de 20+. Dar să zicem că pot fi circumstanțe. Poate o echipă joacă foarte bine în prima repriză și pică fizic în a doua, în timp ce adversara ei începe prost și tinde să își îmbunătățească jocul pe parcurs. Ar putea fi un argument. Dar de aici și până a ne lua după zvonuri de pe Facebook e cale lungă.

Pronosticuri de tipul x/1, x/2, 1/1 sau 2/2 merită abordate ceva mai des. În primul rând putem paria pe victorii duble la meciuri dezechilibrate în care știm că echipa favorită începe tare meciul. Astfel putem beneficia de cote ceva mai atractive. În aceeași ordine de idei, pariurile x/1 și x2 merită atunci când anticipăm că formațiile implicate se vor tatona mai mult în prima repriză, dar că una din ele va forța în a doua parte a jocului. De regulă cotele oferite pentru astfel de scenarii nu sunt deloc rele.

 

1.4 O sugestie pentru a ține pronosticurile sub control

Și eu mai am uneori motive să joc pronosticuri pauză / final, dar nu o fac întotdeauna. Când știu că am timp să urmăesc desfășurarea partidei, prefer  să plasez inițial doar un pariu pe prima repriză, iar la pauză văd în continuare cum procedez. Sau poate plasez un nou pariu mai rapid, sau din contră, aleg să  mai aștept un pic și să urmăresc și primele minute din actul secund. În acest mod pot să îmi țin pariurile sub control, dar în același timp am și mai multă libertate de a  îmi alege pariurile în funcție de cursul jocului. Pot să îmi schimb părerea pe durata meciului fără a mă afecta la buget prea tare. Mi se pare un pic aiurea să plasez un pariu pe repriza a doua când nici măcar prima nu a început încă (pentru că practic asta fac când joc pauză/final). Uneori și cotele sunt mai atractive jucând separat pe cele două reprize, dar e drept că nu mereu. 

 

2. Cum analizăm un meci pentru a plasa pariuri pauză / final?

Dacă tot nu te-am convins că poate este mai bine să nu te bazezi pe acest tip de pariuri, atunci nu pot decât să îți arăt cum se analizează corect un meci pentru a plasa pariuri pauză / final cât mai bune. 

Chiar şi de pe urmă acestor tipuri de pariuri putem avea de câştigat dacă efectuăm o analiză extrem de bună a partidei pe care dorim să plasăm acest tip de pronostic. Atunci când vrem să jucăm un pariu de tip pauză /final pe o anumită partidă de fotbal este extrem de important să nu privim doar cotele ameţitoare oferite de casele de pariuri. În acelaşi timp nu fiţi foarte siguri de cotele mici oferite de agenţiile de pariuri pentru tipul de bet pauză/final. Încercaţi iniţial să nu urmăriţi cotele şi să selectaţi partida care se pretează pentru un asemenea tip de pronostic.

În cazul în care nu cunoaşteţi extrem de bine fotbalul sau sportul pe care doriţi să plasaţi un astfel de pronostic este bine să evitaţi să plasaţi pariul. Pentru a plasa un pariu de tip pauză/final trebuie să cunoaşteţi foarte bine sportul respectiv şi, în acelaşi timp, formaţiile care se confruntă. Numai cunoscând aceste lucruri veţi fi capabil să plasaţi un pariu cu şanse mari de reuşită.

 

2.1 Cât de bine evoluează echipele în fiecare repriză?

În fotbal totul este destul de complicat. Ştiţi prea bine că sunt echipe destul de puternice care în prima repriză nu reuşesc să facă un joc destul de bun şi eventual nici să nu înscrie, dar care spre finalul partidei fructifică toate ocaziile şi reuşesc să se impună categoric. Toate aceste lucruri trebuiesc cunoscute dacă vă doriţi ca pariurile de tip pauză/ final plasate de voi să aibă şanse mari de reuşită. Astfel de echipe trebuiesc urmărite constant şi doar ele se pretează pe acest tip de pariu.

La cealaltă extremă, există şi echipe care nu reuşesc să-şi dozeze efortul aşa cum trebuie pe parcursul întregului meci, încât în prima repriză jucătorii aleargă mult şi înscriu frecvent dar spre finalul meciului, din cauza oboselii, ajung să fie egalaţi sau chiar înfrânţi de echipa adversă. Trebuie să urmăriţi toate aceste lucruri înaintea desfăşurării unui meci întrucât o astfel de statistică vă poate influenţa în luarea unei decizii finale. Doar respectând această regulă veţi reuşi să plasaţi un pariu eficient de tip pauză/final şi doar în aceste condiţii acest tip de pariu pe fotbal poate fi profitabil.

 

2.2 Alte statistici de care să ții cont

Încercaţi să urmăriţi şi numărul de goluri înscrise atât în deplasare cât şi pe teren propriu în cadrul echipelor care se confruntă într-o partidă pe care doriţi să plasaţi un pronostic de tip pauză/final. Analizaţi numărul de goluri înscrise atât în prima repriză cât şi în a doua, iar mai apoi trageţi primele concluzii. Urmăriţi şi statistica meciurilor directe deoarece vă poate spune multe. Există echipe care nu înscriu mult în restul etapelor dar atunci când se întâlnesc fac meciuri de-a dreptul spectaculoase, cu multe goluri înscrise şi cu numeroase răsturnări de situaţie.

Atunci când doriţi să plasaţi un pronostic de tip pauză/final, echipele care se pretează pentru un asemenea pariu sunt de regulă echipe de mijlocul clasamentului unei ligi de fotbal, care sunt recunoscute atât pentru jocul bun de pe terenul propriu sau pentru cel din deplasare. O echipă care de obicei este victorioasă pe terenul propriu şi inscrie de cele mai mutle ori în cadrul primei reprize vă poate determina să plasaţi un pronostic de tip pauză/ final 1/1 , mai ales în partidele în care acea echipă are nevoie urgentă de puncte pentru a scăpa de retrogradare sau pentru a prinde un loc de cupă europeană.

Pariază pe meciuri pauză / final și primești miza înapoi în caz de 0-0! Te așteaptă un FREEBET de 50RON fără depunere!

Urmăriţi mereu loturile echipelor şi valoarea acestora. Nu neglijaţi antrenorii deoarece, de cele mai multe ori, pariurile de tip pauză/final sunt decise de către aceştia. Fiecare antrenor are propriul stil de joc. Unii le cer jucătorilor să mizeze doar pe contraatac în prima repriză, urmând ca în a doua repriză să forţeze pe atacul propriu-zis, iar alţii au cu totul o altă viziune asupra jocului, mizând pe atac din primul minut şi neglijând defensiva. Fiţi foarte atent la aceste lucruri şi nu le neglijaţi dacă doriţi să plasaţi un pariu profitabil de tip pauză/final.

Urmăriţi mediile de goluri înscrise pe meci şi veţi reuşi să selectaţi asfel din toată oferta unei case de pariuri doar partidele ce se pot preta la acest tip de pariu. Pariul de tip pauză/final este evident foarte riscant şi nu poate fi considerat un pariu sigur nici după o analiză de nota 10, dar este clar că fără această analiză nici n-are rost să vă gândiţi la un astfel de pronostic.

 

3. Case de pariuri recomandate unde să joci pariuri pauză / final

La orice casă de pariuri sportive online vei găsi pariuri de tipul pauză / final pe fotbal, dar și pe alte sporturi. De aceea vreau să le enumăr pe cele recomandate de PariuriX, adică cele care considerăm că oferă per total cele mai bune servicii:

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1160659W000328
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 500RON la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C


4. O concluzie de final despre ponturi pauză / final

Părerea mea este următoarea. Dacă ai motive logice pentru a juca pariuri pe meciuri pauză / final, o  poți face cu încredere, dar ia în considerare și sugestia mea de mai sus. Dacă în schimb plasezi astfel de pariuri gândindu-te la blaturi și alte nebunii, eu zic mai bine să stai în banca ta și să nu mai arunci banii de pomană. Nimeni nu s-a îmbogățit în realitate din astfel de pronosticuri, te asigur că nici tu  nu o vei face. 

 

Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Gabriel Morariu
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX