1. Home »
 2. Tipuri pariuri »
 3. Tipuri de pariuri din baschet explicate

Tipuri de pariuri din baschet explicate

Baicu Marius
Baicu Marius

2024-01-16 09:27:00

image Tipuri de pariuri din baschet explicate

În acest articol mi-am propus să prezint cele mai populare tipuri de pariuri din baschet, și moduri în care le poți utiliza pentru a îți mări șansele de câștig la pariuri sportive. Pentru început mă voi axa pe principalele trei opțiuni, după aceea vom vorbi și despre celelalte tipuri de pariuri, iar în încheiere vom vedea care sunt agențiile de pariuri online cu cea mai bogată ofertă sportivă pe baschet. Dar înainte de toate, dacă ești în căutarea unui ghid amănunțit care să te învețe să analizezi de la A la Z un meci de baschet, atunci accesează acest link: https://pariurix.com/baschet.html

PARIAZĂ PE CEA MAI BUNĂ OFERTĂ SPORTIVĂ DIN BASCHET

1.TOP 3 OPȚIUNI DE PARIERE PE BASCHET

Pariu pe câștigătorul meciului de baschet

Este cea mai populară opțiune de pariere în majoritatea sporturilor, deși cred că baschetul este una din puținele excepții unde alte tipuri de pariuri sunt mai jucate. Asta se întâmplă pentru că de multe ori în baschet avem cote dezechilibrate când vine vorba de câștigătorul meciului. Chiar și așa, aceasta rămâne o opțiune foarte apreciată. Presupunem că avem un meci între Raptors și Knicks, unde sunt oferite cotele:

 • Raptors @ 1.12
 • Knicks @ 6.50  

Este intuitiv, în cazul primului pariu trebuie să bată Raptors, iar în cazul celui de-al doilea trebuie să se impună Knicks. Ce este totuși important de menționat – având doar două opțiuni (deci vorbim de un pariu de tipul 12), înseamnă că sunt luate în considerare și eventuale prelungiri. Dacă am fi avut inclusiv opțiunea de remiză (1x2), atunci era luat în considerare doar timpul regulamentar.

Mai există și varianta ca în cazul unui pariu cu două opțiuni de pariere să se ofere miză returnată în caz de remiză, dar sunt destul de puține agenții care oferă această variantă ca opțiune de bază, și de regulă acest lucru este precizat.

 

Pariuri pe handicapuri asiatice adjustabile pe baschet

La un astfel de pariu nu trebuie să nimerim numele echipei câștigătoare, ci mai degrabă diferența de puncte la care o echipă va câștiga sau va pierde. Să luăm exemplul fictiv de mai sus, iar cotele arată în felul următor:

 • Raptors -11.00 @ 1.90
 • Knicks + 11.00 @ 1.90

Meciul este destul de dezechilibrat pe hârtie, motiv pentru care casele de pariuri oferă handicapuri asiatice pentru a putea echilibra cotele. Astfel în cazul acestui exemplu Raptors pornește de la un handicap fictiv de 11 puncte. Pentru ca pariul “Raptors -11.00“ să fie câștigător, aceasta trebuie să câștige la minim 12 puncte diferență. Pentru ca “Knicks + 11.00“ să fie câștigător, este necesar ca ea să nu piardă la o diferență mai mare de 10 puncte. În cazul unul succes al celor de la Raptors la o diferență de exact 11 puncte, miza la ambele pariuri va fi rambursată. Întotdeauna echipa care are semnul “-”este favorita serii, în timp ce formația cu “+“ este outsider.

Dacă linia de handicap ar fi fost pusă la - / + 10.5 puncte, atunci Raports trebuia să bată la minim 11 puncte diferență, iar Knicks să nu piardă la mai mult de 10 puncte. În această situație nu ar fi mai existat vreo diferență de scor în cazul căreia să fim rambursați.

Deoarece putem paria pe cote echilibrate la partide dezechilibrate, nu este de mirare de ce pariurile pe handicapuri în baschet sunt de multe ori mai populare decât cele pe câștigător meci. Despre handicapuri asiatice avem un articol foarte detaliat ce poate fi găsit aici: https://pariurix.com/handicapul-asiatic-explicat-pe-intelesul-tuturor.html.

 

Pariurile de tipul Total puncte (under/over)

Acest tip de pariuri este de asemenea unul dintre cele mai utilizate de către jucători, obiectivul fiind acela de a prezice dacă se vor înscrie mai multe sau mai puține puncte decât o valoare prestabilită.  De exemplu linia poate fi setată la 162.5 puncte. Asta înseamnă că dacă se înscriu maxim 162 de puncte este câștigător pariul pe ”under”, iar dacă se înscriu peste 163 de puncte iese pariul pe over. Dacă linia ar fi setată la 163.00 de puncte, pariurile sunt câștigătoare la 162, respectiv 164 de puncte, iar la valoarea fixă de 163 miza este rambursată.

Liniile diferă mult de la meci la meci, dar și de la campionat la campionat. De exemplu la un meci din NBA linia ar putea fi setată pe la 210 – 215 puncte, în timp ce într-un campionat mai slab ar putea coborî până pe la 147 de puncte. De regulă liniile principale sunt setate la valori unde sunt oferite cote foarte echilibrate (de 1.80 – 1.90), dar pot fi oferite și linii secundare unde să găsim cote de 1.40 sau chiar mai mici (depinde și de toleranța agenției).

De regulă pariurile pe ”Total puncte” iau în considerare și reprizele de prelungire, dar acest lucru poate diferi de la agenție la agenție.

TOP CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE PENTRU PARIURI PE BASCHET

 

2. ALTE OPȚIUNI POPULARE DE PARIERE PE BASCHET

2.1 Opțiuni populare pre-meci

 • Să intre în prelungiri – Este practic echivalentul unui pariu pe rezultat de egalitate în timpul regulamentar, doar că aici ai posibilitatea de a paria și pe ”NU” (totuși cota rar va depăși 1.05).
 • Handicapuri europene – deși sunt mult mai rare ca cele asiatice când vine vorba de baschet, ele mai pot fi găsite din când în când. Află care este diferența dintre un handicap asiatic și unul european.
 • Șansă dublă – pariuri de tipul 1x, x2, 12. Ele sunt mult mai populare în fotbal, dar le mai găsim și în baschet.
 • Total puncte echipe gazdă / oaspete – pariuri pe numărul de puncte ale unei anumite echipe.
 • Total puncte – par / impar – va fi un numpăr par sau impar de puncte? Este o opțiune care de regulă ține strict de noroc.
 • Pariu combinat – Handicap + Total puncte – vei putea găsi pariuri precum ”Handicap echipa gazdă -7.5 și Peste 215,5 puncte”.
 • Pariuri pe prima repriză – acestea se referă la primele două sferturi adunate. Putem găsi pariuri precum 12, 1x2, handicap, total puncte etc.
 • Pariuri pe primul sfert – găsim cam aceleași opțiuni prezentate la punctul precedent, doar că ele se referă strict la primul sfert.
 • Marja de victorie – de exemplu poți paria pe o victorie a gazdelor la maxim 5 puncte, la 6-10 puncte, sau la 11+ puncte.


2.2 Opțiuni populare la pariuri live pe baschet

Opțiuni populare precum ”Câștigător meci”, ”Handicap puncte”, ”Total puncte” etc pot fi găsite nu doar pre-meci ci și live, dar nu are rost să mai discutăm iar despre ele.

 • Prima echipă care înscrie X puncte – unde X poate fi 10, 20, 40 etc. Aceasta este o opțiune utilizată în special la pariuri live unde obiectivul este acela de a nimeri echipa care atinge prima un anumit număr de puncte. Un astfel de pariu poate fi oferit pe fiecare sfert / repriză în parte, fără a mai lua în considerare sferturile / reprizele precedente.
 • Pariuri pe următorul sfert / următoarea jumătate – de exemplu în sfertul al treilea vor începe să fie oferite pariuri pentru sfertul al patrulea unde poți paria pe numărul de puncte, pe câștigătorul respectivului sfert și așa mai departe.
 • Pariuri pe primul coș din următorul sfert – această opțiune o văd destul de rar și doar pe anumite meciuri.

 

3. CASE DE PARIURI CU CEA MAI BOGATĂ OFERTĂ PE BASCHET

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1160659W000328
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 500RON la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Gabriel Morariu
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX