1. Home »
  2. Resurse »
  3. Care sunt cele trei tipuri de pariori existenţi?

Care sunt cele trei tipuri de pariori existenţi?

admin-pariurix
admin-pariurix

2023-01-06 11:29:00

image Care sunt cele trei tipuri de pariori existenţi?

Cu siguranţă toţi pariorii cunosc foarte bine motivul pentru care s-au apucat de pariuri sportive. În cazul unora pariurile sportive reprezintă doar un hobby, un mod de relaxare, în timp ce unii vâd în pariuri un mod de a câştiga bani sau o investiţie pe termen lung. Este important ca fiecare jucător la pariuri să-şi răspundă la întrebarea “De ce joc la pariuri sportive?” pentru a-şi putea contura un stil propriu de joc, conform dorinţelor şi planurilor sale în ceea ce priveşte pariurile. În funcție de răspunsul acestora, ei pot fi împărțiți în 3 categorii principale:

De peste 20 de ani pariurile online evolueazã. Vezi care este cea mai apreciatã agenție!

Pariurile sunt pentru mine un hobby, un mod de relaxare

Puţini dintre jucători au la întrebarea de mai sus acest răspuns, asta şi datorită faptului că ni se pare ciudat ca să pierzi bani la pariuri să fie un hobby. Fie că vrem să credem sau nu, chiar există astfel de jucători care pur şi simplu se simt bine atunci când pariază pe un eveniment sportiv şi-l urmăresc cu interes mai mare, să vadă dacă au fost în stare să intuiască corect desfăşurarea şi rezultatul acestuia. În cazul celor care privesc pariurile ca pe un hobby, ca pe un mod de relaxare, nu sunt reguli de respectat, fiecare joacă cum vrea şi cum îi face plăcere, dar este clar că rezultate notabile nu vor apărea decât rareori, pentru că în cele mai multe cazuri nu există interes pentru analiza meciurilor.

Cei pentru care pariurile sunt un hobby pariază de obicei bilete multiple şi fără să analizeze meciurile respective, le pun în cele mai multe cazuri “după ureche” şi aşteaptă finalizarea acestora pentru a vedea rezultatul. Pentru acest tip de pariori nu contează câştigurile, pentru că nu joacă la pariuri ca să se îmbogăţească, dar trebuie să fie prudenţi în ceea ce priveşte mizele şi eventualele lor pierderi.
 

Pariurile sunt un joc de noroc unde încerc şi eu să câştig

Cea mai amplă categorie de pariori sunt cei care răspund astfel la întrebarea de mai sus. Majoritatea jucătorilor consideră pariurile sportive un joc de noroc, însă din păcate cad în plasa acestuia şi încep să cheltuie sume importante de bani, în speranţa că vor câştiga şi ei la un moment dat. Cei care privesc pariurile sportive ca pe un joc de noroc nu se pot încadra fix în aceeaşi categorie, deoarece apar două situaţii: încep a juca la pariuri sportive doar pentru a-şi încerca norocul şi continuă pe această linie, în timp ce alţi pariori după ce pierd de câteva ori la rând încep să joace mai des, să mărească mizele, în speranţa că va veni şi la ei norocul şi vor câştiga la pariuri. Această ultimă situaţie este cea mai periculoasă în ceea ce priveşte bugetele pariorilor, deoarece nu se acordă suficientă atenţie analizei meciurilor şi se pariază pe bilete combinate, astfel că şansele ca banii să se piardă sunt foarte mari. Află de ce pariurile multiple nu sunt profitabile pe termen lung: https://pariurix.com/pariuri-individuale-vs-pariuri-multiple.html

 

Pariurile sunt pentru mine o investiţie pe termen lung

În această ultimă categorie ar trebui să se încadreze mai mulţi pariori, dar din păcate nu se întâmplă asta. Un astfel de răspuns la întrebarea “De ce joc la pariuri sportive?” pot da doar pariorii profesionişti, cei care chiar câştigă bani din pariuri. Este clar că nimeni nu va face parte, la început, din această categorie, ci mai degrabă din a doua categorie, a celor ce joacă la pariuri bazându-se pe noroc, dar cu timpul, dacă pariorii îşi dau seama de greşelile făcute, pot ajunge să fie profesionişti, prin respectarea anumitor reguli.

Pariorii profesionişti privesc pariurile ca pe o investiţie pe termen lung. Aceştia analizează meciurile pe care pariază până la ultimul detaliu, aleg cea mai bună cotă pentru pronosticul ales şi, în general, joacă bilete simple sau combinaţii de maxim 2-3 pronosticuri atunci când acestea au cote mai mici. Pariorii profesionişti joacă în general sume destul de mari, dar acest lucru este justificat datorită calităţilor acestora. Ei se pot stăpâni în cazul unor pierderi, pot recupera progresiv banii pierduţi şi au o gândire pe termen lung, ceea ce-i ajută foarte mult. Ei doresc un câştig constant, în fiecare lună şi un câştig realist raportat la mizele riscate. Nu vor să se îmbogăţească peste noapte, ca majoritatea pariorilor, deoarece ştiu că acest lucru nu este posibil.


Concluzii finale despre cele 3 tipuri de pariori

Acestea ar fi principalele răspunsuri care pot fi date la intrebarea “De ce joc la pariuri sportive?”. Ar fi bine ca toţi cei care vor să se apuce de pariuri sportive să se încadreze într-una din cele trei categorii prezentate mai sus, pentru a-şi putea forma stilul de joc în funcţie de aşteptările pe care le au în urma jocului la pariuri. În timp, după ce vor căpăta experienţă, pariorii îşi vor da seama că cei din ultima categorie au cel mai mult de câştigat. În încheiere recomand să citești Ghidul Pariorului Profesionist de pe site-ul Pariurix: https://pariurix.com/ghidul-pariorului-profesionist-in-4-pasi.html.

De peste 20 de ani pariurile online evolueazã. Vezi care este cea mai apreciatã agenție!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Ponturi / Predicții

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+83.04
Câștigate
47
Pierdute
26
2
Dan Ștefanescu
+60.94
Câștigate
21
Pierdute
9
3
Gabriel Morariu
+58.02
Câștigate
30
Pierdute
12

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX