1. Home »
 2. Tipuri pariuri »
 3. Pariurile pe cartonașe galbene / roșii – Cum este meciul de fotbal afectat de arbitri?

Pariurile pe cartonașe galbene / roșii – Cum este meciul de fotbal afectat de arbitri?

Baicu Marius
Baicu Marius

2016-04-28 06:38:00

image Pariurile pe cartonașe galbene / roșii – Cum este meciul de fotbal afectat de arbitri?

Pariurile pe cartonașe galbene / roșii – Cum este meciul de fotbal afectat de arbitri? - Află de la PariuriX.com! Pariurile sportive nu trebuie să fie un motiv de frustrare. Ele pot avea un rol mult mai important decât să te enerveze! Arbitrii, alături de politicieni, reprezintă motive serioase pentru care ajungi uneori să urli în fața televizorului sau a calculatorului. Cu asta în minte ar trebui să-ți pui următoarea întrebare: Cum dezvolți o strategie bazată pe cartonașe galbene și roșii fără a te îmbolnăvi de nervi între timp, și cum afectează un arbitru desfășurarea unui meci de fotbal?

La această casă de pariuri găsești pariuri pe cartonașe galbene / roșii! Joacă acum!


PARIURILE PE CARTONAȘE GALBENE / ROȘII - CE VEI GĂSI?

 1. Aspecte de bază

 2. Cum determini dacă urmează să se arate un cartonaș roșu?

 3. Arbitri valoroși și statisticile acestora

 4. Cum pot cartonașele roșii să schimbe desfășurarea meciului

 5. Arbitru, simulări și faulturi dure

 6. Tipuri de pariuri pe cartonașe în cadrul strategiei tale

 7. Concluzii finale
   

1. Aspecte de bază despre pariurile pe cartonașe galbene / roșii

Există pe internet informații și statistici pe care te poți baza pentru a alege cele mai bune pariuri? Răspunsul este da! În acest articol vom consulta câteva date statistice care au legătură cu avertismentele arătate într-un meci de fotbal și cu arbitrii implicați, în încercarea de a te ajuta să-ți dezvolți o strategie de pariuri pe cartonașe. Acest articol este împărțit în cinci părți principale, lăsând la o parte acest început și sfârșitul. În primul rând vom arunca un ochi asupra pariurilor live pe avertismente. Apoi, vom analiza stilurile celor mai cunoscuți arbitri luând în considerare statisticile din 2014-2015. Ne vom axa pe mai multe competiții și turnee și vom vedea cum anumite caracteristici influențează comportamentul arbitrilor și modul în care ei conduc un meci de fotbal.

Trăiește pariurile la intensitate maximă, pariază LIVE chiar acum

După aceea, obiectivul nostru va fi acela de a vedea în ce momente ale meciului sunt arătate cel mai frecvent avertismentele și cum cartonașele roșii arătate devreme afectează desfășurarea partidei și numărul de goluri marcate. La final, luând toate aceste informații în considerare, vom vedea în care tipuri de pariuri se merită să investim bani, timp și efort. Astfel ar trebui să-ți faci o idee bună ce pariuri să alegi, și când. Acum a venit momentul să trecem la treabă.

 

2. Cum determini dacă urmează să se arate un cartonaș roșu?

Două cartonașe galbene sunt echivalentul unui cartonaș roșu. Toată lumea știe asta. Dar știai de ”cei 3T ai pariurilor live”? De asta ai nevoie atunci când plasezi pariuri în timp real și ești în căutarea unor aspecte specifice ale jocului care să te ajute să pui un pariu pe cartonașe. Cei 3 ”T” vin de la temperament, tempo și tactici. Vom reveni la partea tactică mai încolo, când vom vorbi despre jucători mai în detaliu. Pentru moment este suficient de spus că faulturile nu sunt mereu accidentale; uneori ele sunt intenționate, sau sunt făcute din frustrare, sau pentru a mai trece timpul, sau pentru a opri un atac periculos al adversarilor.

De exemplu sunt comise mult mai multe faulturi împotriva echipelor care joacă cu mingea jos și pasează mult, decât împotriva celor care se bazează pe mingi lungi. Faulturile sunt făcute în special de jucătorii care nu sunt în posesia balonului. Cu cât mingea este ținută mai mult de o echipă, cu atât cresc șansele ca jucătorii acelei echipe să fie faultați. Când mingea zboară prin aer direct la atacantul din față este evident că nu prea ai pe cine faulta, decât pe acel jucător. Dar când construcția începe din propriul careu, iar balonul trece treptat la fundași, mijlocași și chiar atacanți este normal ca și șansa comiterii unui fault să crească.

Descoperă cele mai mari bonusuri la pariuri sportive: https://pariurix.com/agentii/top-bonus

Tempoul este la fel de important și un pic mai ușor de analizat decât temperamentul. Practic, în timpul pariurilor live ai un mare avantaj în fața caselor de pariuri prin care poți profita de deciziile greșite ale unui jucător, de comportamentul arbitrului sau de orice altceva ce poate influența balanța naturală a jocului. Sunt șanse ca una din echipe să intre în panică și să reacționeze impulsiv sau imprudent şi astfel să cauzeze un avertisment. Dacă ești rapid și simți că se ivește o oportunitate și cotele sunt și ele bune s-ar putea merita să plasezi un pariu. Aceasta este una din aptitudinile pe care le dobândești urmărind foarte multe meciuri de-a lungul timpului și, desigur, trebuie să ai și puțină înțelegere a psihologiei umane și a dinamicii sociale. Desigur, atunci când o astfel de oportunitate se ivește trebuie să profiți de ea înainte ca agențiile de pariuri să modifice cotele. Nu uita, și ele au oameni care urmăresc tot ce se întâmplă!

Arbitrajele slabe sunt foarte enervante și, așa cum am spus în introducere, pot fi unul din motivele pentru care ajungi să urli de nebun în fața televizorului. Dacă tu te comporți așa, atunci gândește-te cum se simte săracul jucător nedreptățit. Arbitrajele slabe reprezintă o variabilă importantă atunci când încerci să anticipezi acordarea unui cartonaș. Ai văzut că de multe ori jucătorii sunt avertizați pentru că protestează. Statisticile arată că acest lucru se întâmplă mult mai des atunci când meciul este condus la centru de un arbitru mai slab. Aceștia sunt mai puțin siguri pe capacitățile lor și încearcă să țină jucătorii mai din scurt pentru a nu scăpa meciul din mână, pentru că nu știu cum să gestioneze în alt mod o astfel de situație.

Este de asemenea important de precizat că stilul jocului diferă în funcție de campionatul în care are loc meciul, dar și în funcție de echipele implicate. Mai jos vom prezenta un top 20 ai celor mai avertizați jucători din Spania La Liga și Germania Bundesliga luând în considerare statisticile din actualul sezon și vom face o comparație.

 

 La Liga 2015 / 2016 (Cartonașe galbene)

jucatori-1.png

jucatori-2.png

Notă: CG = Cartonașe Galbene, R1 = Repriza 1, R2 = Repriza 2, A = acasă, D = deplasare, M = Minute

Bundesliga 2015 / 2016 (Cartonașe galbene)

jucatori-3.png

jucatori-4.png

Notă: CG = Cartonașe Galbene, R1 = Repriza 1, R2 = Repriza 2, A = acasă, D = deplasare, M = Minute

 

Din tabelele de mai sus este ușor de observat că jucătorii din campionatul Spaniei tind să primească mai ușor cartonașe galbene decât cei din Bundesliga. Astfel, este preferabil să te axezi doar pe competițiile în care se faultează cel mai mult și în care se acordă cel mai ușor avertismente. Pentru a te scuti de foarte multe căutări voi recomanda să te axezi pentru început pe campionatul Spaniei, pe Italia Serie A, dar și pe competițiile din America de Sud.

După ce reușești să dezvolți o strategie suficient de precisă și sofisticată poți trece la următorul nivel, adică mai exact te poți concentra pe Germania Bundesliga și Anglia Premier League. La momentul scrierii acestui articol nu mai puțin de 30 de jucători din La Liga au văzut deja cartonașul roșu în actualul sezon, în timp ce doar 11 din prima ligă germană au fost eliminați. Deși statisticile diferă de la sezon la sezon, să știi că diferențele nu sunt chiar atât de mari. Poți intra pe http://soccerkeep.com pentru a vedea statistici din actualul sezon competițional.

 

La Liga 2015 / 2016 (Cartonașe roșii):

jucatori-5.png

jucatori-6.png

Notă: CR = Cartonașe Roșii, R1 = Repriza 1, R2 = Repriza 2, A =Acasă, D = Deplasare, M = Minute, M/C = Minute/cartonașe

Bundesliga 2015 / 2016 (Cartonașe roșii)

jucatori-7.png

Aceste tabele sunt impresionante. Deși ele reflectă ce s-a întâmplat doar în sezonul analizat (2014 / 2015), este evident că în La Liga sunt eliminați mult mai mulți jucători decât în Bundesliga. Oricare ar fi motivul pentru aceaastă situație (un studiu separat ar fi necesar pentru a putea fi suficient de obiectiv și pentru a putea da un răspuns bazat pe argumente), putem spune cu încredere că nu toate campionatele sunt egale atunci când pariem pe cartonașe galbene sau roșii.

 

3. ARBITRI VALOROȘI ȘI STATISTICILE ACESTORA

Desigur, să știm cum se comportă jucătorii este foarte important, dar nu suficient. De multe ori este mult mai important numele arbitrului care conduce de la centru un anumit meci. Unii arbitri sunt destul de recunoscuți pentru că sunt adepții unui anumit stil, iar acest lucru poate fi constatat ușor din statisticile lor. Dacă încerci să  te documentezi pe internet în amănunt, vei vedea că anumiți cavaleri ai fluierului au o medie de chiar un cartonaș roșu pe meci luând în considerare ultimele lor zece partide, în timp ce alții nu au mai eliminat un jucător de 20 de meciuri. În cele ce urmează voi prezenta un tabel cu statisticile din sezonul 2015/2016 (până în momentul scrierii acestui articol) ai celor mai cunoscuți arbitri din Anglia.

arbitri-1.png

 Notă: M = Meciuri arbitrate 2015/2016, CG = Cartonașe Galbene, CR = Cartonașe Roșii

Dacă abia ai început să pariezi pe cartonașe în Anglia Premier League, acest tabel te va ajuta să realizezi că este mai bine să pariezi pe cartonașe galbene, cel puțin la început, și mai ales atunci când arbitrează Martin Atkinson, Stuart Attwell, Keith Stroud sau Mark Clattenburg. Acest tabel va suferi multe modificări pentru că ia în considerare doar meciurile jucate până acum în actualul sezon. Așa că este o idee bună să prezint și un tabel ce conține statisticile din sezonul 2014/2015 tot din Premier League. Recomand să fii atent în special la media de cartonașe arătate pe meci.

arbitri-2.png

arbitri-3.png

Notă: CPM = cartonașe/meci, U3.5 = sub 3.5 cartonașe/meci, O3.5 = peste 3.5 cartonașe/meci, Pct/Meci = puncte pe meci, U35.5 P/M = sub 35.5 puncte pe meci, O35.5 P/M = peste 35.5 Puncte pe meci

Acest tip de tabel este foarte folositor atunci când alegi pariurile pe care să le joci, deoarece îți permite să iei în considerare diferite date statistice ale unui anumit arbitru. Astfel de tabele există pentru orice competiție cât de cât importantă, iar pe acesta l-am prezentat pentru a putea oferi un exemplu. Luând în considerare media de cartonașe pe care un arbitru arată pe meci, și cât de des el trece de o anumită linie, te poate ajuta și să decizi dacă cotele oferite de o agenție la un anumit joc sunt suficient de bune pentru a merita jucate sau nu. Dacă ești un parior avansat, poți utiliza statistici precum cele prezentate mai sus în diferite strategii de pariuri sportive. Nu uita, nu contează doar stilul arbitrului, ci și echipele implicate, miza meciului, modul în care se comportă jucătorii etc. Astfel este recomandat să nu folosești tabelul separat, ci să îl implementezi într-o strategie de pariere.


4. CUM POT ELIMINĂRILE SĂ SCHIMBE DESFĂȘURAREA JOCULUI

Această parte a articolului poate fi considerată un pic off-topic, deoarece nu examinăm doar cartonașele, ci și golurile. Facem asta pentru că există o anumită relație între cele două aspecte. Chiar dacă nu adopți în strategia ta informațiile care au legătură cu golurile, le poți folosi pentru alte strategii, cum ar fi de exemplu o una bazată pe numărul de goluri din meci.

Cartonașele și golurile care vin devreme în meci tind să se afecteze reciproc. Ca să nu mai zic de situațiile când o echipă primește mai mult de un cartonaș roșu. Cu un cartonaș roșu, o echipă este obligată să joace restul meciului cu un om în minus, dar cu două-trei eliminări meciul va curge cu siguranță într-o singură direcție. În aceste situații pariurile pe handicapuri sau pe un ”over” la numărul de goluri pot fi de mare folos. Trebuie să ai grijă să fii rapid, și să plasezi pariurile dorite înainte ca agențiile de pariuri să modifice cotele.

Acestea sunt casele de pariuri cu cele mai mari cote: https://pariurix.com/agentii/articole-recomandate/cele-mai-bune-cote.html

Andrew Titman (matematician și statistician la Universitatea Lancaster) scoate în evidență aceste relații într-una din lucrările sale. Această lucrare reprezintă un studiu care cu siguranță ar fi de folos pentru oricine care vrea să devină un parior profesionist. Dar eu voi vorbi în cele ce urmează doar despre o parte din lucrurile prezentate acolo. Dacă te interesează să citești întregul articol, atunci caută pe internet: “Joint modelling of goals and bookings in association football”. Acesta a fost publicat în iulie 2014 în ”The Journal of the Royal Statistical Society Series A”. Am dat denumirile direct în engleză pentru că lucrarea va fi disponibilă doar în această limbă, iar astfel îți va fi mult mai ușor să o găsești căutând-o după titlul original.

Titman a venit cu o serie de calcule utile, pe care le-a reprezentat într-un grafic pentru cei care nu sunt atât de buni în elaborarea algoritmilor pe cât ar vrea ei să fie. De exemplu, cele patru grafice de mai jos măsoară abilitatea unei echipe de a înscrie goluri în funcție de numărul de avertismente pe care le primește de obicei. Cele două grafice din stânga sunt pentru echipele care joacă acasă, iar cele două din dreapta sunt pentru echipele care joacă în deplasare. Mai simplu spus, o echipă are pe teren propriu șanse mai mari să marcheze, și mai mici să primească avertismente decât are în deplasare. Acest lucru este destul de important și ar trebui aplicat în strategia ta de pariuri sportive.

grafic-1.png

Al doilea grafic, este chiar mai relevant de atât, el fiind gândit special pentru pariuri sportive

grafic-1.png

Este adevărat că de obicei cartonașele sunt arătate mai pe final de meci, ceea ce este foarte bine de știut dacă încerci să indici momentul perfect în care să pariezi. Imaginea de mai sus reflectă acest lucru, arătând numărul de goluri (primele două grafice), și numărul de cartonașe (ultimele două grafice) pentru fiecare perioadă de cinci minute. Graficele din stânga corespund primei reprize (min 0-45), iar graficele din dreapta sunt pentru repriza secundă (min 46-90). Astfel primele două grafice nu sunt relevante temei acestui articol.

Totuși cele două grafice de jos arată că  în repriza secundă se arată mai multe cartonașe decât în prima repriză, iar șansele ca un avertisment să fie arătat cresc pe final de repriză. Aceste lucruri au sens, cel puțin din punct de vedere psihologic: jucătorii vor să marcheze înainte de pauză pentru a începe repriza secundă cu un avantaj pe tabelă. Deoarece presiunea și stresul sunt mai mari în acele momente, cresc și șansele ca jucătorii să comită greșeli și faulturi.

De peste 20 de ani pariurile online evolueazã. Vezi care este cea mai apreciatã agenție!

Acesta este și unul din motivele pentru care tabelele de mai sus nu se aplică meciurilor amicale. Deoarece acolo miza nu există, nici jucătorii nu vor fi predispuși să facă mai multe faulturi pe parcurs ce timpul se scurge. De aceea la partide de pregătire cartonașele sunt arătate într-un mod mult mai aleatoriu decât la meciurile oficiale. Asta pe lângă faptul că și numărul de cartonașe arătate este mult mai mic la un amical. Titman precizează în lucrarea sa că a reușit să câștige mult mai mulți bani din pariurile pe cartonașe decât din cele pe goluri.

Conform cercetărilor sale putem trage câteva concluzii care ne vor fi de real folos atunci când pariem pe cartonașe. Pe de-o parte, există șanse mai mari să se arate un cartonaș galben după minutul 25 decât înainte. Pe de altă parte, numărul de avertismente arătate în repriza secundă este mai mare decât în prima repriză. Chiar dacă între cele două echipe implicate într-un meci există o rivalitate foarte mare, sau dacă partida are o miză foarte importantă, aceste statistici tot tind să se respecte.

Chiar și așa, pentru a putea face constant profit din pariuri pe cartonașe, trebuie să îndeplinești două criterii importante. În primul rând trebuie să fii cât de cât bun la matematică (calcule, algoritmi, ecuații, statistici, logică). În al doilea rând, trebuie să ai nervi de oțel, o intuiție bună, și o foarte bună înțelegere atât a psihologiei umane, cât și a modului de gândire a fiecărui jucător în funcție de importanța meciului. De exemplu trebuie să știi dacă un jucător este mai agresiv decât altul, dacă are tendința să se răzbune pe cel care l-a faultat, dacă are o miză îl plus față de restul colegilor (cum ar fi să întâlnească o fostă echipă) etc.

Ghidul strategiilor de pariuri, descoperă cele mai bune strategii din ultimii 10 ani!

 

5. ARBITRU, SIMULĂRI ȘI FAULTURI DURE

Acum să aruncăm un ochi asupra dinamicii jucătorilor. Când vine vorba de pariuri pe cartonașe, este un anumit tip de fault care dă un pic peste cap calculele inițiale: ”faulturile tactice”. Acestea sunt faulturile pe care un jucător le comite pentru a opri un atac periculos al adversarilor (de obicei contraatacuri), cu riscul de a lua un cartonaș. De obicei cele mai multe faulturi de acest gen sunt comise de către mijlocașii defensivi. În unele țări putem vedea astfel de situații mult mai des ca în altele. Să vedem din rândul campionatelor importante ale Europei care ies în evidență la acest capitol:


De asemenea, miza meciului poate fi și ea destul de importantă. Statistic, în Premier League se acordă mai multe cartonașe în derby-uri decât în restul partidelor. Atunci când pariem pe cartonașe, trebuie de asemenea să fim atenți dacă în teren sunt genul de jucători care ”joacă la rupere”. Aceștia nu se vor sfii să intre mai dur la adversar, să țină jucătorii adverși de tricou de fiecare dată când au ocazia, să faulteze în mod repetat același adversar pentru a îl enerva etc. Nu uita să identifici astfel de jucători; vei găsi online statistici relevante, deși dacă urmărești meciurile unei echipe în mod constant vei fi capabil să îți faci o părere destul de bună și cu ochiul liber.

 

6. TIPURI DE PARIURI PE CARTONAȘE ÎN CADRUL STRATEGIEI TALE

Unele case de pariuri oferă o gamă largă de pariuri pe cartonașe (cel puțin la meciurile din campionatele puternice). În cele ce urmează voi prezenta principalele opțiuni disponibile:

 • Pariuri pe numărul de puncte (se acordă un anumit număr de puncte pentru fiecare cartonaș galben/roșu, dar asta depinde în funcție de agenția la care pariezi)
 • Prima echipă avertizată
 • Prima echipă care va avea un jucător eliminat
 • Repriza cu cele mai multe cartonașe
 • Echipa A / B să aibă un jucător eliminat
 • Echipa cea mai avertizată
 • Va fi o eliminare în meci? da / nu
 • Număr de cartonașe: peste / sub
 • Handicapuri asiatice pe cartonașe
 • Numărul exact de cartonașe
 • Va primi jucătorul X cartonaș?

Fiecare tip de pariu poate fi de folos într-un anumit context, dar trebuie să ții cont de ce am spus pe durata articolului pentru a putea alege cel mai bun pariu în funcție de situație.

 

7. CONCLUZII FINALE DESPRE PARIURI PE CARTONAȘE ȘI ELIMINĂRI

Dacă plănuiești să pariezi pe cartonașe,  atunci trebuie să ții cont de statisticile prezentate de mine. Ele sunt vitale pentru orice strategie de pariuri, dar dacă este posibil, este indicat să fii prezent la meciul pe care vrei să pariezi. Doar așa poți simți într-un mod corect emoțiile și sentimentele cu care se confruntă jucătorii la acea partidă. Desigur, nu vei putea face acest lucru foarte des, astfel încât în restul timpului este bine ca măcar să urmărești meciul la televizor.

Indiferent de situație, este recomandat să te bazezi mult pe pariuri live deoarece vei putea ține cont de modul în care se joacă, de cum se comportă cele două echipe, vei putea observa jucătorii care sunt mai nervoși etc. Până la urmă și jucătorii de fotbal sunt tot oameni, iar oamenii sunt previzibili până la un punct. Cheia este să ții cont de statistici, dar și de profilul și comportamentul jucătorilor și al arbitrului.

La această casă de pariuri găsești pariuri pe cartonașe galbene / roșii! Joacă acum!

 

Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX