1. Home »
 2. Tipuri pariuri »
 3. Pariuri pe cornere - tipuri de pariuri, sfaturi și strategii de joc, agenții recomandate

Pariuri pe cornere - tipuri de pariuri, sfaturi și strategii de joc, agenții recomandate

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-27 11:41:00

image Pariuri pe cornere - tipuri de pariuri, sfaturi și strategii de joc, agenții recomandate

Pariurile pe cornere nu țin doar de noroc! Descoperă strategii de joc și sfaturi care te vor ajuta să faci cele mai bune alegeri. Vezi ce tipuri de pariuri pe cornere există și ce case de pariuri online le oferă! 

Pariurile pe cornere au început să fie din ce în ce mai populare în rândul pariorilor, iar de aceea tot mai multe case de pariuri online încep să le bage atât în oferta meciurilor de top, cât și în oferta jocurilor mai puțin importante. Din acest motiv am decis să venim și noi cu un articol în care să aprofundăm acest subiect.

PARIAZĂ PE CORNERE LA CASA DE PARIURI ONLINE RECOMANDATĂ


1. CE TIPURI DE PARIURI GĂSIM PE CORNERE, ȘI LA CE MECIURI?

Dacă nu ai mai jucat până acum pe cornere, prima senzație ar fi aceea să crezi că sunt oferite doar pariuri pe cine are mai multe lovituri de colț, și eventual pe numărul total (over / under). În realitate, în funcție de agenția la care pariem și de importanța meciului respectiv, putem găsi mult mai multe opțiuni:

 • Echipa cu cele mai multe cornere (1x2) – care echipă va avea mai multe cornere, poți paria și pe un număr egal.
 • Echipa cu cele mai multe cornere (12) – este un fel de pariu DNB pe cornere, unde miza este rambursată în caz de egalitate.
 • Total cornere – pariuri de tipul over / under pe loviturile de la colț. O agenție serioasă va oferi mai multe linii, precum 8.5, 9.5, 10.5, 11.5 sau 12.5.
 • Total cornere echipa gazdă / oaspete – câte lovituri de la colț va avea una din echipe (over / under).
 • Pariuri combinate – unii operatori de pariuri oferă combinații între opțiuni pe cornere și alte opțiuni de pariere precum total goluri, câștigător meci sau număr cartonașe. De exemplu poți paria că echipa gazdă se va impune, dar cea oaspete va avea cele mai multe cornere. Sau poți paria că vor fi peste 8.5 cornere în meci și sub 2.5 goluri.
 • Handicap la cornere – uneori putem găsi atât handicapuri asiatice cât și handicapuri europene. CLICK AICI pentru a afla care este diferența între aceste două tipuri de handicapuri.
 • Total cornere par / impar – va fi un număr par sau impar de cornere? Totuși acesta este un pariu ce ține doar de noroc.
 • Total cornere prima / a doua repriză – pariuri strict pe numărul de cornere dintr-o singură repriză.
 • Primul corner / ultimul corner – care echipă va avea prima sau ultima opțiune de colț
 • Următorul corner – este o opțiune ce poate fi întâlnită doar la pariuri live.
 • Prima echipă care va ajunge la X cornere – de exemplu prima formație care va avea 5 cornere în meci. Și acest pariu poate fi găsit mai mult live.

Există posibilitatea să mai dai și de alte opțiuni de pariere, ofertele sportive fiind din ce în ce mai bogate de la zi la zi. De aceea este greu de prezentat toate tipurile de pariuri, dar cred că ai prins ideea.

De regulă toate opțiunile de mai sus vor putea fi găsite doar la partidele din Liga Campionilor, Europa League și cele 5 campionate mari ale Europei (Premier League, Serie A, La Liga, Bundesliga, Ligue 1). Însă nu este o regulă. Plus că și la campionatele mai mici vei putea paria pe lovituri de la colț, doar că oferta va fi ceva mai modestă. Ea nu diferă mult doar de la meci la meci, ci și de la agenție la agenție.

 

2. CE CASE DE PARIURI OFERĂ PARIURI PE LOVITURI DE COLȚ?

Majoritatea caselor de pariuri online licențiate oferă în 2024 pariuri sportive pe cornere, iar în cele ce urmează poți vedea o listă cu operatorii recomandați de PariuriX. Mai jos vom prezenta pe cei cu cea mai bogată ofertă de pariuri pe lovituri de colț, detaliind un pic ce fel de pariuri oferă acestea.

Case de pariuri online recomandate cu pariuri pe cornere în 2024

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1160659W000328
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 500RON la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

 

2.1 TOP AGENȚII CU PARIURI PE CORNERE 

 Dacă în cazul pariurilor pe goluri toate casele de pariuri online au o ofertă bogată, același lucru nu se poate spune și în cazul pariurilor pe lovituri de la colț. Așa că am luat la mână oferta tuturor operatorilor licențiați, și uite care au fost concluziile.

 • Unibet (L1160657W000330) - sunt oferite multe opțiuni, printre care și pariuri pe handicapuri europene, dar din păcate lipsesc handicapurile asiatice. Totuși această agenție se axează în special pe campionatele de top, și mai puțin pe cele secundare. Deschide cont!

 • Betano (L1170664W000663) - ofertă generoasă la campionatele de top, și include și o opțiune mai specială: prima echipă care să ajungă la X cornere (3, 5, 7, 9 etc). Partea și mai interesantă este că exact aceleași opțiuni le găsim și la Liga 1, Betano având astfel o ofertă foarte generoasă pe campionatul nostru când vine vorba de lovituri de la colțul terenului.  Deschide cont!

 • Netbet  (L1160651W000195) - are o ofertă similară cu cea de la Unibet când vine vorba de competițiile importante, dar are avantajul de a oferi câteva pariuri pe România Liga 1, cum ar fi numărul de cornere total adjustabil (peste / sub) sau numărul exact. Deschide cont!

 • Superbet (L1160659W000328) - găsim pariuri precum par / impar, total cornere sub / peste, total cornere fiecare echipă, interval cornere, primul corner în meci, cornere prima repriză, handicap cornere și multe altele. Deschide cont!

 • MrBit Sport (L1213854VW001295) - și aici găsim o gamă foarte largă de opțiuni, destul de comparabilă cu cea de la Superbet. Mi-a sărit în ochi posibilitatea de a paria pe handicap cornere pe fiecare repriză în parte. Deschide cont!

 • Fortuna Bet (L1160665W000326) - la meciurile de top sunt oferite în jur de 20 de opțiuni. În ceea ce privește Liga 1, găsim cam 6-8 pariuri în funcție de meci. Deschide cont!


2.2 ALTE AGENȚII CU PARIURI PE CORNERE CE MERITĂ ÎNCERCATE

 • Betfair (L1160655W000329) - nu am găsit handicapuri asiatice, însă în schimb este oferită o gamă foarte largă de handicapuri europene adjustabile astfel încât poți personaliza pariul tău în foarte multe moduri. Din păcate doar la competițiile de top găsim astfel de pariuri. Deschide cont!

 • Sportingbet (L1173062W000807) - la partidele importante (top 5 campionate + cupele europene) oferă foarte multe opțiuni: câte cornere va avea fiecare echipă în prima / a doua repriză / total, care echipă va avea primul / ultimul corner, ce echipă va avea mai multe cornere etc. Deschide cont!

 • 888Sport (L1160654W000324)  - ținând cont că 888Sport utilizează aceeași platformă ca Unibet, este de la sine înțeles că ce găsim acolo vom găsi și aici. Deschide cont!

 • Maxbet (L1160661W000651) - ofertă similară cu cea de la Fortuna Bet: cam 20 de opțiuni pe campionatele de top și vreo 6 pe Liga 1. Deschide cont!

 • Winmasters (L1160650W000194) - găsim pariuri precum primul corner, ultimul corner, total cornere, handicapuri europene. Deschide cont!

Agenții la care nu am găsit pariuri pe lovituri de colț nici măcar la meciurile din competițiile de top sunt: PokerStars, Stanleybet, Superbet și Mozzartbet.

 

3. SFATURI ȘI STRATEGII DE URMAT PARIURI PE CORNERE

Pariurile pe cornere sunt destul de controversate. Unii pariori le evită considerându-le o loterie pură. Alții din contră, susțin că aici pot găsi multe pariuri de valoare și pot face bani frumoși cu acestea. Și probabil ambele tipuri de pariori au dreptatea lor. Pe de-o parte un corner poate ieși din aproape nimic, dar pe de altă parte, sunt anumite statistici și idei de care dacă ții cont, atunci îți poți spori șansele de câștig pe termen lung.


Optează pentru opțiuni care țin cont mai puțin de noroc

Dacă pariezi pe un număr par de cornere sau înainte ca meciul să înceapă mizezi că formația vizitatoare va avea ultimul corner din meci, atunci cred și eu că acesta este un pariu ce ține de noroc. Opțiunile ”total cornere”, ”cine va avea mai multe lovituri de la colț” și handicapurile asiatice / europene sunt per total cele mai profitabile, dacă pariurile sunt analizate corect. Personal consider că cele mai bune rezultate pot fi obținute la pariuri live și nu la cele pre-meci, pentru că aici desfășurarea partidei poate conta mai mult decât la orice alt tip de pariu (cum ar fi cele pe goluri sau câștigător meci).
 

Easy Money pe cornere e falimentar

Dacă urmărim cu atenție, vom găsi foarte multe pariuri de cote mici (în special la pariuri live) care sunt pierzătoare. Părerea mea este că un Easy Money pe cornere este sortit eșecului. Pe de altă parte, un sistem ce ia în considerare pariuri pe cote mari, cu o creștere ușoară a mizelor după un pariu pierdut (dar ușoară, în nici un caz nu ca la Fibonacci sau Martingale) poate fi chiar profitabil dacă ai un buget consistent, un obiectiv realist, și ești inspirat în alegerea pariurilor.


De obicei sunt mai multe cornere în repriza secundă

Statistic după pauză sunt mult mai multe cornere decât în prima repriză, deci un pariu plasat la pauza meciului ar putea fi profitabil. Dar depinde și de meci și de stilul celor două echipe.


Pariază pe cornere în ultimele minute

Dacă vrei să prinzi cote mari și ești dispus să îți asumi un pic de risc, uite ce strategie îți propun. Dacă până prin minutul 80 – 85 au fost doar vreo 4-8 cornere, și cota pentru încă vreo 3 cornere este foarte tentantă (în situația de față este foarte posibil), atunci ai în față un pariu care merită luat în considerare. În cazul loviturilor de la colț nu este deloc exclus ca la un moment dat să vină vreo 2-3 unul după altul, mai ales dacă o echipă este condusă și caută cu disperare golul egalării.

Dar din nou repet același clișeu – depinde de meci. Că dacă partida se îndreaptă spre un plictisitor 0:0, ambele echipe plimbă mingea pe la centrul terenului și nimeni nu mai are chef de joc, atunci mare mi-ar fi mirarea ca pariul descris mai sus să iasă.


Ține cont de modul în care se joacă

Exact ce am discutat mai sus. Statistic, cele mai multe cornere apar atunci când echipa mai puternică este condusă. Aceasta începe să pună presiune pe adversar, să atace constant și să se joace la o singură poartă. Inevitabil apar șuturi și centrări blocate care duc la apariția cornerelor. Zi că nu ai văzut măcar o dată o echipă care era condusă cu 1:0 dar avea 10:1 sau 8:0 la raportul loviturilor de la colț. Și un joc pe contre poate duce la un număr ridicat de cornere, deoarece mingea ajunge rapid de la o poartă la alta și stă relativ puțin la mijlocul terenului.

Sunt formații care se bazează mult pe jocul pe flancuri, și au un atacant înalt și puternic care poate face oricând  diferența în careul adversar. Aceste echipe sunt predispuse să aibă multe lovituri de la colț deoarece vor da mai multe centrări care pot fi blocate. Iar exemplele pot continua. Și că tot veni vorba, propun un articol care te învață cum să analizezi corect un meci de fotbal: https://pariurix.com/analiza-unui-meci-de-fotbal.html


Campionate bogate în cornere

Acum poate te întrebi pe ce campionate este mai bine să plasezi astfel de pariuri. Din ce știu, multe cornere vor putea fi văzute în prima ligă din Anglia, Olanda și Brazilia, dar și în liga a doua din Germania. Totuși pentru statistici concrete, recomand să consulți un site de profil. Dacă dai o căutare pe net, cu siguranță vei găsi așa ceva, măcar pentru campionatele mai puternice.


3.1 Strategii cornere pentru PreedictorX

De curând PariuriX a lansat un nou concurs numit PredictorX, unde participarea este gratuită, iar premiile totale ajung la 5,700RON / lună. Noi alegem 5 meciuri săptămânal, iar voi trebuie să dați pronosticuri de tipul 1x2 la fiecare meci după cum urmează:

 • Rezultatul meciului 1x2 – 5 punte
 • Ambele echipe să înscrie – 3 puncte
 • Peste sau sub 2.5 goluri – 3 puncte
 • Numărul exact de cornere – 10 puncte

Așa cum observi, un pronostic corect pe numărul exact de cornere îți aduce foarte multe puncte, însă este destul de greu de nimerit. De aceea, mai mulți pariori m-au întrebat ce strategii ar putea folosi. Nu le voi prezenta aici, dar în schimb am venit cu un articol separat pe care te invit să îl accesezi chiar acum:”Strategii pariuri pe numărul exact de cornere din meci pentru rezultate mai bune la PredictorX


4. CONCLUZII FINALE DESPRE PARIURI PE CORNERE

Sunt de părere că se pot face bani din pariurile pe cornere, dar ca la orice alt tip de pariu, trebuie să prinzi un pic de experiență pentru a vedea cum se face o analiză corectă. Eu ți-am prezentat mai sus câteva puncte de plecare, dar recunosc că nu m-am axat prea mult pe acest mod de a juca. Așa că nu sunt chiar avizat să vin cu o strategie super complexă. 

PARIAZĂ PE CORNERE LA ACEASTĂ CASĂ DE PARIURI ONLINE!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1160659W000328
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 500RON la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX