1. Home »
 2. Tipuri pariuri »
 3. Tipuri de pariuri pe fotbal - Ghidul incepatorului!

Tipuri de pariuri pe fotbal - Ghidul incepatorului!

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-16 09:27:00

image Tipuri de pariuri pe fotbal - Ghidul incepatorului!

În acest articol îți voi arăta care sunt cele mai populare tipuri de pariuri pe fotbal pe care pariorii români le joacă cu regularitate la casele de pariuri online. Cu această ocazie voi prezenta pe scurt și pariuri precum handicapuri asiatice, handicapuri europene, DNB, Wincast / Scorecast sau pariuri de tipul lay / back. Deși majoritatea pariorilor știu în ce constau aceste opțiuni, începătorii n-au de unde să știe şi de aceea cred că informațiile de mai jos pot fi de real folos pentru aceștia și nu numai.  De asemenea, acest articol te-ar putea ajuta să descoperi anumite opțiuni de pariere interesante pe care poate până acum le-ai neglijat.

PARIAZĂ ACUM PE CEEA MAI BUNĂ OFERTĂ DIN FOTBAL!

1. PARIUL 1X2 – CEA MAI POPULARĂ OPȚIUNE PE FOTBAL

Tipuri de pariuri pe fotbal - Ghidul incepatorului!

Obiectivul fiecărei echipe într-un meci de fotbal este acela de a câștiga. Acest lucru este valabil încă de la apariţia jocului de fotbal şi de aceea nu surprinde pe nimeni că primul tip de pariu apărut a fost chiar cel de tipul 1x2. Acesta a fost întotdeauna tipul principal de pariere și va rămâne așa pentru totdeauna, pentru că în fond meciul de fotbal la asta se rezumă: cine câștigă. De aceea chiar și instinctiv acesta este pariul care îți sare primul în ochi și pe care inevitabil atât casele de pariuri cât și pariorii îl vor prefera întotdeauna cel mai mult.

De exemplu la orice agenție de pariuri sportive când accesezi oferta de pariuri vei vedea că în dreptul fiecărui meci sunt scrise cotele pentru 1x2. Dacă vrei să vezi și alte tipuri de pariuri, atunci va trebui să accesezi pagina de pariuri a meciului respectiv. Atunci când oferta sportivă conține un meci mai puțin popular și este oferită o singură opțiunea de pariere, atunci cu siguranță aceea va fi pe câștigătorul meciului.

 

Pariuri 1x2 – probleme întâlnite și alternative

Deși sunt foarte populare, pariurile 1x2 nu sunt mereu cele mai potrivite opțiuni de pariere. În primul rând la un meci foarte echilibrat o astfel de opțiune este un pic problematică fiindcă meciul are trei rezultate posibile: victorie gazde, victorie oaspeți și remiză, deci ai o șansă din trei să nimerești rezultatul corect. O altă problemă apare și la meciurile foarte dezechilibrate. Tu poate vrei să pariezi pe favorit, dar dacă acesta are o cotă de doar 1.05 la victorie, atunci un astfel de pariu nu se merită. De aceea, uneori este mai bine să oprezi pentru alte tipuri de pariuri pentru a rezolva aceste probleme.

 

2. PARIURILE ȘANSĂ DUBLĂ ȘI DRAW NO BET

Pariuri DNB – o alternativă la pariuri 1x2

Pariul Draw No Bet, cunoscut mai scurt și sub numele de DNB, este un pariu pe câștigătorul meciului care scoate din ecuație posibilitatea unei remize. Dacă meciul se termină indecis vei primi înapoi suma mizată. În funcție de agenția la care pariezi acest pariu poate fi cunoscut sub diferite nume: ”pariu 1 2”, ”Nici un pariu pe egal” sau ”Handicap asiatic 0”.

Luăm ca exemplu un meci între Real Madrid și Barcelona unde cotele sunt:

 • Victorie Real Madrid  @ 2.40
 • Egal @ 3.10
 • Victorie Barcelona @ 3.00

Vrei să pariezi pe Barcelona, dar îți este teamă că partida s-ar putea încheia cu o remiză, ceea ce ar duce la pierderea sumei mizate.  Atunci poți opta pentru un pariu de tipul DNB unde cotele vor fi ceva de genul:

 • Real Madrid (0) @ 1.70
 • Barcelona (0) @ 2.10


Dacă pariezi 100 RON pe Barcelona (0), atunci există următoarele variante:

 • Real Madrid câștigă – pierzi cei 100 RON
 • Remiză – primești înapoi cei 100 RON
 • Barcelona câștigă – câștigi 210 RON

Află mai multe despre pariurile Draw No Bet!

