1. Home »
  2. Resurse »
  3. Sunt pariurile online sigure? Risc să rămân fără bani?

Sunt pariurile online sigure? Risc să rămân fără bani?

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-06 10:59:00

image Sunt pariurile online sigure? Risc să rămân fără bani?

Mulți pariori au senzația că se supun unor riscuri suplimentare atunci când pariază online. Asta se întâmplă de obicei din două motive principale: fie din cauza unor lucruri care se întâmplau pe la agenții mai dubioase în urmă cu foarte mulți ani, fie datorită unor povești auzite de pe la alți pariori care  poate erau înflorite și erau uitate anumite ”amănunte”. Să vedem care sunt cele mai celebre ”mituri” legate de acest subiect, și să vedem care din ele chiar au acoperire.

Joacă legal și în siguranță la casa de pariuri online recomandată! Primești și până la 500RON de bun venit!


Agențiile de pariuri online fură bani de pe card – FALS

Agențiile de pariuri online serioase operează sute de milioane de euro, au un regim bancar foarte strict și este ușor de dovedit fiecare banuț însușit în mod abuziv. Vă dați seama că o astfel de agenție ar fi închisă înainte să ajungem să jucăm noi la ea. Pe de altă parte multe persoane își folosesc cardul pe diferite site-uri care pot fi făcute special cu scopul de a fura datele cardului, fără a se mai gândi la riscuri (că deh, nu este site de jocuri de noroc, deci sigur este legitim). Atâta timp cât nu știe nimeni datele cardului fii sigur că nici un operator cunoscut nu  îți va fura banii.

Sigur, aici mai intervine o discuție. Vei putea spune ”da, agenția poate vrea să fie serioasă, dar dacă este un angajat rău voitor care vrea să îmi fure datele cardului?”. Este o întrebare bună, dar și în acest caz trebuie să stai liniștit. Atunci când deschizi un cont de pariuri, te loghezi sau efectuezi un depozit, datele tale și ale metodei de plată folosite sunt protejate utilizând token-uri de securitate. Astfel ele nu ajung la angajații angeției, care chiar dacă ar vrea să le fure, nu au practic de unde pentru că nu sunt stocate (poate doar criptate). Întreg sistemul este gândit în așa fel încât să fii protejat. Dar acum sincer, dacă te gândești la lucruri de genul acesta, înseamnă că ești genul de persoană care nu folosește cardul deloc. Care ar fi diferența între un card folosit la o casă de pariuri și unul utilizat la un magazin online?
 

Casele de pariuri sportive nu plătesc câștigurile – FALS

Poate că o astfel de problemă mai exista pe vremuri înainte ca piața de pariuri sportive din România să fie reglementată de ONJN. Puteam să ne jucăm la orice agenție necunoscută, și sigur unele din ele puteau fi mai dubioase. Dar și atunci la agențiile cât de cât renumite nu existau astfel de probleme. Acum nici atât nu se pune problema de așa ceva. Orice operator de pariuri este supravegheat atât de instituții europene al căror scop este protejarea pariorilor, iar în România cei licențiați sunt supravegheați inclusiv de ONJN.

Sigur, dacă încalci legile în vigoare lucrurile se schimbă. Dacă pariezi înainte să fii major, refuzi să trimiți documente pentru verificarea identității, folosești date false sau ai conturi multiple, atunci cu siguranță poți să rămâi fără bani. Dar aici deja este vina ta, nu a agenției. Și ca în orice domeniu, necunoașterea legii nu te absolvă de la răspundere.


Agențiile online pot fi sparte și riscați să rămâneți fără bani, doar sunt hackeri foarte buni care să facă asta, nu ? FALS!

Să fim sinceri; în condițiile în care la o casă de pariuri de top la nivel internațional se rulează zeci de  milioane de euro în fiecare zi , îți dai seama că serverele sunt criptate la fel de bine ca cele ale unei bănci. În unele cazuri chiar mai bine. Nici cei mai tari hackeri din lume nu ar putea sparge serverele unei agenții de pariuri serioase. Folosesc metode avansate de securitate și mereu au la dispoziție ultimele tehnologii în materie de siguranță a serverelor și a datelor de pe ele. Încă nu s-a înregistrat nici un astfel de caz la agențiile serioase. La agențiile de 2 lei apărute peste noapte, da, probabil au reușit unii hackeri să doboare site-ul, dar asta pentru că discutam de agenții cu un capital sub 100.000 euro, cele serioase dispun de zeci sau sute de milioane pentru a avea la dispoziție cei mai buni experți în domeniu din lume.
 

Casele de pariuri îmi limitează contul! ADEVĂRAT!

Cu cât evenimentul sportiv pe care vrei să pariezi este mai puțin important, cu atât limitele impuse vor fi mai mari. Dar de obicei vorbim de limite mai mult decât decente. Sigur, pot fi și situații în care să fii limitat la pariuri de câțiva zeci de RON chiar și la meciuri de prima mână, dar cu siguranță există un motiv pentru asta. Mulți pariori au senzația că sunt limitați pentru că sunt profitabili, dar de fapt acesta este motivul real doar în maxim 10% din cazuri. Totuși de obicei limitările apar din alte motive:

  • facem arbitrage sau suntem bănuiți că facem arbitrage - de exemplu când pariem sume aleatorii care nu sunt deloc rotunde, sau când jucăm constant meciuri care apar pe lista de ”sure bets”
  • profităm de pe urma greșelilor făcute de agenții - căutăm ispre cote greșite și tot noi facem gură dacă nu ne validează pariurile, încercăm să pariem de pe stadion imediat ce se dă un gol înainte să se actualizeze cotele etc.
  • încercăm să păcălim agenția – deschidem mai multe conturi pentru a lua un bonus de mai multe ori
  • folosești un ip dinamic dar din întâmplare coincide cu cel utilizat de cineva care a trișat sau a încălcat anumite reguli
  • plasezi pariuri dubioase – dacă pariezi 10RON pe Real Barca și 500RON pe un meci din Liga a 3-a din România,sigur că staff-ul intră la bănuieli.

Concluziile sunt destul de simple: atâta timp cât nu încalci legile în vigoare și regulamentul casei de pariuri, și nu expui datele cardului pe site-uri suspecte, nu ai nici un motiv să te temi: casele de pariuri online sunt la fel de sigure ca un serviciu online banking.
 

Ce se întâmplă dacă m-am virusat

Dar presupunem că nu ai fost atent și calculatorul ți-a fost virusat iar datele tale de logare au fost expuse, sau un prieten rău-intenționat ți-a ghicit parola. Ce se întâmplă atunci? În cel mai rău caz respectiva persoană va reuși să îți acceseze contul și va pierde banii pe care îi ai acolo. Dar și în astfel de cazuri extreme există mai multe nivele de securitate prin care contul este protejat. De exemplu dacă logarea se face după un IP care nu a mai fost folosit până atunci, iar pe cont este depistată o activitate suspectă (pariuri mult mai multe sau pe sume mai mari ca de obicei, un mod haotic de a juca etc), există posibilitatea să ți se blocheze temporat contul până reușești să îl recuperezi. De asemenea, sunt case de pariuri pe internet unde poți seta anumite limite maxime în ceea ce privește sumele pe care să le poți pierde zilnic înainte de a fi limitat automat. Oricum chiar dacă ți-a fost spart contul de pe site-ul de jocuri de noroc, hoțul nu poate vedea datele cardului atașat sau alte informații care să te expună și mai tare.

Trebuie să înțelegi că dacă ai un antivirus decent pe calculator, și parole puternice pe care nimeni nu le știe, nu le poate ghici și nu le poate sparge, atunci șansele să pățești ce am descris mai sus sunt foarte mici. Dar dacă pui ca parole Steaua sau Dinamo, iar toată planeta știe că ții cu respectiva echipă, atunci sigur că poți păți și lucruri nasoale. Dar cum am spus și mai sus, genul acesta de probleme pot apărea pe absolut orice site unde ții bani pe cont și te loghezi cu un user și parolă, indiferent că este vorba de o casă de pariuri, un serviciu de online banking, un cont de jocuri video sau mai știu eu ce.

Joacă legal și în siguranță la casa de pariuri online recomandată! Primești și până la 500RON de bun venit!

 

Te-ar putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Cazinouri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Curry
+103.24
Câștigate
13
Pierdute
11
2
Tudor Cosma
+73.04
Câștigate
50
Pierdute
29
3
Gabriel Morariu
+62.66
Câștigate
23
Pierdute
10

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX