1. Home »
 2. Sporturi »
 3. Pariuri sportive pe snooker - informații, sfaturi și strategii

Pariuri sportive pe snooker - informații, sfaturi și strategii

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-02 08:40:00

image Pariuri sportive pe snooker - informații, sfaturi și strategii

Snookerul este unul dintre sporturile cu cea mai mare ascensiune în ultimul deceniu şi popularitatea lui creşte de la an la an. Chiar dacă pariorii mai puţin experimentaţi nu-l bagă în seamă, trebuie să ştii că poate aduce profit atât pe termen scurt cât şi pe termen lung. Odată ce l-ai înţeles şi ai învăţat să pariezi pe meciurile de snooker, cu siguranţă te vei îndrăgosti de acest sport atât de elegant şi plin de fair-play. 

PARIAZĂ PE SNOOKER ACUM! TE AȘTEAPTĂ UN BONUS ATRACTIV!

 

1. TIPURI DE PARIURI PE SNOOKER EXPLICATE

La meciurile de snooker nu vom găsi la fel de multe opțiuni de pariere ca la meciurile din alte sporturi, astfel încât nu avem prea mult de discutat aici. Totuși îți voi arăta în ce constau cele mai populare opțiuni de pariere, chiar dacă la multe din ele îți vei da seama singur după nume.

 • Să câștige meciul (victorie) - pariați pe jucătorul care credeți că va câștiga partida
 • Culoarea primei bile înscrise – așa cum spune și numele pariului, mizați pe culoarea avută de prima bilă inscrisă
 • Pariuri pe frame-uri - mizați pe scorul (în frame-uri) cu care va câștiga unul dintre jucători
 • Pariuri cu handicap - unul dintre jucători pornește cu un handicap de ''x frame-uri'', dacă mizați pe acesta atunci el va trebui să câștige cu x+1 mai multe frame-uri decât adversarul. De exemplu dacă mizați pe ''Neil Robertson (-1.5)'' pentru ca pariul să fie câștigător Neil Roberton trebuie să câștige la o diferență mai mare de un punct.
 • Total frame-uri - mizați pe numărul total de frame-uri ce vor avea loc într-un joc
 • Primul care ajunge la x frame-uri - mizați pe jucătorul care va ajunge primul la x frame-uri (unde x este poate fi 2,3, 4 etc)
 • Scorul după primele x frame-uri - pronosticați scorul exact dupa x frame-uri, unde x poate fi 3,4 etc
 • Lider după x frame-uri - mizați pe cel care va conduce dupa x frame-uri, unde x poate fi 3,4 etc (poate exista și varianta de egalitate)
 • Plasarea unui pariu pe 147 - un jucător va reuși un meci perfect și va acumula 147 de puncte (am vorbit mai jos despre acest tip de pariu). De regulă această opțiune este introdusă doar la pariuri live.


2. IMPORTANȚA RANK-ULUI ÎN SNOOKER

Rank-ul unui jucător este de multe ori neimportant. Jucătorii de snooker sunt de obicei suprasolicitați deoarece sunt nevoiți să participe la foarte multe turnee într-un interval scurt de timp, iar astfel se acumulează foarte multă oboseală. De aceea au loc și mult mai multe surprize decât la alte sporturi, iar de multe ori jucătorul cu un rank mai bun va fi învins de un jucător cotat mai slab.

Sunt jucători care pentru un anumit interval de timp (chiar și un an) aleg să participe doar la turneele mari. În condițiile date, rank-ul lor scade foarte mult chiar dacă ei sunt în formă. De fapt este posibil ca un astfel de jucător chiar să aibă rezultate mai bune ca înainte, deoarece va fi mai odihnit decât ceilalți. Am văzut un jucător de snooker care a coborât de pe locul 1 mondial până pe locul 19 din simplul motiv că a ales să participe la mai puține turnee, chiar dacă evoluțiile lui erau la fel de bune ca înainte. De aceea în snooker rankingul n-ar trebui luat ca un punct de reper. 

În aceeași ordine de idei, sunt meciuri care pun față în față doi sportivi aflați în top30, dar care nu sunt deloc echilibrate și în care un jucător este mult mai bun ca celălalt. De asemenea, nici istoricul meciurilor directe nu este mereu un punct foarte bun de reper. Este foarte posibil ca un jucător să-și învingă adversarul o dată fără drept de apel, dar când se întâlnesc din nou meciul să fie mult mai echilibrat.

Ideea este că trebuie să fii foarte bine documentat înainte de a paria, deoarece statisticile pot fi foarte înșelătoare. La fotbal ai putea plasa pariuri decente doar uitându-te câteva minute peste statistici, dar la snooker nu prea poți face acest lucru, cel puțin nu dacă speri să faci ceva profit din pariurile tale.


3. SFATURI PENTRU ANALIZA MECIULUI DE SNOOKER

Am văzut mai sus de ce rank-ul jucătorului nu este mereu relevant, iar acum a venit momentul să îți prezint și alte câteva sfaturi pe care să le iei în considerare pentru a găsi cele mai bune pariuri.
 

Documentarea este esenţială

Nu începe să pariezi dacă nu eşti la curent cu toate informaţiile necesare despre competiţie şi jucători. Snookerul este un sport care depinde doar de cei doi jucători şi trebuie să-i analizezi în detaliu. Dacă într-o echipă de fotbal un jucător nu este în formă sau are un disconfort, el poate fi foarte uşor înlocuit. Aici, nu se pune această problemă şi poţi avea surprize neplăcute acolo unde nu te aştepţi. Fi extrem de atent la forma traversată de favoritul tău, la rezultatele întâlnirilor directe sau evoluţiile anterioare la turneul respectiv. Toate acestea contează în snooker poate mai mult decât în orice sport. Există rivalităţi celebre, jucători care se autodepăşesc în faţa adversarilor puternici, dar care clachează în faţa celor mai slabi cotaţi, alţii au dezvoltat adevărate complexe contra altor jucători din circuit şi toate aceste aspecte îţi pot influenţa pariul.

 

Analiza turneului

Poate cel mai important aspect este analiza turneului. Nu paria la întâmplare fără să te documentezi despre numărul maxim de frame-uri în meci, importanţa turneului pentru clasamentul general şi mai ales valoarea premiilor puse în joc. Un număr mic de frame-uri dă mai multe şanse pentru o victorie întâmplătoare a outsider-ului, pe când un meci mai lung favorizează jucătorul mai experimentat. Există jucători care vin la turneele mai slab cotate doar pentru a onora contractele cu forul mondial şi pierd neaşteptat în primele tururi. Avem celebrul cazul “Rachetei” Ronnie O'Sullivan care în 2011 a pierdut ruşinos la Openul Chinei în faţa lui Ryan Dey după ce n-a primit acceptul să iasă din schema turneului sau evoluţia sa din 2013 în calificările mastersului german.

 

Evită să pariezi pe favoriţi în debutul sezonului

Este foarte greu pentru un jucător să reintre în formă maximă după o pauză. Evită să pariezi la turneele din debutul sezonului sau măcar încearcă să n-o faci pe marii favoriţi. Tendinţa este de a vedea meciuri echilibrate la primele turnee şi poţi avea succes cu pariuri pe handicap asiatic în care să alegi outsider-ul. Exemplele de acest tip sunt multiple, cel mai bun fiind Openul Australiei, primul turneu al sezonului. Surprizele sunt imense aici an de an şi aşa s-a întâmplat şi în iulie 2015, atunci când marii favoriţi Neil Robertson, Shaun Murphy, Marko Fu şi chiar campionul mondial Stuart Bingham, au fost eliminaţi în prima rundă de adversari mediocri.

TOP 5 AGENȚII RECOMANDATE PENTRU PARIURI PE SNOOKER

 

Pentru a avea succes trebuie să cunoşti stilul jucătorilor

Fiecare jucător are stilul său şi asta te poate ajuta în alegerea pariului de succes într-un meci. Sunt jucători extrem de spectaculoşi, precum Neil Robertson, Ronnie O'Sullivan, Judd Trump sau Ding Junhui, care riscă încă de la prima bilă şi produc break-uri foarte mari. Sunt mereu printre favoriţi la turnee şi cotele sunt destul de mici. Poţi merge însă la sigur pe mâna lor de cele mai multe ori cu pariuri de genul “Cel mai mare break în meci” sau “break de peste 100 de puncte în meci”, unde găseşti cote mult mai atractive decât la victorie.

Alţi jucători sunt mult mai cumpătaţi, care se axează pe lovituri de siguranţă şi aici amintesc pe Mark Selby sau Stuart Bingham. Poţi vedea frame-uri mult mai “încâlcite” la meciurile lor şi este de preferat să te fereşti de pariurile menţionate mai sus. Sunt jucători care folosesc ambele mâini la perfecţie dar şi jucători de o singură mână. Acest aspect este extrem de important în meci deoarece mai multe lovituri cu sprijinul înseamnă un risc mai mare de a rata.

 

Pune mare accent pe calificările turneelor şi pe competiţiile premergătoare Campionatului Mondial

Pe parcursul unui sezon vei găsi turnee foarte mari la care se desfăşoară chiar şi trei tururi preliminare, cum este şi cazul Campionatului Mondial. Vei întâlni aici jucătorii din top 20 care sunt obligaţi să dispute calificări datorită formatului competiţiei. Cotele sunt de foarte multe ori supraevaluate şi dacă eşti atent la forma sportivă a jucătorului poţi face foarte uşor profit.

Înainte de Campionatul Mondial o să vezi o serie de turnee care par lipsite de importantă din prisma premiilor, dar la care o să regăseşti mulţi jucători cu nume din top 30. Aceştia nu luptă pentru bani ci pentru cele doar 16 poziţii care asigură prezenţa pe tabloul principal la Campionatul Mondial. Mizează pe ei şi nu vei regreta, deoarece se vor concentra şi vor trata meciurile cu maxim de seriozitate.

Ţine cont de aceste aspecte şi vei oberva că snookerul poate fi un sport extrem de profitabil pentru pariuri. Acordă puţin timp analizei meciului înainte de a paria şi succesul va fi mult mai aproape de tine.


Inspiră-te din pronosticurile PariuriX

Recunosc că nu vei găsi pe site-ul nostru foarte multe pronosticuri din Snooker, dar din când în când tipsterii noștri oferă și așa ceva. Accesează secțiunea Pronosticuri pariuri sportive cu regularitate pentru a vedea când astfel de ponturi sunt disponibile. Mai exact, ele vor putea fi găsite în secțiunea Alte sporturi: https://pariurix.com/alte-sporturi
 

4. PARIURI LIVE PE 147 DE PUNCTE LA SNOOKER

Primul lucru pe care trebuie să-l faci este acela de a înțelege ce este un pariu pe 147. Dacă un jucător de snooker reușește un joc perfect, atunci el obține 147 de puncte. Acesta este scorul cel mai greu de obținut și este foarte dificil pentru oricine (cât de bun ar fi el) să-l reușească. Totuși, la majoritatea turneelor importante vei vedea în jur de 6-14 jocuri în care un jucător reușește punctajul maxim. Ținând cont că cota pentru un punctaj perfect este de obicei foarte mare merită să plasezi astfel de pariuri dacă ești inspirat în a alege cele mai potrivite meciuri. 


Plasarea unui pariu pe 147 

Multe case de pariuri online nu-ți vor permite să plasezi pariuri pe 147 în avans. Uneori, astfel de pariuri vor fi băgate în ofertă cu câteva ore înainte de startul meciului, dar această regulă diferă în funcție de turneu, meci și agenția la care pariezi. Oricum, după ce partida a început pariurile pe 147 de obicei nu lipsesc din oferta live.


Plasarea unui pariu pe 147 pre-meci 

Un meci de snooker este format din mai multe jocuri (frame-uri). De obicei poți plasa un pariu pe 147 care este valabil pentru toate frame-urile care au loc în ziua respectivă, iar pariul este câștigător indiferent de jucătorul care reușește acest punctaj. Cota pentru un astfel de pariu oscilează de regulă între 67 și 400. Cotele sunt destul de mari, pentru că și șansa ca pariul să fie câștigător este destul de mică. Totuși, la anumite meciuri se merită să arunci câțiva lei, dar trebuie să fii destul de inspirat în a alege partidele potrivite.


Plasarea unui pariu pe 147 în fiecare frame 

Dacă pariezi live vei vedea că unele case de pariuri oferă posibilitatea de a paria pe un scor de 147 în fiecare frame. Dacă plasezi astfel de pariuri, atunci cota ar trebui să oscileze între 700 și 1,000. Totuși recomand să nu pui mai mult de 1-2 RON pe un pariu de acest gen, deoarece șansele ca el să fie câștigător sunt reduse. Partea bună este că și dacă n-ai noroc pierderile sunt minime. Pe de altă parte, dacă nimerești un pariu câștigător, atunci vei încasa o sumă consistentă de bani.


De ce pariurile live pe 147 sunt atât de palpitante? 

Dacă unul din jucători începe perfect și-i intră fiecare lovitură, atunci cu siguranță adrenalina va atinge cote maxime când ști că potențialul câștig este poate de o mie de ori mai mare decât suma investită inițial.


Statistica este de partea ta

Ar trebui spus că statistic șansele ca un pariu pe un scor de 147 la snooker să fie câștigător sunt mai mari decât șansele unui pariu de cotă similară plasat pe fotbal, curse de cai sau curse de câini. Astfel, dacă vrei să-ți încerci norocul pariind pe cote astronomice, snookerul este sportul pe care ar trebui să te axezi.
 

Pariuri lay împotriva favoritului 

Meciurile live de snooker pot fi destul de plictisitoare, dar pot părea mult mai spectaculoase dacă pariezi pe ele, deoarece atunci ai o miză și vei fi mai interesat de desfășurarea jocului. Dacă nu vrei să pui pariuri pe punctaje de 147 și ești în căutarea de pariuri mai realiste, atunci ai putea paria împotriva favoritului.

În fiecare turneu există un favorit și de obicei lumea vrea ca favoritul să dea greș și să aibă loc o surpriză, deoarece o astfel de desfășurare este mai palpitantă și mai interesantă. Dacă și tu faci parte din această categorie, atunci ai putea plasa un pariu lay împotriva acelui favorit. După aceea chiar vei avea un motiv serios să fii împotriva lui.   


5. AGENȚII UNDE PUTEM PARIA PE SNOOKER

Pariurile pe snooker pot fi găsite în oferta majorității agențiilor de pariuri sportive cât de cât decente. Noi vom recomanda în mod special 5 case de pariuri pentru că acestea au per total servicii de o calitate superioară (cote bune, bonusuri tentante, o platformă de pariuri live stabilă etc). Plus că primele 4 agenții din această listă au și un serviciu de transmisiuni live video, ceea ce înseamnă că uneori vei putea urmări meciul care te interesează direct din fereastra de pariuri live. A 5-a agenție din listă, deși nu oferă live streaming, compensează din plin prin singura platformă licențiată de betting exchange din românia (poți plasa aici pariuri back și lay).

PARIAZĂ PE SNOOKER ACUM! TE AȘTEAPTĂ UN BONUS ATRACTIV!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1160659W000328
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 500RON la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Tudor Cosma
+58.64
Câștigate
41
Pierdute
24
2
Dan Ștefanescu
+51.84
Câștigate
18
Pierdute
8
3
Dan.Oancia
+39.9
Câștigate
16
Pierdute
6

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX