1. Home »
 2. Handicap »
 3. Pariuri cu handicap european - Nu îl mai încurca cu handicapul asiatic!

Pariuri cu handicap european - Nu îl mai încurca cu handicapul asiatic!

Baicu Marius
Baicu Marius

2022-01-04 04:00:00

image Pariuri cu handicap european - Nu îl mai încurca cu handicapul asiatic!

Pariuri cu handicap european - Nu îl mai încurca cu handicapul asiatic! Am văzut că mulți nu știți decât vag cu ce se mănâncă handicapurile astea, chiar dacă reprezintă noțiuni de bază pentru orice parior începător. Mulți încurcați handicapurile europene cu cele asiatice, iar asta este o problemă mare pentru că există câteva diferențe notabile între ele, chiar și în ceea ce privește rezultatele pariurilor.

Descoperă top 5 case de pariuri online recomandate pentru pariuri pe handicapuri asiatice și handicapuri europene!

 

Ce este un pariu cu handicap?

Atât în cazul unui handicap european cât și a unui handicap asiatic, una din echipe primește un avantaj fictiv, iar cealaltă primește implicit un handicap fictiv de aceeași valoare. De exemplu o echipă pornește cu un handicap de un gol, iar atunci trebuie să bată în realitate la minim 2 goluri pentru a ieși pariul. Pariurile pe handicapuri sunt utile în ”n” situații și nu ar trebui să lipsească din portofoliul vreunui parior, pentru că ele oferă posibilitatea de a plasa pariuri de cote echilibrate la partide dezechilibrate. Le poți utiliza pentru a plasa pariuri pe victorii la scor, sau din contră, pe faptul că un outsider va pierde în cel mai rău caz la limită. Din acest punct de vedere handicapurile asiatice și europene sunt asemănătoare, dar de aici încep să apară diferențele.

 • Handicap european : pariul va va avea întotdeauna 3 opțiuni de pariere (Victorie Gazde / Egal / Victorie Oaspeți), iar handicapul este doar de valori întregi (+/- 1.0, 2.0, 3.0 etc). Dacă o echipă pornește de la un handicap de -2 goluri, e ca și cum ar porni de la scorul de 0:2. Atunci, pentru ca pariul pe victoria sa să fie câștigător, ea trebuie să se impună în realitate la minim 3 goluri. Dacă bate doar la 2, atunci va fi câștigător pariul pe remiză (pentru că scorul fictiv ajunge la 2:2). Dacă bate doar la un gol, face egal sau pierde, atunci e câștigător pariul pe adversară.

 • Handicap asiatic : pariul va avea întotdeauna două opțiuni de pariere (Câștigător Gazde / Câștigător Oaspeți). Handicapul asiatic poate fi atât de valori întregi, cât și valori zecimale (0.25, 0.50, 0.75, 1.00). Spre deosebire de handicapuri europene, dispare opțiunea de ”Egal”, dar apare posibilitatea de a avea pariuri cu miză returnată integral sau parțial (detalii mai jos). De aceea handicapul asiatic oferă mult mai multe variante pariorului, dar și o flexibilitate mai mare. Handicapuri asiatice pot fi găsite și pe alte pariuri pe fotbal precum total goluri, cornere sau cartonașe, dar și pe alte sporturi. În baschet sunt chiar mai populare decât cele pe Câștigător meci, și asta pentru că oferă multe posibilități de pariere la meciuri dezechilibrate pe hârtie. 

Dacă dai click pe link-urile de mai sus, vei fi redirecționat către articole mult mai detaliate despre aceste două tipuri de pariuri. 

 

Exemple practice ca să înțelegi mai bine

Dacă nu ai mai pariat în viața ta pe handicapuri, atunci probabil nu ai priceput mare lucru până acum. Așa că cel mai bine este să îți prezint câteva exemple practice de handicapuri europene, respectiv handicapuri asiatice. Așa că am luat un meci între România și Armenia, unde am să îți explic în ce constă fiecare pariu în parte. Pariurile sunt luate de la această casă de pariuri online.

 

Pariuri cu handicap asiatic

 • România -0.25 - România trebuie să câștige. În caz de egalitate, primești înapoi jumătate din miză, cealaltă jumătate este pierdută. La o miză de 100RON și o cotă de 1.27, iei 127RON la pariu câștigător, 50RON la egal și pierzi toți banii la pariu pierzător.
 • Armenia +0.25 - Armenia trebuie să câștige. În caz de egalitate, va fi considerat câștigător pariul pe jumătate din miză, iar cealaltă jumătate de miză este returnată. La o miză de 100RON și o cotă de 3.65, iei 365RON la un pariu câștigător, 232.5RON la egal (50 * 3.65 + 50), și 0RON la pariu pierzător. 
 • România -0.5 - Pariul este câștigător la victorie România, pierzător la egal sau victorie Armenia.
 • Armenia +0.5 - Pariul este câștigător la egal sau victorie Armenia, pierzător la victorie România
 • România -0.75 - Pariul este câștigător integral la o victorie la minim 2 goluri diferență a României. În cazul unui succes la un singur gol, pariul este câștigător pe jumătate de miză, iar cealaltă jumătate este ramburstă. Pariul este pierzător în totalitate la egal sau victorie Armenia. 
 • Armenia +0.75 - Pariul este câștigător dacă Armenia câștigă sau face egal. În cazul în care pierde la un singur gol diferență, atunci jumătate din miză este rambursată, cealaltă jumătate este pierdută. În cazul unui eșec la două sau mai multe goluri, atunci miza este pierdută în totalitate.
 • România -1.00 - Pariul este câștigător dacă România câștigă la minim 2 goluri diferență. În cazul unei victorii la 1 gol suma pariată este rambursată întegral. În caz de egal sau înfrângere miza este pierdută în totalitate.
 • Armenia +1.00 - Pariul este câștigător dacă Armenia câștigă sau face egal. Miza este returnată în cazul unei înfrângeri la limită. Întreaga miză este pierdută în cazul unui eșec la două sau mai multe goluri diferență.

Iar exemplele pot continua pentru alte valori (+/- 1.25, 1.50, 1.75, 2.00 etc). Așa cum probabil te-ai prins, pariurile pe +/- x.25 și x.75 sunt de fapt combinații între valorile superioare și inferioare (de exemplu un pariu de 100RON pe HA +0.75 este ca și cum ai pune 50RON pe HA +0.5 și 50RON pe HA +1.0).

 

Pariuri cu handicap european

 • Începe de la 1-0
  • România - trebuie ca în realitate să bată sau să facă egal (1x)
  • Egal - trebuie ca Armenia să câștige la fix un gol diferență
  • Armenia - trebuie ca Armenia să câștige la minim două goluri diferență
    
 • Începe de la 0-1
  • România - trebuie să bată la minim 2 goluri diferență
  • Egal -  trebuie ca România să câștige la fix un gol diferență
  • Armenia - trebuie ca Armenia să câștige sau să facă egal
    
 • Începe de la 0-2
  • România - trebuie să bată la minim 3 goluri diferență
  • Egal -  trebuie ca România să câștige la fix 2 goluri diferență
  • Armenia - trebuie ca Armenia să nu piardă la mai mult de 1 gol diferență

 

Trei diferențe de bază între handicapurile europene și cele asiatice

 • Un pariu pe handicap asiatic va avea întotdeauna, dar întotdeauna doar două opțiuni de pariere. În schimb un pariu pe handicap european va avea întotdeauna 3 opțiuni de pariere.

 • În cazul pariurilor asiatice, handicapul poate fi atât de valoare întreagă cât și de valoare zecimală (0.25, 0.5, 0.75). În cazul pariurilor europene, handicapul este întotdeauna de valori întregi (1.00, 2.00, 3.00 etc)

 • În cazul handicapurilor asiatice de valoare întreagă, dacă un pariu iese fix la mijloc, miza va fi returnată. În cazul handicapurilor europene de valoare întreagă, dacă un pariu iese fix la mijloc, atunci va fi câștigător pariul pe handicap rezultat de egalitate. 

Cauți o gamă largă de pariuri pe handicapuri? Joacă la agenția recomandată de PariuriX!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Încasează bonus de 500RON bonus la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 500RON + 300FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 600RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 600 RON
Deschide cont
Se aplică T&C


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX