1. Home »
 2. Tipuri pariuri »
 3. Ce însemnă pariul tip DNB şi ce agenţii online îl oferă

Ce însemnă pariul tip DNB şi ce agenţii online îl oferă

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-17 10:32:00

image Ce însemnă pariul tip DNB şi ce agenţii online îl oferă

Află cum îți poți acoperi pariurile pe câștigător meci utilizând DNB (Draw No Bet), opțiunea care îți înapoiază miza în cazul unei remize. Descoperă strategii de pariuri care au la bază opțiunea DNB, și vezi cum îți poți spori șansele de câștig utilizând-o constant!

Care este agenția de pariuri sportive online recomandată pentru pariuri de tipul DNB? Află acum!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 60RON bonus fără depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

 

1. ÎN CE CONSTĂ PARIUL DRAW NO BET?

Pariul DNB foloseşte la alegerea câştigătorului unui meci, având doar două opţiuni de pariere: victorie gazde sau victorie oaspeţi. Prescurtarea DNB vine de la "Draw No Bet". ceea ce înseamnă că vom primi miza înapoi dacă un astfel de meci se termină la egalitate.
 

Exemplu de pariu DNB

Să presupunem că avem un meci între Chelsea şi Manchester City unde cotele pentru 1x2 sunt echilibrate:

 • Victorie Chelsea @ 2.85
 • Egal @ 2.85
 • Victorie Manchester City @ 2.85.

Asta înseamnă că și cotele pentru DNB vor fi tot echilibrate. Fiind eliminată posibilitatea unei remize, cotele vor arăta cam în felul următor:

 • Chelsea DNB @ 1.90
 • Manchester City DNB @ 1.90 

Dacă pariem 100RON pe opțiunea Chelsea DNB, atunci ne confruntăm cu următoarele situații:

 • Chelsea câștigă - pariul este câștigător, deci luăm suma totală de 190RON
 • Egal - pariul este nul, deci primim înapoi suma pariată.
 • Manchester City câștigă - pariul este pierzător, deci rămânem fără acei 100RON mizați

 

De ce această opțiune este atât de populară în rândul pariorilor?

În exemplul de mai sus, dacă am fi plasat un pariu 1×2 pe Chelsea am fi câştigat 285 RON dacă aceasta se impunea, însă aveam o probabilitate de doar 33% să câştigăm pariul. Am fi pierdut suma pariată daca ar fi ieşit oricare din celelalte doua opţiuni. În cazul unui pariu DNB luăm mai puțini bani de pe urma pariului câștigător, dar doar una din cele trei opțiuni va duce la pierderea banilor. Acesta este unul din motivele principale pentru care mulți pariori aleg să utilizeze des acest tip de pariu. Plus că mai există un motiv.

Așa cum deja știi, în Europa sunt foarte populare pariurile de tipul 1x2,  adică pariuri cu trei rezultate posibile. Lucrurile nu stau chiar așa și în restul lumii. Asiaticii, fiind mari fani ai handicapurilor asiatice, preferă aceste tipuri de pariuri, care au întotdeauna două opțiuni. Americanii, care de regulă sunt mai interesați de baschet, fotbal american, baseball sau hochei pe gheață, la fel nu prea se axează pe pariurile cu trei opțiuni.

În ultimii ani, și în Europa pariurile cu doar două rezultate posibile au câștigat mult în popularitate, și tot mai mulți pariori le aleg în detrimentul celor clasice. Iar acest lucru este într-un fel de înțeles. La un pariu 1x2, sunt două rezultate din trei care duc la pierderea pariului tău.  În schimb la un pariu DNB, doar unul din cele trei rezultate din meci îți este defavorabil, și asta pentru că remiza îți aduce o cotă de 1.00. Este drept că și cota la victorie este mai mică, dar în special la meciuri foarte echilibrate este o idee bună să alegem această opțiune.

 

Opțiunea DNB nu se numește peste tot la fel

Sunt agenții de pariuri care prezintă acest pariu sub alte denumiri, și asta pentru că unele din ele traduc din engleză în română (și nu traduc toate la fel). De asemenea, pariul DNB este unul și același cu handicapul asiatic 0, fără nici cea mai mică diferență (doar de nume). Mai jos poți vedea câteva din denumirile sub care vei găsi această opțiune, în funcție de agențiile la care te joci:

Află de la PariuriX.com tot ce trebuie să știi despre handicapul asiatic: https://pariurix.com/handicapul-asiatic-explicat-pe-intelesul-tuturor.html

 

2. CALCULE ȘI CONVERSII DE COTE DNB

Informațiile de la acest punct nu reprezintă ceva ce trebuie să știi obligatoriu, însă te pot ajuta în anumite situații. Este bine să știi cum se calculează cotele Draw No Bet pentru a vedea dacă operatorul oferă cote corecte pentru acest tip de pariu, sau dacă este mai bine să pui două pariuri 1x2 care să echivaleze cu un pariu DNB (îți voi arăta cum poți face asta mai jos). Plus că pot fi meciuri de mâna a doua sau a treia unde să fie oferite doar cote pentru opțiunea ”Câștigător meci”, iar atunci această tehnică de convertire îți va fi de real folos.
 

Cum se calculează cotele la Draw No Bet?

De obicei nu vei avea nevoie să știi cum se calculează cotele la DNB pentru că oricum orice agenție de pariuri afișează atât cotele pentru un pariu de tipul 1x2, cât și pentru cel de tipul DNB. Dar pot fi de exemplu situații când încă nu au fost afișate cotele la Draw No Bet, iar atunci poate vei vrea să le calculezi manual ca să știi la ce să te aștepți atunci când vor fi băgate de agenție în ofertă. Sau pur și simplu este bine să știi pentru cultura ta generală.

 • DNB Victorie gazde = (1 – 1 / Cota la egal) X Cota gazdelor pentru 1x2
 • DNB Victorie oaspeți = (1 – 1 / Cota la egal) X Cota oaspeților pentru 1x2

Am găsit la Unibet (vezi site-ul agenției) meciul Concordia Chiajna vs FC Botoșani  unde cotele pentru 1x2 erau următoarele:

 • Victorie Concordia Chiajna @ 3.30
 • Egal @ 3.25
 • Victorie Botoșani @ 2.20

Luând în considerare formulele de mai sus, cotele pentru DNB ar trebui să fie:

 • DNB Concordia = ( 1 – 1 / 3.25) X 3.30 = (1 – 0.307) X 3.30 = 0.693 X 3.30 = 2.29
 • DNB Botoșani = (1 – 1 / 3.25) X 2.20 = (1 – 0.307) X 2.20 = 0.693 X 2.20 = 1.52

Desigur, este posibil ca cotele reale oferite de agenție să difere un pic de cele rezultate din calculele de mai sus. De exemplu Unibet oferea la acest meci cote de 2.32 / 1.55, deci un pic mai bune.

 

Cum pot pune pariuri 1x2 pentru a echivala cu un pariu DNB?

În special la meciuri din campionate de mâna a treia, se poate întâmpla ca o casă de pariuri să nu ofere decât pariuri pe câștigător (1x2), și pe total goluri. Dacă vrei să pui un pariu DNB, dar această opțiune nu este oferită, atunci poți plasa pariuri atât pe victoria unei echipe, cât și pe un rezultat de egalitate utilizând următoarele formule:

 • Miza pe rezultat de egalitate = miza totală / cota pentru remiză
 • Miza pe una din echipe = miza totală – miza la remiză

Dacă ai un buget de 100RON și vrei să pui un pariu DNB pe victorie Concordia (ca în exemplul de mai sus), dar această opțiune nu este oferită, atunci trebuie să mizezi:

 • Miza pe un rezultat de egalitate = 100 / 3.25 = 30.77RON.
 • Miza pe victorie Concordia = 100 – 30.77 = 69.23RON

Ia în considerare faptul că agențiile de pariuri nu prea apreciază pariorii care pariază pe două rezultate ale aceluiași meci, mai ales dacă ai în acel moment vreun bonus activ pe care trebuie să îl rulezi. Există posibilitatea ca contul tău de pariere să fie limitat. Poți afla mai multe despre acest subiect din articolul: https://pariurix.com/cum-sa-eviti-limitarile-la-casele-de-pariuri-online.html


3. CE SE ÎNTÂMPLĂ DACĂ AM UN PARIU DNB PE UN BILET CU MAI MULTE MECIURI?

În cazul în care plasăm un pariu DNB ca pariu single şi meciul se termină la egalitate atunci primim banii înapoi. Dacă însă avem un astfel de pariu pe un bilet cu mai multe pronosticuri şi partida se încheie cu o remiză, atunci primim cota 1.00 la meciul respectiv.

De exemplu dacă avem un bilet cu patru pronosticuri de cote 1.50, 1.60, 1.70 şi 1.85, cota biletului este 7.58. Dacă pariul de cotă 1.60 este de tipul DNB şi meciul se termină egal, iar celelalte pariuri sunt câştigătoare, atunci biletul va avea cota finală 4.74.

Sa presupunem că alegem opt partide unde cotele pentru 1×2 sunt foarte echilibrate (de exemplu: 2.85 / 2.85 / 2.85). Alegem să jucăm la toate pariuri de tipul DNB, la cote de 1.90. Cotele sunt mai mici, dar suntem acoperiţi în cazul în care una sau mai multe partide se termină la egalitate. Cota biletului nostru cu opt meciuri este de 169.83. Dacă la cinci dintre ele pariul nostru este câştigător şi alte trei se termină la egalitate atunci avem o cotă finală de 24.76. Totuşi primim o sumă substanţială de bani deşi nu câştigăm toate pronosticurile, atâta timp cât nici un meci nu este câştigat de cealaltă echipă.

Putem juca pariuri cu miză returnată în caz de egalitate și pe bilete în sistem sau cu baze. Aceste tipuri de bilete sunt foarte utile deoarece ne oferă posibilitatea de a personaliza biletul de pariuri în orice mod dorim. Poți găsi aici detalii mai multe despre sisteme și baze la pariuri.


4. STRATEGII DE PARIURI CARE FOLOSESC OPȚIUNEA DRAW NO BET

Mulţi pariori profesionişti preferă acest tip de pariu în detrimentul pariului de tipul „1×2”, iar unii îl folosesc chiar şi ca o strategie de pariuri sportive. Motivele sunt destul de simple: acest pariu îi acoperă în cazul unui rezultat de egalitate. Este adevărat că cotele sunt ceva mai mici, dar pe termen lung acest tip de pariu poate fi mai profitabil decât pariul clasic „1×2”. Nu cunsoc vreo strategie concepută ispre pentru acest tip de pariu, dar îmi vin în minte strategii foarte populare în care opțiunea DNB ar putea fi implementată.


Strategia Martingale la pariurile DNB

Presupune plasarea de pariuri de cotă 2.00, iar după un pariu pierdut trebuie să dublezi miza. Nu încurajez utilizarea constantă a acestei strategii deoarece nu este prea profitabilă pe termen lung. Dar chiar și așa, ea este foarte populară, motiv pentru care merită menționată. Deci cum poate fi ea utilizată pentru pariuri DNB? Ai putea alege meciuri de fotbal foarte echilibrate, unde ambele echipe au șanse aproape egale pentru victorie. În loc să mergi pe o victorie solistă (probabil la o cotă în jurul valorii de 2.85), ai putea opta pentru pariuri DNB. Cota va fi cam de 1.90, dar ești acoperit în cazul unui rezultat de egalitate. În această situație doar un rezultat din 3 va duce la pierderea banilor mizați. Iar dublând miza după fiecare pariu pierzător, este cu atât mai greu să prinzi la rând 4-5 pariuri în care să ia bătaie echipa pe care ai mizat (sigur, se va întâmpla și asta eventual). Dar este o idee ce merită luată în considerare. Află mai multe despre strategia Martingale

 

Easy Money pe Draw No Bet

Strategia Easy Money presupune jucarea de pariuri de cote mici în sistem all-in. Problema cea mai mare a acestei strategii este aceea că un singur pariu pierzător duce la pierderea întregii sume mizate. Dar dacă ai fi acoperit în cazul unui rezultat de egalitate? Un pariu pe echipa favorită la o cotă de 1.10, unde primești și banii înapoi dacă meciul se încheie cu o remiză, pare destul de sigur mai ales dacă te și pricepi în a alege cele mai bune pariuri și în a evita eventuale surprize. Deși această strategie chiar poate fi profitabilă dacă este utilizată cu cap și ești și ajutat un pic de noroc, nu uita că nici un pariu nu este sigur, nici măcar cele de cotă 1.01. Află mai multe despre strategia Easy Money.

Eu ți-am prezentat două strategii populare ce pot fi folosite pentru pariuri de tipul Draw No Bet, dar sunt convins că pot fi pariori care să vină cu idei chiar mai bune. Dacă ai o astfel de idee, nu ezita să o prezinți pe forumul de discuții PariuriX în secțiunea Strategii de pariuri sportive și pariuri online. Aici alți utilizatori ai comunității noastre își vor da cu părerea și te vor ajuta să o îmbunătățești. 

 

5. CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE PENTRU PARIURI DNB

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 60RON bonus fără depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

Te-ar putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+116.8
Câștigate
29
Pierdute
9
2
Gabriel Morariu
+52.43
Câștigate
14
Pierdute
5
3
Marius Huțu
+42.14
Câștigate
11
Pierdute
3

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX