1. Home »
 2. Tenis »
 3. Pariuri sportive pe tenis - informații și sfaturi

Pariuri sportive pe tenis - informații și sfaturi

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-09 11:39:00

image Pariuri sportive pe tenis - informații și sfaturi

Tenisul este al doilea cel mai popular sport din lume în rândul pariorilor (după fotbal), motiv pentru care am decis să venim cu un articol amănunțit despre pariuri sportive pe tenis. În cele ce urmează vom vedea cum este structurat un sezon competițional, care sunt cele mai importante turnee și care sunt diferențele între tenisul feminin și cel masculin. De asemenea vom prezenta câteva sfaturi dar și mai multe link-uri utile care te vor ajuta să afli unde poți paria pe ”sportul alb”, unde poți urmări transmisiuni live video din tenis, și unde găsești statistici, rezultate live și alte informații relevante.

Deci practic în acest articol ne vom axa pe lucruri de bază, dar care sunt foarte utile pentru începători și nu numai. Dacă ești interesant să afli care sunt cele mai populare opțiuni de pariere pe tenis și în ce constau ele, atunci accesează acest articol: https://pariurix.com/pariuri-pe-tenis-care-sunt-cele-mai-profitabile-tipuri-de-pariuri.html. Iar dacă ești în căutarea unui ghid complet care să te învețe în detaliu cum să analizezi corect un meci de tenis, atunci trebuie să știi că avem și așa ceva. Dă CLICK AICI pentru a îl accesa!

PARIAZĂ PE TENIS LA ACEASTĂ CASĂ DE PARIURI ONLINE!

 

1. STRUCTURA UNUI AN COMPETIȚIONAL ÎN TENIS

Tenisul mondial este împărţit în două mari categorii ATP şi WTA. Pe scurt, ATP reprezintă circuitul masculin iar WTA reprezintă pe cel feminin.


ATP – Structură și informații

ATP  - Association of tennis professionals, ce poate fi tradus ca "Asociația tenismenilor profesionişti", a fost fondată în anul 1972 de Drysdale Cruiff, Jack Kramer şi Donald Dell cu scopul de a oferi un mediu sigur unde interesele jucătorilor sunt protejate, dar și o structură conform căreia să existe un clasament și o serie anuală de turnee. În zilele noastre circuitul masculin cuprinse peste 60 de turnee în fiecare an calendaristic, turnee ce sunt împărțite în mai multe categorii după cum urmează:

 • ATP 250 – conține 40 de turnee care sunt considerate ceva mai slabe, motiv pentru care câștigătorul primește doar 250 de puncte. De regulă în acestea vom vedea mai puțini jucători de top.

 • ATP 500 – cuprinde 11 turnee unde câștigătorul primește 500 de puncte.

 • Masters 1000 – au loc anual 9 astfel de turnee în următoarele locații: Cincinnati, Indian Wells, Miami, Madrid, Monte Carlo, Montreal sau Toronto (cele două locații fac cu schimbul – într-un an una, într-un an cealaltă), Paris, Roma şi Shanghai. În cadrul lor câștigătorul primește 1,000 de puncte. La aceste turnee prezența este obligatorie, singura excepție fiind turneul de la Monte Carlo.

 • Turnee de Grand Slam – sunt cele mai importante turnee ale anului. Pe durata fiecărui an calendaristic au loc 4 Grand Slam-uri: Australian Open (hard outdoor), US Open (hard outdoor), Roland  Garros (zgură) și Wimbledon (iarbă naturală).

 • Turneul Campionilor – acest turneu are loc la finalul fiecărui sezon competițional și aliniază cei mai buni 8 jucători ai anului, dar și cele mai bune 8 perechi de dublu. Pentru a fi eligibil să participe, un tenismen trebuie să fi jucat la minim 19 turnee în acel an. Invitațiile se dau pe baza clasamentului din respectivul an competițional luându-se în considerare toate cele 4 turnee de Grand Slam, toate cele 8 turnee obligatorii de Masters 1000,  dar  și cele mai bune 6 rezultate de la turneele de alt tip.


WTA – Structură și informații

WTA - Women's tennis associaton,  ce poate fi tradusă ca ”Asociația feminină de tenis” este o asociație similară cu WTA, doar că aceasta este destinată circuitului feminin. Anual au loc tot peste 60 de turnee ce pot fi împărțite în două categorii principale:

 • WTA International – începând din 2009 această categorie a luat locul turneelor de categoria a treia și a patra (tier 3, tier 4). Anual au loc 34 de astfel de turnee, ele fiind destinate mai degrabă jucătoarelor mai slabe (dar și jucătoare de prima mână mai participă uneori).

 • WTA Premier Tournaments – sunt turneele mai importante la care participă cele mai bune jucătoare ale lumii.
   

Turneele WTA Premier Tournaments pot fi împărțite la rândul lor după cum urmează:

 • WTA Premier – au loc 12 turnee anual, câștigătoarea primind 470 de puncte.

 • Premier  5 – așa cum spune și numele, au loc 5 turnee anual (Qatar, Roma, Toronto/Montreal, Cincinnati şi Tokyo). Aici câștigătoarea primește 900 de puncte. În anul în care are loc turneu de băieți Masters1000 la Toronto atunci la Montreal se ține turneul Premier 5 de fete, iar în anul următor acestea fac rocadă.

 • Premier mandatory – sunt turnee destul de importante unde câștigătoarea ia 1,000 de puncte. În fiecare sezon au loc 4 astfel de turnee la Indian Wells, Miami, Madrid şi Beijing

 • Turnee de Grand Slam – ca și în cazul turneelor masculine, acestea sunt cele mai importante, ele fiind în număr de 4: : Australian Open (hard outdoor), US Open (hard outdoor), Roland Garros (zgură) și Wimbledon (iarbă naturală).
   

La finalul fiecărui an au loc două turnee ”finale”, și nu doar unul ca la băieți:

 • WTA Tour Championships – echivalentul turneul Campionilor de la masculin care aliniază cele mai bune 8 jucătoare ale anului.

 • WTA Tournament of Champions – se califică 8 jucătoare care au câștigat minim un turneu din categoria WTA International.

Joacă la pariuri sportive online cu un super bonus de bun venit în 2022!

 

2. DE CE SĂ PARIEZI PE ”SPORTUL ALB”?

Este mai ușor de pariat pe acest sport

În teorie, este mai ușor să pariem pe sporturi individuale precum tenisul, decât pe sporturi de echipă precum fotbalul. În primul rând sunt mai puține variabile care trebuie luate în considerare. Este adevărat că din exact același motiv tenisul este și mai imprevizibil. Dacă un tenismen este într-o formă mai slabă, atunci el va juca mai slab, asta este evident. Dacă suntem bine documentați putem anticipa când un jucător trece printr-o formă proastă și putem evita eventuale surprize.

Însă când pariem pe ponturi fotbal este mai complicat. În primul rând trebuie să urmărim 22 de jucători, iar asta nu este ușor de făcut. Chiar dacă depistăm o”verigă slabă”, tot este discutabil cât de mult va influența jocul. Pot fi meciuri în care chiar dacă un jucător de fotbal  este într-o formă mai slabă, coechipierii pot compensa pentru acesta.  Pe de altă parte pot fi destule situații când chiar și un singur jucător de fotbal poate să facă praf de unul singur un meci, mai ales dacă vorbim de un fundaș sau de portar.

 

Cote bune la tenis

Un al doilea motiv pentru care ar trebui să alegem pariurile pe tenis îl reprezintă cotele. Modul în care casele de pariuri calculează cotele la tenis diferă mult față de modul în care sunt calculate la sporturile de echipă. Agențiile calculează la tenis cotele mai mult în funcție de cum se pariază, în timp ce la fotbal contează mai mult nivelul echipelor și șansele reale de câștig. De multe ori pariorii sunt influențați de reclama care se face unui anumit sportiv, astfel și ei ar putea paria mai degrabă pe tenismenul care este mai bine promovat și nu pe cel care are șanse mai mari la victorie. Astfel ai putea depista pariuri de cote tentante cu condiția să nu te lași influențat de factori care nu sunt relevanți. Află de la pariurix.com ce este un pariu de valoare și cum poți profita la tenis de pe urma lui!

 

Este mai ușor de ținut evidența statisticilor

Statisticile la tenis pot fi incluse mai ușor într-un sistem de pariere sau într-un model de predicție algoritmic decât statisticile la fotbal. Cum am spus și mai sus, sunt mai puține variabile ce trebuie luate în considerare. În cazul anumitor tenismeni este mai ușor de depistat anumite tendințe care se repetă de la sezon la sezon. De exemplu Richard Gasquet este cunoscut pentru faptul că are rezultate bune la începutul sezonului, dar rămâne fără benzină aproape de finalul lui. Sau Simona Halep deja și-a făcut un obicei în avea rezultate foarte bune la turnee mai puțin importante, fără a reuși în schimb să meargă până la capăt la turnee de Grand Slam. Şi exemplele pot continua. PariuriX a pregătit și un ghid care te învață cum să analizezi corect un meci de tenis, al cărui link poate fi găsit la începutul articol. Un alt material pe baza acestui subiect este acesta: https://pariurix.com/ce-analize-trebuie-sa-faci-atunci-cand-joci-la-pariuri-sportive-pentru-a-castiga.html
 

3. DIFERENȚE ÎNTRE TENISUL MASCULIN ȘI CEL FEMININ

Tenisul este un sport imprevizibil

Mai sus am vorbit despre faptul că teoretic este ușor de pariat pe tenis pentru că vorbim despre un sport individual, deci sunt mai puține variabile de care trebuie să ținem cont. Deși acest lucru este cât se poate de adevărat, vorbim totuși despre o armă cu 2 tăișuri. Fiind vorba de un singur om, o problemă medicală sau forma de moment ajung să conteze foarte mult pentru că nu mai există în spate o ”echipă” care să suplineze pentru lipsurile respectivului jucător.

Un jucător nu poate ține ritmul ridicat pe toată durata unui meci sau turneu și mereu vor exista căderi de formă când te aștepți mai puțin , și astfel cum nu este sport de echipă nimeni nu-l poate suplini și eșecul este imposibil de evitat atât în cazul pariorului, cât și în cazul jucătorului .

Exemple sunt extrem de multe care pot întări ceea ce am afirmat mai sus. În fiecare an vei vedea un jucător de top care să clacheze chiar și la turnee foarte importante.  Astfel ajungem în situația ca în tenis să vedem cele mai multe cote de 1.01 – 1.20 care sunt pierzătoare, deci practic vorbim de surprize pe care nu le-ai putea anticipa indiferent cât de bine analizezi meciul respectiv.

Este important de precizat că deși surprize sunt destule în circuitul masculin, ele nu se compară ca număr cu cele din circuitul feminin.

PARIAZĂ PE PONTURI TENIS LA ACEASTĂ AGENȚIE DE PARIURI SPORTIVE

 

Forța serviciului - un factor esențial pentru care la fete vom vedea mai multe surprize

Unul din motivele care duc la o astfel de situație este acela că fetele nu au un serviciu la fel de puternic ca cel al băieților, iar astfel au loc mai multe break-uri. În circuitul masculin, chiar dacă un tenismen nu este în formă sau se confruntă cu o problemă medicală, el poate compensa prin serviciu și poate evita o surpriză dacă reușește să nu acorde prea multe break-uri adeversarului.

În schmb la fete un meci o poate lua rapid ”razna” și putem vedea mai multe break-uri decât game-uri câștigate pe propriul serviciu. Este normal ca atunci când forță nu prea există să fie multe break-uri, și implicit multe răsturnări de situație, multe game-uri încheiate greu, dupa egalități.


Mentalul si inconstanța jucătoarelor

Și aici sunt două aspecte importante pe care le-am grupat într-unul singur. Mentalul a ajuns să decidă partide, mentalul care te ajută să recuperezi 3 mingi consecutive de break sau să revii de la 4-0 și să iei setul. Mentalul care te ajută să nu te prăbușești cand ai break în față și jucătorul revine sau când ești tu cel care ratează multe mingi de break. Iar forța mentală nu prea există în rândul jucătoarelor de tenis. De aceea și în WTA se permite ca antrenorul să intre pentru sfaturi sau pentru corectarea greșelilor spre deosebire de ATP unde cea mai mică discuție cu antrenorul care se află în tribune este strict pedepsită. Iar inconstanța jucătoarelor se trage și din cauza acestui mental șubred.

 

Cote mai echilibrate la fete

Deși la fete apar mai multe surprize decât la băieți, acest aspect duce la un lucru mai interesant: cote ceva mai echilibrate în circuitul feminin. De aceea, dacă ar fi să facem o comparație în funcție de cote pe câștigător meci, la fete vom vedea mai multe cote de 1.20 – 1.60 pierzătoare, dar mai puține cote pierzătoare sub 1.20 decât în circuitul masculin.

Sigur, lucrurile se schimbă când vine vorba de pariuri live, iar la fete au loc mult mai multe întoarceri de scor, iar atunci și numărul de surprize de cote extrem de mici crește.

 

4. CASE DE PARIURI ONLINE RECOMANDATE PENTRU PARIURI PE TENIS

Case de pariuri online recomandate pentru pariuri pe tenis

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1203785W001253
100% până la 500RON
Încasează bonus de 500RON bonus la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 500RON + 300FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

 

5. IMPORTANȚA TRANSMISIUNII LIVE ÎNTR-UN MECI DE TENIS

Majoritatea caselor de pariuri online au o multitudine de evenimente în consola live. Pariatul live pe tenis este destul de riscant pentru orice parior care n-are o strategie bine definită sau un moneymanagement bun. Un alt factor de luat în seamă îl reprezintă posibilitatea de a urmări live partida. În momentul actual majoritatea caselor de pariuri online oferă clienţilor posibilitatea de a urmări transmisiuni live din toate sporturile.

Pentru un cunoscător al tenisului transmisiunea live cântăreşte foarte mult în luarea deciziei de a paria. Îşi poate da seama de o mulţime de alţi factori, pe care nu i-ar fi putut observa dacă meciul n-ar fi fost transmis.

 • Suprafaţa de joc este un factor de luat în seamă atunci când se doreşte plasarea unui pariu. Tipul suprafeţei de joc este disponibil pe site-ul oficial al turneului, însă în funcţie de materialul folosit aceasta poate fi mai rapidă sau mai lentă. Acest aspect poate fi observat de parior urmărind transmisiunea live oferită fie de casa de pariuri la care a plasat pariul, fie de site-urile specilizate sau de televiziunea care produce transmisiunea.

 • Forma jucătorilor este un alt aspect de luat în seamă care poate fi observat urmărind live partida. Sunt jucători care intră mai greu în meci, jucători care încep în forţă partida. Aceste aspect este decisiv pentru cei care vor paria live, întrucât fie pariază pe jucătorul mai în formă, fie nu mai pariază pe această partidă.

 • Motivaţia jucătorilor este de cele mai multe ori decisivă în deciderea rezultatului final al partidei. Acest factor poate fi observat doar dacă avem o transmisiune live şi urmărim meciul, pentru că altfel nu ne putem da seama. Deseori în turneele Challenger, turnee care sunt transmise integral la această casă de pariuri online, jucătorii tineri care joacă acasă intră foarte motivaţi, reuşind chiar să învingă jucători mult mai bine cotaţi.

 • Condiţiile atmosferice nu sunt de cele mai multe ori decisive, dar reprezintă un factor important pentru unii jucători. Tenismenii cu servicii impozante, dar şi jucătorii care au o aruncare înaltă a mingii la serviciu sunt deseori deranjaţi de vânt dacă acesta bate în rafale. Umiditatea reprezintă un alt aspect de luat în seamă, dat fiind faptul că atunci când meciul se dispută pe o suprafaţă rapidă aceasta poate deveni alunecoasă şi poate avea un impact neplăcut pentru unii jucători. Soarele este unul dintre factorii care-i deranjează deseori pe jucători, în special când aceştia se află la serviciu. În funcţie de plasamentul acestuia unii jucători pot da un randament scăzut dintr-o anumită parte a terenului. Pariorii mai experimentaţi pot specula şi pot plasa pariuri pe break-uri. Evident aceste aspecte le puteţi observa doar dacă urmăriţi live meciul de tenis respectiv.

 

5.1 Case de pariuri online ce oferă live streaming

La punctul 4. am enumerat care sunt cele trei case de pariuri online la care PariuriX.com recomandă utilizatorilor să parieze pe tenis. Toate cele 3 oferă transmisiuni live video pe care le poți urmări direct din fereastra din care pariezi.

 • Unibet (deschide cont)  – Unibet este poate operatorul cu cea mai bogată ofertă de live streaming din rândul celor licențiați la noi, deci și aici vei găsi destul de multe evenimente din tenis.

 • Betano (deschide cont) Oferă transmisiuni atât de la turnee importante, cât și de la unele turnee ITF care sunt destul de greu de găsit pe alte site-uri de live streaming.

 • Betfair (deschide cont) – Și aici vei găsi tot felul de transmisiuni din tenis, de la turnee ITF și Challenger și până la turnee de prima mână.


Accesul la transmisiuni este complet gratuit la fiecare agenție enumerată, singura condiție fiind aceea de a avea o balanță pozitivă a contului de pariuri.

Există și alte moduri de a urmări pe net transmisiuni live video din tenis, cum ar fi prin Sopcast sau Flash Player.  Avem un articol foarte amănunțit despre modurile în care poți urmări evenimente sportive online complet gratuit, articol ce poate fi găsit aici: Meciuri Live Online

 

6. SITE-URI CE OFERĂ STATISTICI ȘI INFORMAȚII PENTRU PARIORI

Iar dacă suntem interesați de statistici din tenis sunt destul de multe site-uri ce pot veni în ajutorul nostru.

 • În primul rând pe flashscore.ro putem vedea meciurile care urmează să se joace, rezultate live, rezultatele de la diferite turnee etc. Îmi place faptul că dacă dau click pe un meci pot compara rezultatele recente a doi tenismeni luând în considerare doar suprafața de joc care mă interesează.

 • Un alt site pe care trebuie să-l consulți este tennisexplorer.com, acesta fiind special dedicat acestui sport. Aici poți găsi cele mai recente știri, tweet-uri și alte informații ce pot fi foarte utile înainte de a paria. De asemenea la fiecare meci în parte poți găsi nenumărate statistici care te vor ajuta să alegi cele mai bune pariuri.

 • Și site-ul atpworldtour.com conține foarte multe lucruri interesante, chiar dacă nu toate sunt relevante pentru pariori. În orice caz este un site pe care ar trebui să îl consulți ocazional. Acest site este destinat în special circuitului masculin.

 • Un site similar cu ATP World Tour, dar destinat circuitului feminin, este wtatennis.com. Și aici vei găsi foarte multe informații interesante, unele din ele fiind folositoare pentru pariuri.

 • Pe lângă aceste site-uri de pe care pariorii iși culeg informațiile și statisticile, un alt site foarte folositor și în același timp folosit de tot mai mulți jucători la pariuri este site-ul http://www.oddsportal.com/, un site unde pariorul poate observa fluctuațiile de cote pe diferite tipuri de pariuri. În tenis fluctuația cotelor este foarte importantă și arată nivelul pariurilor care s-au realizat în ultima perioadă. O scădere masivă de cote poate reprezinta o masă monetară destul de mare pariată pe respectivul jucător dar și o posibilă accidentare sau problemă fizică pentru adversarul său.

 • Recomand să consulți și site-ul nostru Pariurix, secțiunea "Ponturi tenis”, pentru a descoperi cele mai bune ponturi tenis oferite de specialiștii noștri.

 • Dacă vrei să devii un parior profesionist și vrei să înveți cum să îți faci un sistem de pariere bazat pe statistici și diferite variabile, atunci recomand să citești articolul http://strategicgames.com.au/article2.pdf scris de Tristan Barnett și Stephen R. Clarke pentru ” School of Mathematical Sciences at Swinburne University”. Acesta a fost publicat în ”IMA Journal of Management Mathematics”.

 • Dacă ai ceva experiență în ceea ce privește pariurile sportive și ai pariat în trecut pe sporturi de echipă, atunci pariurile pe tenis n-ar trebui să ți se pară foarte dificile. Cât timp joci organizat, te documentezi bine înainte, ai o strategie clară de joc, dar și un bankroll management bine pus la punct, atunci ar trebui să te poți descurca fără prea mari probleme. Dacă îți lipsește insipirația și nu știi cum să abordezi pariurile sportive pe tenis, atunci ai putea consulta acest articol: http://www.bloomberg.com/news/articles/2014-01-15/tennis-quant-s-system-doubles-his-money-without-knowing-players . Aici vei putea afla cum abordează Elihu Feustel (un parior de succes) pariurile pe tenis. Conform acestuia, nu trebuie să te pricepi la tenis pentru a ajunge să câștigi constant din pariurile pe acest sport.

În încheiere mai am o singură sugestie. Dacă vrei să vorbești și cu alți pariroi despre ”sportul alb”, atunci intră pe forumul de discuții PariuriX despre tenis.

PARIAZĂ PE TENIS LA ACEASTĂ CASĂ DE PARIURI ONLINE!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX