1. Home »
  2. Tipuri pariuri »
  3. Cele mai importante tipuri (piețe) de pariuri sportive

Cele mai importante tipuri (piețe) de pariuri sportive

PariuriX
PariuriX

2019-06-14 11:24:00

image Cele mai importante tipuri (piețe) de pariuri sportive

Învață de la specialiștii noștri să joci la pariuri sportive - ghid simplu și rapid din care afli cum se pariază pe principalele tipuri de pariuri! Pariurile sportive online au câștigat teren în fața celor offline în ultimii ani, acest lucru venind și datorită modului în care au știut bookmakerii de renume să-și atragă clienții. Bonusurile oferite au reprezentat un punct de start, însă jucătorii au fost atrași mai cu seamă de oferta absolut impresionantă pusă la dispoziția lor de casele de pariuri online. Motiv pentru care ne-am propus să vă oferim o listă completă a tipurilor principale de pariuri pe care le puteți efectua la un bookmaker online.

Descoperă o ofertă sportivă foarte bogată și joacă cu un bonus atractiv de bun venit!

Am decis să păstrăm acest articol destul de scurt, dar dacă ești în căutarea unui material mai complex care să prezinte tot ce trebuie să știi despre cele mai populare tipuri de pariuri, atunci recomand să accesezi maimulta info. 

 

CE SUNT COTELE ȘI DE CE SUNT ELE IMPORTANTE?

Înaintea de toate, pariorii începători trebuie să se familiarizeze cu termenul de "cote". Ce reprezintă acestea? Pe scurt, ar fi vorba despre șansele acordate de o casă de pariuri pentru ca un anumit eveniment să se întâmple. La un meci de fotbal, spre exemplu, putem primi o cotă de 1.40 pentru victoria echipei gazdă (pariu cunoscut și sub numele de 1 solist), 3.40 pentru un rezultat de egalitate (X) și și 5.00 pentru victoria formației oaspete (2 solist).  Dar cel mai bine, dacă ești la primul contact cu pariurile online atunci în primul rând recomand să citești articolele ”Tot ce trebuie să știi despre cote la pariuri sportive” și ”Cum sunt făcute cotele oferite de către agenţiile de pariuri sportive?” 

 

CELE MAI POPULARE TIPURI DE PARIURI SPORTIVE

Pariuri pe câștigător meci

Cele mai uzuale sunt pariurile pe câștigătoarea unui meci, situație în pare pariorul va avea de optat pentru oricare dintre semnele 1X2. Un pariu pe "1" înseamnă în același timp că avem încredere în echipa gazdă că se va impune, X reprezintă remiza și 2, evident, victoria echipei vizitatoare. 


Pariuri de tipul șansă dublă

Pentru a acoperi două rezultate dintr-un maxim de trei posibile, pariorii au, de asemenea, la dispoziție posibilitatea de a opta pentru pariuri de tip șansă dublă. 1X (victoria gazdelor și rezultat de egalitate), X2 (rezultat de egalitate și victoria oaspeților) și 12 (victoria oricăreia dintre cele două echipe) sunt "dublele" la care fac apel jucătorii în momentul în care nu le vin în cap un pariu de tip solist. 


Pariuri de tipul over / under

După ce am parcurs aceste categorii, ne îndreptăm cu pași repezi spre un alt tip de pariu foarte accesat de jucătorii români, dar nu numai. Este vorba despre tipul de pariuri pe numărul total de goluri într-un meci. sub/peste sau ”under/over”. Limita stabilită de agențiile online diferă de la un meci la altul, însă pariul standard pe acest tip de pariu, în fotbal, este de sub/peste 2.5 goluri. Pariorii au a dispoziție, așadar, posibilitatea de a miza ca într-un meci se va înscrie un număr mai mic sau mai mare de 2.5 goluri. Acel 0.5 din coada pariului a fost așezat strategic, astfel încât pariorii să fie împărțiți în două categorii și să nu existe pariuri anulate (sau void), așa cum se întâmplă, spre exemplu, în cazul handicapurilor asiatice. Vezi mai jos! 

Află de la PariuriX.com tot ce trebuie să știi despre pariurile peste / sub 2.5!

Pariurile pe intervalul următorului gol

Și dacă tot a venit vorba de goluri, să vorbim un pic și de pariurile pe intervalul următorului gol. Aceasta este o opțiune ce îți permite să pariezi dacă se va marca un gol în următoarele 10 sau 15 minute, motiv pentru care se folosește doar la pariuri live. Amintesc de ea deoarece pe forumul de discuții PariuriX avem un topic foarte popular în care se discută despre Minutul Următorului Gol, strategie care se bazează doar pe acest tip de pariu și care este în acest moment poate cea mai eficientă și jucată strategie de pariuri sportive de către pariorii români Află mai multe despre aceasta: https://pariurix.com/discutii/strategia-minutul-urmatorului-gol-cu-intervale-de-10-minute-prezentare-si-intrebari-42326.html.
 

Pariul de tip pauză/final

Acesta face ravagii în ultima perioadă. Din ce în ce mai mulți jucători români sunt atrași de cotele afișate în dreptul acestui pariu. Deși mai greu de pronosticat, acest tip de pariu este inclus pe biletele jucătorilor weekend de weekend. Pariorul în cauză va trebui să nimerească atât echipa care va conduce la pauză, cât și pe cea care va părăsi terenul învingătoare. Un lucru nu tocmai la îndemâna tuturor, de aici și cotele generoase propuse de bookmakeri. Avem, deci, la dispoziție următoarele pariuri: 1/1, 1/X, 1/2, X/1, X/X, X/2, 2/1, 2/X, 2/2.  


Pariuri pe scor corect

 Un tip de pariu și mai greu de pronosticat, dar care vine însoțit de cote la fel de interesante. Un pariu pe 2-2 scor corect te poate pune în fața unei cote de 16.00, în timp ce un spectaculos 3-3 îi va multiplica miza pariorului de 50-60 de ori. 
 

Pariuri pe gol marcat

Aici, pariorul poate alege dacă o anumită echipă va marca sau nu în meci. Cotele sunt relativ mici, dar numai bune de infiltrat pe un combo. Acestea cresc în cazul în care vorbim despre echipele care pornesc cu șansa a doua.  
 

Rezultat la pauză

Clienții caselor de pariuri pot paria în egală măsură și pe echipa care va intra la vestiare în avantaj. Cum un număr considerabil de meciuri se încheie la egalitate în primele 45 de minute, acesta este și cel mai uzual pariu. Din nou, pariorul poate paria și pe scorul corect înregistrat la pauză. 


Pariuri pe repriza a doua

Existența pariurilor până la pauză implică, așa cum era normal, și pariuri pe repriza a doua. Un pariu de sine stătător, care face referire la intervalul de timp 45-90. Plus minutele aferente de prelungire ale unui meci. Se poate paria inclusiv pe numărul total de goluri marcate, scor corect, câștigatoare, ș.a.m.d. 


Minutul în care se va marca primul gol

Pariorii îndrăzneți pot încerca să includă pe biletele lor și pe minutul în care se va marca primul gol. În general, casele de pariuri împart meciul în intervale de 5 până la 15 minute, situație în care pariorul trebuie să nimerească momentul deschiderii scorului. 


Pariuri pe handicapuri

În apanajul pariorilor profesioniști intră pariurile pe handicapuri. Fie că vorbim despre pariuri de tip handicap asiatic sau european, acestea sunt ideale în a vă crește cota. Sau, în unele cazuri, pentru a vă lua măsuri de precauție în vederea alegerii celui mai inspirat pariu. Vezi totul despre diferențele între handicapuri asiatice și europene


Alte tipuri de pariuri

Alte tipuri de pariuri existențe ce fac parte din portofoliul agențiilor online includ selecții pe marcatori și pariuri antepost. Dacă în cazul primului tip de pariu, jucătorii pot miza pe un anumit jucător să marcheze în orice moment al jocului (sau să marcheze pentru 1-0, 2-1, etc), pariurile antepost fac referire la acele selecții care presupun, spre exemplu, alegerea campioanei României sau câștigătoarea Ligii Campionilor din următoarea ediție.

Există și multe alte tipuri de pariuri pe care operatorii le oferă, dar te las să le descoperi singur! Dacă este însă vreun tip de pariu pe care nu îl înțelegi, atunci te aștept pe https://pariurix.com/discutii pentru a posta orice neclaritate sau întrebare pe care o ai. Cu siguranță un membru al celei mai active comunități de pariori din România te va ajuta în cel mai scurt timp posibil.

TOP 5 CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE DE PARIURIX!

 

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX