Ce înseamnă break la tenis şi cum se poate paria pe această opţiune?

2022-01-18 12:11:00 25,0k 1

Cu toţii ştim că tenisul este un sport imprevizibil şi foarte spectaculos de asemenea. Nu de puţine ori am rămas uimiţi când am văzut întoarceri spectaculoase, dar şi multe break-uri, iar în cele ce urmează vom vorbi despre acestea. Iar dacă ești pasionat de pariuri pe tenis, atunci trebuie să știi că pe site-ul PariuriX.com avem și două ghiduri complete despre acest sport.

Unde pariazã cei mai mulți pariori români în acest moment? Aflã acum!

Dacă dai un CLICK AICI vei găsi  tot ce trebuie să știi despre sportul alb: structura unui an competițional, motive pentru a paria pe tenis, case de pariuri online recomandate și multe altele. Iar în ACEST ARTICOL te învățăm de la A la Z cum să analizezi un meci de tenis - ghidul este lung dar foarte detaliat.
 

1. CE ESTE BREAK-UL LA TENIS?

Break-ul în tenis are loc atunci când jucătorul aflat la primire câştigă pe serviciul advers. Sunt meciuri în care nu există niciun break într-un set sau chiar în meci, însă sunt şi partide în care se realizează maximum de break-uri într-un set, şi anume 12. Totuși cam rare astfel de cazuri la băieţi. La feminin însă, unde serviciul nu este un factor atât de important, break-urile sunt în număr mai mare şi mai dese.


2. FACTORI CARE INFLUENȚEAZĂ NUMĂRUL DE BREAK-URI

Există mai mulți factori care pot influența numărul de break-uri într-un meci, iar mai jos poți vedea care sunt cei mai importanți 3 astfel de factori:
 

Tipul meciului de tenis

Așa cum am spus și mai sus, diferențele între un meci din circuitul feminin și unul din circuitul masculin sunt destul de mari. O fată nu are aceiași putere în serviciu ca un băiat, iar atunci este mai ușor pentru adversară să înapoieze mingea. Astfel din start la fete vom vedea mai multe break-uri, iar cotele oferite de agențiile de pariuri pe internet vor fi în concordanță cu acest aspect. Dacă la un meci de băieți servantul poate avea cotă de 1.03 - 1.10 să își câștige propriul serviciu, la fete vei găsi chiar și cote de 1.50 - 1.80.
 

Suprafața de joc

Unul dintre factorii care influenţează numărul de break-uri este şi suprafaţa de joc. Pe suprafaţă rapidă şansele de a se realiza un game contra serviciu sunt mai mici faţă de zgură, cea mai lentă suprafaţă din circuit. Suprafaţa pe care statistic se realizează mai puţine break-uri este iarba, cea mai rapidă suprafaţă din circuit. Totuşi, în ultimii ani pentru a creşte spectaculozitatea, nici iarba nu mai este atât de rapidă precum era odată. 

Pentru a afla mai multe despre suoprafețe de joc în tenis accesează acest link: https://pariurix.com/tipuri-de-suprafete-de-joc-in-tenis.html.
 

Serviciul

Un alt factor extrem de important este şi serviciul. Un jucător cu un serviciu puternic şi bine plasat nu este atât de predispus la break precum un jucător slab la acest capitol, care nu serveşte cu viteze impresionante şi care nu plasează atât de bine lovituri. Desigur, contează foarte mult şi cine se află la primire. Jucători precum Rafael Nadal şi Novak Djokovic, jucători foarte buni la retur vor avea întotdeauna un procentaj ridicat la numărul de break-uri faţă de Milos Raonic, John Isner, Sam Querrey sau Ivo Karlovic, jucători din categoria "big server", jucători care au totuşi un procentaj ridicat la numărul de game-uri câştigate pe propriul serviciu.

 

3. CE ESTE UN DUBLU BREAK LA TENIS?

Şansele de dublu break reprezintă un moment psihologic important într-un meci de tenis. Dublu break-ul este atunci când jucătorul de la primire îl conduce deja cu un break avans pe adversar şi mai câştigă încă o dată pe serviciul advers. Nu de puţine ori jucătorul care se află la retur şi are mingi de dublu break pe care le ratează este predispus să-şi piardă ulterior serviciul. Sunt pariori care preferă să aştepte acest moment în meci şi apoi să plaseze pariul. Jucătorii instabili psihic sunt cei mai afectaţi de acest lucru.

În astfel de cazuri este indicat să se parieze pe jucătorul care a salvat mingile de break, întrucât moralul acestuia este destul de bun şi poate forţa rebreak-ul. Cotele în astfel de cazuri nu se schimbă foarte mult, ba chiar pot creşte. În medie cam în 35% din cazuri după mingi de dublu break ratate jucătorul ce va servi îşi va pierde serviciul. La o cotă medie de 3 rezultă un profit garantat. Desigur, cu cât este mai mare cota cu atât profitul va fi mai mare.
 

4. PARIURI PE BREAK-URI ÎN SPORTUL ALB

Break-urile în tenis reprezintă şi o modalitate de pariere. Această opţiune o au în special casele de pariuri online. La acest capitol această agenţie de pariuri online oferă cele mai bune pieţe de pariu pe break-uri. Cotele pentru a câştiga contra serviciului sunt direct proporţionale cu şansele de a câştiga un game contra serviciului. Factori precum suprafaţa de joc, jucătorul aflat la serviciu şi cel de la retur influenţează cota de pariere. Spre exemplu, într-un meci feminin pe zgură, în care niciuna dintre jucătoare nu posedă un serviciu foarte bun cota pentru un break se situează între valorile 2.00-2.50. În astfel de cazuri una dintre metodele folosite de pariere este "Martingale". Există desigur şi alte metode, fiecare parior având propriul stil de pariere.

În cazul în care se întâlnesc doi jucători cu servicii excepţionale, dar slabi la retur, şansele de a se realiza un break sunt minime, iar cota poate ajunge chiar şi la valoarea 6-7. În astfel de cazuri o strategie de pariere des întălnită de este cea aplicată după şirul progresiv al lui Fibonacci.

Pariază pe ponturi tenis la această casă de pariuri online!

Case de pariuri online recomandate cu pariuri pe tenis
Betano
Betano
Încasează bonusul Betano de 100% până la 500RON
Superbet
Superbet
Încasează bonusul Superbet de până la 500RON
Sportingbet
Sportingbet
Încasează bonusul Sportingbet de până la 500RON
NetBet
NetBet
Încasează la Netbet 100RON fără depunere + 200 FREESPINS
Unibet
Unibet
Încasează la Unibet un pariu fără risc de 300RON + 150FS în Burning Hot!
Winmasters
Winmasters
Încasează bonusul Winmasters de 100% până la 500RON + 40RON FREEBET
Winner
Winner
Încasează la Winner până la 700 RON bonus + 4 FREEBETS
888Sport
888Sport
Încasează acum la 888Sport 100% până la 600RON + 60FREESPINS

Te-ar mai putea interesa și:

Autor

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea... citeste mai mult

Discutii