1. Home »
  2. Tipuri pariuri »
  3. Pariuri pe șuturi pe poartă – ce sunt și cine le oferă

Pariuri pe șuturi pe poartă – ce sunt și cine le oferă

victorpartan
victorpartan

2024-01-05 01:10:00

image Pariuri pe șuturi pe poartă – ce sunt și cine le oferă

De ce este indicat să pariezi pe șuturi pe poartă? Pare fi o întrebare legitimă, din moment ce sunt disponibile sute de alte selecții. În acest articol, îți voi prezenta tot ce este de știut despre acest tip de pariuri și ce agenții de pariuri online licențiate sunt recomandate pentru pariuri pe șuturi la poartă. 

Pariază pe șuturi pe poartă cu un bonus de bun venit avantajos

Numărul șuturilor pe poartă într-un meci nu reprezintă o cifră aflată la mâna hazardului. Acest indicator este reprezentativ pentru stilul de joc al fiecărei formații. O valoare ridicată reflectă nu numai un stil de joc ofensiv, ci și abilitatea de a ajunge în poziție de finalizare, plus precizie și pragmatism. Echipele mari nu își irosesc acțiunile ofensive, jucătorii fiind antrenați să șuteze numai atunci când au șanse considerabile de a marca. Evident, vorbim și de fotbaliști de calitate,  nu de jucători de fotbal, care din 5 metri de poartă trag după avioane sau dau pe lângă minge.

Pe de altă parte, un stil de joc defensiv produce puține șuturi pe poarta adversă. Obiectivul de a nu primi gol nu prea se pupă cu preocuparea de a pune în pericol cât mai des „buturile” celeilalte formații. 

Ce sunt pariurile pe șuturi pe poartă

Pariurile pe șuturi pe poartă sunt acele pariuri în care se mizează pe numărul situațiilor în care mingea este trimisă pe cadrul porții. Regulamentele agențiilor de pariuri sunt diferite în ceea ce privește validarea unui șut ca „pe poartă” sau „spre poartă”. 

Unii operatori consideră că un șut în bară este pe poartă numai dacă mingea se îndreaptă după aceea spre plasă, nu și dacă iese afară. Există și operatori care consideră că este șut pe poartă de fiecare dată când mingea lovește bara, indiferent de traiectoria ulterioară.

De asemenea, este tratată diferit și situația în care mingea ajunge pe cadrul porții trimisă de fotbalist care se află în apărare la acea poartă. Un autogol se pune ca șut pe poartă sau nu? De cele mai multe ori, nu se pune. Ca să știi exact, informează-te de la sursă. Citește regulamentul operatorului la care vrei să pariezi pe selecții din această piață.

Ca și golurile, cartonașele și cornerele, șuturile pe poartă și spre poartă beneficiază de statistici în timp real pe platformele live. Asta însemnă că ai la dispoziție informații de bază pentru a paria în cunoștință de cauză. În plus, rubrica șuturi pe poartă există în majoritatea transmisiunilor și în statisticile meciurilor care s-au jucat. 

Pariază pe șuturi pe poartă cu un bonus de bun venit avantajos

Studiu de caz – șuturi pe poartă în SuperLiga României

Pariezi pe SuperLiga României? Hai să vedem câte șuturi pe poartă a avut fiecare echipă în ultimele cinci etape:

Rapid (medie 5,4 șuturi pe poartă/meci): 6 (2-0 acasă cu Chindia Târgoviște), 3 (0-0 în deplasare cu CS Mioveni), 5 (1-2 acasă cu FC U Craiova), 10 (4-1 acasă cu FC Voluntari), 3 (0-0 în deplasare cu U Cluj).

Farul Constanța (medie 5,2 șuturi pe poartă/meci): 3 (1-0 în deplasare cu UTA Arad), 6 (2-0 acasă cu Petrolul), 7 (2-1 acasă cu Universitatea Craiova), 8 (3-2 în deplasare cu FCSB), 2 (0-3 acasă cu CFR Cluj). 

FCSB (medie 5,2 șuturi pe poartă/meci): 3 (2-3 acasă cu Farul), 6 (1-0 în deplasare cu CFR), 7 (2-1 în deplasare cu FC Argeș), 7 (1-1 acasă cu Universitatea Craiova), 3 (2-1 în deplasare cu FC Voluntari).

FC U Craiova (medie 5 șuturi pe poartă/meci): 5 (2-1 în deplasare cu Rapid), 4 (2-1 acasă cu CS Mioveni), 4 (2-1 acasă cu FC Voluntari), 9 (5-0 cu U Cluj), 3 (1-1 acasă cu UTA)

U Cluj (medie 4,4 șuturi pe poartă/meci): 2 (0-5 în deplasare cu FC U Craiova), 4 (2-0 acasă cu FC Botoșani), 4 (2-2 în deplasare cu Chindia), 10 (2-2 cu CS Mioveni), 2 (0-0 acasă cu Rapid).

Chindia Târgoviște (medie 4,4 șuturi pe poartă/meci): 2 (0-2 în deplasare cu Rapid), 5 (2-2 în deplasare cu Sepsi), 4 (2-1 în deplasare cu Petrolul), 5 (2-2 acasă cu U Cluj), 6 (2-1 acasă cu UTA)

Petrolul (medie 4,2 șuturi pe poartă/meci): 3 (0-2 în deplasare cu Farul), 3 (2-0 acasă cu FC Hermannstadt), 2 (0-5 în deplasare cu FC Botoșani), 6 (1-2 acasă cu Chindia), 7 (0-1 în deplasare cu CS Mioveni)

CFR Cluj (medie 4 șuturi pe poartă/meci): 3 (3-0 în deplasare cu Farul), 7 (3-1 acasă cu FC Argeș), 3 (0-2 în deplasare cu Universitatea Craiova), 5 (0-1 acasă cu FCSB), 2 (1-0 în deplasare cu FC Voluntari).

FC Botoșani (medie 4 șuturi pe poartă/meci): 5 (1-1 acasă cu Sepsi), 6 (5-0 acasă cu Petrolul), 3 (0-2 în deplasare cu U Cluj), 2 (1-3 în deplasare cu UTA), 4 (2-0 în deplasare cu FC Argeș)

Sepsi Sf. Gheorghe (medie 4 șuturi pe poartă/meci): 3 (2-1 cu FC Hermannstadt), 2 (1-1 în deplasare cu FC Botoșani), 8 (2-2 acasă cu Chindia), 2 (1-1 în deplasare cu CS Mioveni), 5 (0-3 în deplasare cu Rapid)

Universitatea Craiova (medie 3,6 șuturi pe poartă/meci): 2 (1-2 în deplasare cu Farul), 4 (2-0 acasă cu CFR Cluj), 3 (1-1 în deplasare cu FCSB), 3 (0-1 în deplasare cu FC Voluntari), 6 (2-0 acasă cu FC Hermanstadt)

FC Hermannstadt (medie 3,4 șuturi pe poartă/meci): 3 (1-2 în deplasare cu Sepsi), 8 (0-2 în deplasare cu Petrolul), 3 (1-1 acasă cu FC Argeș), 1 (0-0 acasă cu UTA), 2 (0-3 în deplasare cu Universitatea Craiova)

UTA Arad (medie 3 șuturi pe poartă/meci): 1 (0-1 acasă cu Farul), 3 (3-1 acasă cu FC Botoșani), 2 (1-2 în deplasare cu Chindia), 5 (0-0 în deplasare cu FC Hermannstadt), 4 (1-2 acasă cu CS Mioveni)

CS Mioveni (medie 2,6 șuturi pe poartă/meci): 0 (0-0 acasă cu Rapid), 4 (1-1 acasă cu Sepsi), 4 (1-2 în deplasare cu FC U Craiova), 2 (1-0 acasă cu Petrolul), 3 (2-1 în deplasare cu UTA)

FC Voluntari (medie 1,6 șuturi pe poartă/meci): 0 (0-1 acasă cu CFR Cluj), 3 (1-2 acasă cu FCSB), 1 (1-4 în deplasare cu Rapid), 1 (1-0 acasă cu Universitatea Craiova), 3 (1-2 în deplasare cu FC U Craiova)

FC Argeș (medie 1,4 șuturi pe poartă/meci): 0 (1-3 în deplasare cu CFR – clujenii au marcat în propria poartă), 1 (1-2 acasă cu FCSB), 3 (0-2 acasă cu FC Botoșani), 2 (1-1 în deplasare cu FC Hermannstadt), 1 (0-0 acasă cu Farul)

* statisticile au fost preluate de pe Flashscore

Ce concluzii tragem?

Dacă ne uităm la cifrele Farului, vedem că are foarte mare importanță profilul adversarei. Echipa lui Hagi a tras 8 șuturi pe poarta celor de la FCSB pe Arena Națională, vicecampioana fiind o echipă care joacă deschis și este preocupată în primul rând de atac. Când au întâlnit o adversară foarte atentă în defensivă precum CFR, „rechinii” au șutat doar de două ori pe spațiul porții, chiar dacă au jucat acasă.

O altă concluzie este că se întâmplă des ca echipele să nu aibă niciun șut pe poartă contra campioanei (vezi FC Argeș și FC Voluntari în ultimele etape). De asemenea, este ușor de remarcat că Rapid are multe șuturi pe poartă pe teren propriu, dar nu este la fel de „fioroasă” și în deplasare. 

În fine, se observă că media șuturilor pe poartă poate fi înșelătoare, de aceea te sfătuiesc să nu te orientezi exclusiv după valoarea ei, ci să vezi ce s-a întâmplat în fiecare meci. U Cluj are media ridicată datorită unui singur meci, cel cu CS Mioveni. Fără acea partidă, clujenii au o medie de 3 șuturi pe poartă în 4 jocuri (vs 4,4 în 5 jocuri).

Tipuri de pariuri pe șuturi pe poartă

Pariurile care vizează șuturile pe poartă sunt variate. Iată pe ce poți miza la casele de pariuri online legale:

  • total șuturi pe poartă în meci peste/sub
  • total șuturi pe poartă echipa gazdă peste/sub
  • total șuturi pe poartă echipa oaspete peste/sub
  • handicap șuturi pe poartă
  • șuturi pe poartă 1X2
  • șuturi pe poartă par/impar
  • total șuturi pe poartă jucător
  • șuturi pe poartă pe interval

Avantaje/dezavantaje pariuri pe șuturi pe poartă

Pariurile pe șuturi pe poartă reprezintă o alternativă bună la pariurile pe rezultat. De exemplu, într-un meci dezechilibrat, e posibil ca favorita să aibă 10 șuturi pe poartă și să nu înscrie, iar echipa mai slab cotată să scape o dată pe contraatac și să dea gol. În acest caz, pariul pe victoria favoritei ar fi pierzător, dar cel pe total șuturi pe poartă ar fi câștigător, pentru că sunt îndeplinite așteptările la acest capitol. 

Un alt avantaj: este mai ușor să analizezi un meci din punctul de vedere al șuturilor pe poartă decât din alte perspective. Pornești de la statistică, apoi trebuie să te asiguri că nu lipsesc jucători ofensivi importanți din echipele implicate. Nu uita să te interesezi de starea terenului. Dacă se joacă pe ploaie pe Cluj Arena sau la Arad, jucătorilor le este greu să ajungă la poarta adversă.

Ca dezavantaj, putem menționa opțiunile de pariere oarecum restrânse în comparație cu alte piețe. Nu ai mereu la dispoziție selecția pe care ai vrea să pariezi. De exemplu, linia pentru total șuturi pe poartă CFR Cluj în meciul de la Ploiești, cu Petrolul, este fixată de Betano la 4.5, cota pentru selecția „peste 4.5” fiind 2.07. Așa cum se poate vedea din studiul de caz de mai sus, CFR are o medie de 4 șuturi pe poartă/meci. Personal, aș fi preferat să pariez pe selecția „CFR peste 3.5 șuturi pe poartă”, la o cotă mai mică, dar această selecție nu este oferită.

Agenții recomandate pentru pariuri pe șuturi pe poartă

SUPERBET – pariază acum

În acest moment, Superbet are cea mai bogată ofertă de pariuri pe șuturi pe poartă. Poți miza pe totalul general sau pe total fiecărei echipe, pe handicap, pe 1X2, pe par/impar, dar și pe șuturile expediate de jucătorii selectați de operatori (lista este lungă), existând variantele peste 0.5, 1.5 și 2.5.

BETANO – pariază acum

Selecțiile cu „șuturi pe poartă” sunt găsite în secțiunea generală. De obicei, la un meci din campionatul României există 8 opțiuni de pariere, care includ totalul șuturilor pe poartă expediată de fiecare echipă, dar și un handicap care conferă un avantaj fictiv formației mai slab cotate. 

Pariază pe șuturi pe poartă cu un bonus de bun venit avantajos

Salut! Sunt jurnalist de sport încă din anul 2000. În principiu, știu cam tot ce mișcă în fotbalul românesc, atât la suprafață, cât și în subteran. Am făcut parte din Comisia de Istorie și Statistică a Federației Române de Fotbal, contribuind la realizarea mai multor cărți despre istoria fotbalului românesc. Bineînțeles, sunt parior. Din când în când, mai joc și la sloturi. Favoritul meu este Shin ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX