Tipuri de pariuri din hochei pe gheata explicate

2022-01-18 11:56:00 26,9k 0

Tipuri de pariuri din hochei pe gheață - în acest articol vei afla de la PariuriX ce opțiuni de pariere sunt oferite pe acest sport. Casele de pariuri oferă nenumărate tipuri de pariuri pe fiecare disciplină sportivă în parte, iar hocheiul nu este nici el o excepție, mai ales că este unul dintre cele mai pariate sporturi din lume. Unele tipuri de pariuri aparent simple pot ridica probleme pariorilor începători și chiar celor cu experiență dacă aceștia nu sunt atenți, iar aici mă refer în special la acele pariuri care la unii operatori iau în calcul și eventuale prelungiri, iar la alții nu țin cont de acest aspect. De aceea este o idee bună să citești cu atenție informațiile de mai jos.

PARIAZĂ ACUM PE CEA MAI BUNĂ OFERTĂ PE HOCHEI PE GHEAȚĂ
 

1. Opțiuni de bază la hochei pe gheață

Aceste opțiuni sunt oferite de aproape orice casă la pariuri la aproape orice meci de hochei, inclusiv la cele de mâna a doua sau a treia. Dacă la o partidă sunt oferite doar 2-3 tipuri de pariuri, cel mai probabil va fi vorba de următoarele:
 

Echipa câștigătoare (2 variante) 

Pariați pe echipa care va câștiga acel meci, pariurile incluzând inclusiv eventuale prelungiri și penalty-uri. Astfel meciul va avea un câștigător chiar dacă la finalul timpului regulamentar tabela arată scor de egalitate, și asta pentru că în toate campionatele importante (NHL,KHL etc) se joacă prelungiri în caz de remiză.
 

Echipa câștigătoare (3 variante) 

Orice pariu de tipul 1x2 pe hochei pe gheață ia în considerare doar timpul regulamentar, fără eventuale prelungiri. Astfel putem avea trei rezultate posibile: victorie gazde, egal și victorie oaspeți.
 

Total goluri în hochei

Pariați pe numărul de goluri din respectivul meci. Aici trebuie să fiți foarte atenți deoarece unele case de pariuri online iau în considerare doar timpul regulamentar, în timp ce altele iau în considerare și prelungiri. În cazul variantei a doua, este de la sine înțeles că un meci terminat egal în timpul regulamentar va avea fix un gol în prelungiri (pentru că partida se termină când se înscrie ”golul de aur”, iar în caz de penalty-uri câștigătoarei I se va acorda automat un gol în plus). De obicei agențiile precizează care din cele două variante este luată în considerare; în cazul în care o astfel de informație nu este afișată cel mai bine este să consulți regulamentul intern că acolo sigur trebuie să scrie.
 

Handicapuri europene și asiatice pe NHL și alte competiții

La majoritatea meciurilor cât de cât importante vei putea paria inclusiv pe handicapuri. Unii operatori oferă doar handicapuri asiatice, alții doar handicapuri europene, dar sunt și agenții unde vei găsi ambele tipuri de pariuri sau poate chiar nici uma (dar la meciuri din NHL este greu de crezut că nu găsești handicapuri indiferent de operator). Apropo, sunt case de pariuri care nu oferă handicapuri asiatice la fotbal, dar o fac pe hochei. Cel mai bun exemplu în acest sens este Betano.ro! 
 

Handicap european (3 variante) 

Una dintre echipe începe cu un handicap de ''x goluri''. Există următoarele scenarii:

 • Dacă mizați pe formația respectivă atunci ea trebuie să câștige la o diferență mai mare de ''x goluri'';
 • Dacă pariați pe egal echipa care pornește cu handicap trebuie să învingă la exact ''x goluri''
 • Dacă mizați pe echipa care pornește cu avantaj ea nu trebuie să piardă la o diferență mai mare de ''x goluri''.

Exemplu: Bars Kazan (+1) 1.80 - x Bars Kazan (+1) - Salavat Ufa (-1).

 • Daca mizați pe Bars Kazan (+1) câștigați dacă meciul se termină egal sau Bars Kazan învinge.
 • Dacă pariați pe ”X” câștigați dacă Salavat Ufa se impune la un gol diferență.
 • Dacă mizați pe Salavat Ufa pariul este câștigător dacă Salavat Ufa se impune la două sau mai multe goluri diferență.
Află de la PariuriX.com tot ce trebuie să știi despre hocheiul pe gheață!

 

Handicap asiatic (2 variante) 

Și acesta este un pariu unde una din echipe primește un handicap fictiv, dar de data aceasta vorbim de un pariu cu doar două opțiuni de pariere Handicapul asiatic poate fi de trei tipuri:

 • handicap de x.5 goluri
 • handicap de x.25 sau x.75 goluri
 • handicap de x goluri.


Handicap de x.5 goluri

În această categorie putem avea:

 • handicap +0.5 – câștigați dacă echipa pe care ați câștigat termină partida la egalitate sau învinge
 • handicap +1.5 - câștigați dacă echipa pe care ați pariat învinge, termină partida la egalitate sau este învinsă la un gol diferență.
 • handicap +2.5 - câștigați dacă echipa pe care ați pariat învinge, termină partida la egalitate sau este învinsă la mai puțin de trei goluri diferență.
   
 • handicap de -0.5 - câștigați dacă echipa pe care ați pariat câștigă meciul.
 • handicap de -1.5 - câștigați dacă echipa pe care ați pariat câștigă meciul la cel puțin două goluri diferență.
 • handicap de -2.5 - câștigați dacă echipa pe care ați pariat câștigă meciul la cel puțin trei goluri diferență.

Exemplu: Bars Kazan (-2.5) - Salavat Ufa (+2.5). Daca mizați pe Bars Kazan (-2.5) aceasta trebuie să câștige la minim trei goluri pentru ca pariul să fie câștigător. Daca pariați pe Salavat Ufa (+2.5) câștigați pariul în cazul în care Salavat Ufa nu pierde la diferență mai mare de două goluri.
 

Handicap de x goluri

Dacă handicapul este de valoare fixă și pariul iese fix la mijloc, atunci miza va fi returnată.

 • handicap +1 - câștigați dacă echipa pe care ați pariat termină partida la egalitate sau învinge. Dacă este învinsă la un gol diferență, suma pariată va fi returnată integral.
 • handicap +2 - câștigați dacă echipa pe care ați pariat învinge, termină partida la egalitate sau este învinsă la un gol diferență. Dacă este învinsă la două goluri diferență, miza pariată va fi returnată.
   
 • handicap -1 -  câștigați dacă echipa pe care ați pariat câștigă meciul la cel puțin două goluri diferență. Dacă câștigă la diferență de un gol, miza pariată vi se returnează.
 • handicap -2 - câștigați dacă echipa pe care ați pariat câștigă meciul la cel puțin trei goluri diferență. Dacă câștigă la diferență de două goluri, miza pariată va fi returnată.

Exemplu: Bars Kazan (-2.0) - Salavat Ufa (+2.0). Daca mizați pe Bars Kazan (-2.0) aceasta trebuie să câștige la minim trei goluri diferență. Daca pariați pe Salavat Ufa (+2.0) câștigați pariul în cazul în care Salavat Ufa nu pierde la diferență mai mare de un gol. Dacă Bars Kazan se impune la fix două goluri diferență, atunci miza va fi rambursată indiferent ce ai pariat.


Handicap de x.25 sau x.75 goluri

Acestea sunt pariuri aflate între cele două handicapuri de mai sus. Asta înseamnă că jumătate din miză este plasată pe handicapul superior, iar jumătate din miză pe handicapul inferior. Dacă de exemplu pariezi pe un handicap de +1.25 de goluri, este ca și cum ai pune jumătate de miză pe un handicap de +1.0 și jumătate pe un handicap de 1.5 goluri. Aici ar fi mai mult de explicat, dar dacă te interesează aceste tipuri de handicapuri asiatice, cel mai bine este să arunci un ochi peste acest articol: https://pariurix.com/handicapul-asiatic-explicat-pe-intelesul-tuturor.html. Aici vei găsi explicații și exemple detaliate.

PARIAZĂ ACUM PE CEA MAI BUNĂ OFERTĂ PE HOCHEI PE GHEAȚĂ

 

2. Alte tipuri de pariuri pe hochei pe gheață

Următoarele pariuri sunt oferite de majoritatea caselor de pariuri online la partide cât de cât decente, dar în funcție de agenția la care pariezi există posibilitatea ca unele opțiuni să lipsească. La fel de posibil este ca unele agenții de pariuri să ofere și opțiuni ceva mai inedite , care nu sunt pe această listă și care nu pot fi găsite nicăieri în altă parte.

 • Echipa care înscrie prima - Pariați pe echipa care va marca primul gol în timpul regulamentar. Acolo unde nu există varianta ''niciun gol'' primiți miza înapoi dacă nu se marchează.

 • Echipa care înscrie ultima - Pariați pe echipa care va înscrie ultimul gol în timpul regulamentar. Acolo unde nu există varianta ''niciun gol'' primiți miza înapoi dacă nu se marchează.

 • Scor corect - pariați pe scorul corect la finalul timpului regulamentar

 • Echipa care ajunge prima la ''x'' goluri - Pariați pe echipa care va marca prima ''x'' goluri în timpul regulamentar

 • Diferența de scor - Mizați pe diferența de scor cu care va câștiga una dintre echipe.

 • Repriza cu cele mai multe goluri - Pariați pe repriza în care se vor marca mai multe goluri

 • Total goluri echipă - Mizați pe numărul de goluri înscris de o echipă în timpul regulamentar

 • Total goluri par/impar - Pariați pe modul în care va fi scorul la finalul timpului regulamentar (0 = par)

 • Total goluri echipă par/impar - Mizați pe numărul de goluri înscrise de o echipă, dacă va fi par sau impar, la finalul timpului regulamentar

 • Sansa dubla - Mizați pe două variante din trei la finalul timpului regulamentar (1x, x2, 12)

 • Repriza 1 - Minutul primului gol - pariați pe intervalul în care se va înscrie primul gol din prima repriză. În general dacă nu se marchează niciun gol pariul câștigător este ''După'', dar acest aspect depinde în functie de casa de pariuri

 • Echipa care înscrie prima și câștigă - Echipa pe care pariați trebuie să marcheze primul gol din meci și să câștige meciul

 • Echipa care înscrie Ultima și câștigă - Echipa pe care pariați trebuie să marcheze ultimul gol din meci și să câștige meciul

 • Cine va câștiga cele mai multe reprize - în general aveți și varianta de egal. La acest tip de pariu nu se iau în considerare reprizele de prelungiri și loviturile de departajare.

 • Ambele echipe înscriu – Da / Nu – ambele echipe să înscrie, sau să înscrie maxim una sau nici una.

 • Fiecare echipă înscrie minim două goluri – pariul este câștigător dacă meciul se termină de la scorul de 2:2 în sus (2:2, 3:2, 2:4, 5:3, 6:4 etc)

 • Rezultat meci & Peste/Sub – combinație între pariu pe câștigător și total goluri. Cum am zis și la început, trebuie să fii atent dacă pariul se referă doar la timpul regulamentar sau ia în considerare și eventuale prelungiri.

Atunci când pariați live, veți găsi în principiu cam aceleași pariuri oferite și înainte de startul partidei, dar cotele și opțiunile fiind ajustate în funcție de scorul și desfășurarea partidei din acel moment. Ca opțiuni suplimentare, veți găsi pariuri ca ”următorul gol” și ”se va marca un gol în următorul interval de 5 / 10 / 15 / 20 de minute?” (nu toate agențiile au pariuri pe intervale la hochei). 

Descoperă cele mai bune ponturi pe hochei pe gheață oferite de specialiștii PariuriX!

3. Case de pariuri online recomandate pentru pariuri pe hochei pe gheață

Case de pariuri online recomandate
Betano
Betano
Încasează bonusul Betano de 100% până la 500RON
Superbet
Superbet
Încasează bonusul Superbet de până la 500RON
Sportingbet
Sportingbet
Încasează bonusul Sportingbet de până la 500RON
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 100RON fără depunere + 200 FREESPINS
Unibet
Unibet
Încasează la Unibet un pariu fără risc de 300RON + 150FS în Burning Hot!
Winmasters
Winmasters
Încasează bonusul Winmasters de 100% până la 500RON + 40RON FREEBET
Winner
Winner
Încasează la Winner până la 700 RON bonus + 4 FREEBETS
888Sport
888Sport
Încasează acum la 888Sport 100% până la 600RON + 60FREESPINS

Te-ar putea interesa și:

Autor

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea... citeste mai mult