 

Șansă dublă – pariuri 1x2 cu două rezultate posibile

Un pariu și mai sigur decât cel de tipul DNB este pariul ”șansă dublă”. Acest pariu acoperă două din cele trei rezultate posibile. Deci ai următoarele opțiuni de pariere: 1x, x2 și 12. Astfel vei câștiga dacă iese oricare din cele două  rezultate alese, și vei pierde doar dacă partida se termină cu varianta pe care ai evitat-o. De exemplu la meciul din exemplul de mai sus am putea avea așa:

 • Real Madrid sau egal @ 1.35
 • Real Madrid sau Barcelona @ 1.33
 • Egal sau Barcelona @ 1.52

 

3. HANDICAPURILE ASIATICE ȘI EUROPENE

Handicapurile asiatice

O opțiune de pariere iubită de pariorii din întreaga lume este handicapul asiatic. Acesta poate fi o alternativă chiar mai bună la pariurile de tipul 1x2, dacă este folosit așa cum trebuie, plus că poate fi folosit și în multe alte situații, și nu doar la pariuri pe rezultat final (de exemplu la pariuri pe cornere sau cartonașe).

Handicapul asiatic este un pariu cu două rezultate posibile, unde una din echipe primește un handicap fictiv. De exemplu să presupunem că găsești un meci dezechilibrat unde consideri că echipa favorită se va impune fără probleme, dar cota pentru 1x2 este prea mică. Cu ajutorul handicapului asiatic poți paria că echipa respectivă se va impune la minim două sau trei goluri diferență, iar astfel beneficiezi de o cotă mult mai bună. Dacă în schimb crezi că un outsider va face o figură frumoasă, dar totuși n-ai încredere că va scoate un rezultat pozitiv atunci poți utiliza handicapuri asiatice pentru a paria că respectivul outsider nu va pierde la mai mult de unul, două sau trei goluri diferență (sau poate și mai mult în funcție de meci).

Handicapurile asiatice sunt foarte populare deoarece te ajută să personalizezi pariul exact așa cum dorești, indiferent de meciul pe care pariezi sau de tipul de cotă care te interesează. Există chiar și handicapuri asiatice cu rambursare integrală sau parțială de miză. Ar fi destul de multe de discutat pe seama acestui subiect, dar îți recomand mai degrabă să accesezi acest articol: https://pariurix.com/handicapul-asiatic-explicat-pe-intelesul-tuturor.html.

Aici vei găsi tot ce trebuie să știi despre handicapuri asiatice deoarece ți-am pregătit foarte multe exemple, sfaturi și informații utile care să te ajute să scoți maximul din aceste tipuri de pariuri.

 

Handicapurile europene

Handicapul european reprezintă și ele o alternativă, atât la pariurile de tipul 1x2 cât și la cele pe handicapuri asiatice. Handicapul european este similar cu cel asiatic, în ideea că o echipă primește un avantaj sau un dezavantaj fictiv. Diferența este că aici acest avantaj / dezavantaj este doar de valori întregi, iar pariurile au în continuare trei opțiuni de pariere. Astfel nu există pariuri cu rambursare parțială sau integrală a mizei.  Dacă de exemplu Real Madrid primește un avantaj fictiv de un gol într-un meci cu Barcelona, atunci avem:

 • Real Madrid +1.0 – Aceasta trebuie să obțină minim o remiză pentru ca pariul să fie câștigător. Deci acesta este echivalentul unui pariu de tipul 1x.
 • Egal +1.0 @ 4.00 – Barcelona trebuie să se impună la exact un gol diferență.
 • Barcelona – 1.0 @ 1.75 – Barcelona trebuie să se impună la minim două goluri diferență.
   
AFLĂ DE LA PARIURIX.COM CARE SUNT CELE MAI PROFITABILE TIPURI DE PARIURI SPORTIVE!

 

4. ALTE TIPURI DE PARIURI POPULARE PE SPORTUL REGE

Tipuri de pariuri pe fotbal - Ghidul incepatorului!

Pariuri pe total goluri

Pariurile de tipul ”over / under 2.5” reprezintă poate cea mai populară opțiune după pariurile de tipul 1x2. Dacă pariezi pe ”under 2.5” sau ”sub 2.5” înseamnă că în respectivul meci trebuie să se înscrie maxim 2 goluri. Dacă în schimb pariezi pe ”over 2.5” sau ”peste 2.5”, pariul va fi câștigător dacă se înscriu 3, 4 sau 5 goluri. Operatorii de pariuri oferă și alte linii precum 1.5 sau 3.5, plus alte opțiuni pe goluri cum ar fi numărul exact marcat în meci, total goluri în prima a doua / repriză, câte goluri înscrie fiecare echipă în parte sau dacă se va marca un număr par sau impar de goluri. Despre pariurile de tipul peste / sub avem și un articol amănunțit ce poate fi accesat aici: https://pariurix.com/totul-despre-pariurile-de-tip-pestesub.html.  

 

Pariuri de tipul Lay / Back 

Astfel de pariuri fotbal pot fi găsite doar la agențiile de tipul betting exchange, iar noi din România ne putem juca la o singură casă de pariuri online de acest gen: Betfair (deschide un cont acum). Aici, pariorul ia locul casei, iar agenția doar intermediază schimbul. Tu poți oferi pariuri la anumite cote, care vor fi aprobate în momentul în care un alt parior acceptă să le joace. Un pariu ”back” este un pariu normal, ca și cum ai juca la o agenție de pariuri obișnuită. Pariul ”lay” este opusul unui pariu back, deci pariezi că un anumit eveniment nu va avea loc. De exemplu presupunem că la un meci Villarreal vs Barcelona ai pentru victoria catalanilor următoarele cote: 

 • Back Barcelona @ 1.31 – Barcelona va câștiga. Dacă pariezi 10€, câștigi 13€. 
 • Lay Barcelona @ 1.33 – Barcelona nu câștigă. Dacă treci suma de ”10”, înseamnă că tu vei câștiga 10€ în cazul în care Villarreal câștigă sau meciul se încheie cu o remiză. În acest caz miza ta de fapt va fi de doar 3.3€. 

 

Pariuri de tipul pauză / final 

Cotele sunt destul de mari, ceea ce este de înțeles fiindcă sunt nouă opțiuni posibile. Practic trebuie să nimerim atât rezultatul la pauză (1x2), cât și cel final (1x2). Este evident că cele mai mari cote sunt la pariurile de tipul 1/2 sau 2/1, adică acolo unde ne așteptăm ca una din echipe să conducă după prima repriză, iar cealaltă să se impună la final. În acest caz cotele sunt de minim 15 și pot ajunge la 60-70 în funcție de meci. Acestea sunt și pariurile pe care se consideră că se fac cele mai multe ”blaturi”, deși acesta este cu totul alt subiect. În orice caz, pariorii români sunt mari amatori de pariuri de tipul pauză/ final. Ele sunt preferate în special de cei care joacă la agenții offline sume de 2-10 RON. 

 

Pariuri pe opțiunea Scor Corect 

Un alt pariu de cotă mare foarte popular este cel pe opțiunea ”Scor Corect”. Așa cum îi spune și numele, obiectivul este acela de a ghici rezultatul exact al unui meci de fotbal. De regulă pariul cu cea mai mică cotă este cel pe scorul de 1-1, cel puțin la meciuri echilibrate. Mulți operatori oferă opțiunea de ”scor corect” nu doar pe întreg meciul, ci și doar pe prima repriză.

 

Pariuri pe marcatori  

Astfel de pariuri pot fi găsite doar la meciurile din campionatele mari ale Europei sau la partidele din Liga Campionilor / Europa League / meciuri înterțări. De exemplu la un meci între Barcelona și Real Madrid vom putea plasa pariuri precum: 

 • Messi să deschidă scorul 
 • Ronaldo să marcheze oricând 
 • Messi să reușească o dublă 
 • Ronaldo să reușească un hattrick  

De regulă sunt băgați în ofertă cam toți jucătorii de la cele două echipe, nu doar atacanții sau jucătorii principali, dar aici depinde mult și de meciul pe care pariem.

PARIAZĂ ACUM PE CEEA MAI BUNĂ OFERTĂ DIN FOTBAL!

 

Pariuri de lungă durată 

Dacă nu te grăbești și nu ești în căutarea unui câștig peste noapte poți încerca un pariu de lungă durată. În campionatele importante din Europa poți paria pe echipa campioană, formațiile care vor retrograda, formațiile care vor promova sau pe golgheteri. Unele pariuri au cote fabuloase și nu o dată s-a întâmplat ca persoane foarte norocoase și foarte inspirate să se îmbogățească din urma unui astfel de pariu. De exemplu la începutul sezonului 2015/2016 un britanic a pariat 20£ că Leicester va câștiga titlul în Premier League, cota fiind fabuloasă: 5.000. ”Vulpile” chiar au terminat pe primul loc, ceea ce înseamnă că pariorul a luat nu mai puțin de 100,000£. Și nu este singurul exemplu de acest gen.

 

Pariuri pe cornere 

Sunt agenții de pariuri sportive care permit plasarea de pariuri pe numărul de cornere din meci. De obicei sunt oferite opțiuni precum: total cornere: peste/sub, total cornere echipă gazdă, total cornere echipă oaspete, echipa cu cele mai multe cornere, handicapuri pe cornere etc. Ia în considerare faptul că pariurile pe cornere sunt oferite mai degrabă la meciurile din campionatele mari ale Europei, dar mai există și excepții. De exemplu Betano (vezi site-ul agenției) este singurul operator care oferă la meciurile din România Liga 1 la fel de multe pariuri pe cornere precum la partidele din Spania La Liga sau Anglia Premier League. Ce-I drept, și Netbet (vizitează site-ul operatorului) oferă pariuri pe cornere pe prima ligă din România.

 

Pariuri pe cartonașe 

Cele mai populare pariuri pe cartonase sunt: total cartonașe: peste/sub, primul cartonaș, ultimul cartonaș, echipa cu mai multe cartonașe, pariuri pe cartonașe roșii etc.
 

Pariuri pe penalty-uri 

Poți paria pe echipa care va primi un penalty, dacă penalty-ul va fi ratat sau transformat, intervalul în care el va fi dictat etc. Sportingbet (te așteaptă un bonus atractiv)  are o ofertă bogată în acest sens, iar la alte agenții este posibil să nu găsești opțiunile enumerate.

 

Scorecast / Wincast 

Dacă chiar te crezi norocos atunci poți plasa la cote fabuloase pariuri de tipul Scorecast / Wincast. La un pariu Scorecast trebuie să nimerești numele jucătorului care marchează (primul, ultimul, în orice moment), dar și scorul final. Pariul Wincast este ceva mai simplu, deoarece pe lângă numele marcatorului este suficient să nimerești echipa câștigătoare (1x2). La acest capitol cea mai bogată ofertă o au cei de la Unibet (deschide un cont acum).

 

5. CASE DE PARIURI ONLINE CU O OFERTĂ BOGATĂ PE FOTBAL

Sunt case de pariuri online care oferă la unele meciuri de fotbal sute de opțiuni de pariere diferite, motiv pentru care cu siguranță vei găsi un pariu pe placul tău. De asemenea, trebuie să ții cont de faptul că nu toate agențiile de pariuri sportive oferă aceleași tipuri de pariuri: unele se axează mai mult pe handicapuri asiatice, altele pe handicapuri europene. Unele introduc în oferă pariuri pe cornere, cartonașe sau autogoluri, în timp ce la altele găsim mai degrabă pariuri pe penalty-uri. În unele părți vom da de pariuri pe intervale de 15 minute, iar în alte părți de pariuri pe intervale de 5 și 10 minute. Iar exemplele pot continua. 

De aceea nu este o idee rea să ai un cont deschis la mai mulți operatori. Astfel nu doar că vei putea plasa fiecare pariu la cele mai bune cote, dar vei și găsi întotdeauna opțiunile de pariuri care te interesează.

PARIAZĂ ACUM PE CEEA MAI BUNĂ OFERTĂ DIN FOTBAL!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Încasează bonus de 500RON bonus la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 500RON + 300FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 600RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 600 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

 

Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Curry
+103.24
Câștigate
13
Pierdute
11
2
Tudor Cosma
+73.04
Câștigate
50
Pierdute
29
3
Gabriel Morariu
+62.66
Câștigate
23
Pierdute
10

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX