1. Home »
 2. Sporturi »
 3. Pariuri sportive hochei pe gheață - informații, sfaturi și strategii

Pariuri sportive hochei pe gheață - informații, sfaturi și strategii

Baicu Marius
Baicu Marius

2023-01-07 10:30:00

image Pariuri sportive hochei pe gheață - informații, sfaturi și strategii

Hocheiul pe gheață este unul dintre cele mai populare 5 sporturi din lume, și este de asemenea una din disciplinele sportive preferate ale pariorilor. De aceea merită un articol amănunțit în care să vorbim în detaliu despre tot ce ține de hocheiul pe gheață, mai ales că un parior care nu se pricepe la acest sport ar putea păcălit foarte ușor de particularitățile sale. La prima vedere pare simplu de pariat, dar apoi intervin multe surprize, sau poate nu ar fi surprize dacă ai ști să analizezi corect meciurile, iar aici mulți se încurcă.

TOP AGENȚII PENTRU PARIURI PE HOCHEI PE GHEAȚĂ

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1160659W000328
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 500RON la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

 

1. CELE MAI IMPORTANTE COMPETIȚII DE HOCHEI DIN LUME

Din punct de vedere geografic, putem împărți hocheiul în două categorii principale: hocheiul nord-american și hocheiul european. Sistemul de joc diferă de la campionat la campionat, iar în unele cazuri poate fi destul de complicat, așa că sunt destui cei care nu înțeleg foarte bine nici măcar sistemul din NHL, cu atât mai puțin sistemul din campionate europene. De aceea vom prezenta pe scurt aceste aspecte, și cu siguranță informațiile de mai jos vor fi de folos pentru mulți cititori.
 

Hocheiul nord-american

În cazul hocheiului nord-american lucrurile sunt cât se poate de simple, NHL fiind de departe cea mai importantă competiție, ea strângând cele mai puternice echipe din SUA și Canada (care de fapt sunt și cele mai puternice la nivel mondial). Însă mai există și alte câteva competiții secundare ce pot fi găsite la pariuri. 
 

NHL - National Hockey League

Pe 26 noiembrie 2017 NHL a împlinit 100 de ani de existență, Montreal Canadiens fiind cea mai de succes echipă din istorie cu 25 de titluri (dar a luat de doar 23 de ori Stanley Cup, este o poveste lungă).

Sezonul 2019 – 2020 este format din 31 de echipe (23 din SUA, 7 din Canada), exact ca și sezonul 2018 – 2019, cel mai nou nume de pe listă fiind Vegas Golden Knight. Orice sezon este format din două părți:

 • sezon regulat (tip campionat): debutează la începutul lui octombrie și se termină la mijlocul lui aprilie
 • fază eliminatiorie (cel mai bun din șapte meciuri): poartă denumirea de ”Stanley Cup Playoffs”.  Durează între mijlocul lui aprilie și începutului lunii iunie.


În ediția 2019 – 2020 cele 31 de echipe au fost împărțite în două conferințe și patru divizii:

 • conferința de Est ce conține 16 echipe: 8 în ”Atlantic Division” și 8 în ”Metropolitan Division”.
 • conferința de Vest ce conține 15 echipe: 7 în ”Central Division” și 8 în ”Pacific Division”.

Această organizare există încă din sezonul 2013-2014, dar anumite modificări vor mai apărea în timp.

PARIAZĂ ONLINE PE MECIURI DE HOCHEI PE GHEAȚĂ CU UN SUPER BONUS!


Sezonul regulat din NHL

În sezonul regulat fiecare echipă joacă 82 de meciuri (41 acasă, 41 în deplasare) după cum urmează:

Echipele din Est:

 • joacă 30 de meciuri în cadrul propriei divizii (4 sau 5 vs fiecare din divizia ei)
 • joacă 24 de meciuri cu celelalte 8 echipe ale propriei conferințe (3 meciuri vs fiecare)
 • joacă 28 de meciuri cu cele 14 echipe din Vest (2 meciuri vs fiecare)


Echipele din Vest:

 • joacă 28 sau 29 de meciuri în cadrul propriei divizii (4 sau 5 vs fiecare din divizia ei)
 • joacă 21 sau 22 de meciuri cu celelalte 7 echipe ale propriei conferințe (3 meciuri vs fiecare, sau 4 cu una în anumite cazuri)
 • joacă 32 de meciuri cu cele 16 echipe din Est (2 meciuri vs fiecare)

Se acordă 2 puncte la victorie (indiferent cum este obținută), 1 punct pentru înfrângere în prelungiri sau la shootout, și 0 puncte pentru înfrângere în timp regulamentar.
 

Play-off NHL

Cele opt echipe cu cele mai multe puncte din fiecare conferință vor merge în play-off. Se ține câte un play-off pentru fiecare conferință, iar cele două echipe care câștigă play-off-ul conferințelor proprii se vor întâlni în Finala Stanley Cup. Fiecare confruntare eliminatorie se joacă în sistem BO7 (best of 7 – cel mai bun din șapte meciuri).
 

Alte competiții nord-americane

Alte competiții nord-americane de hochei cât de cât cunoscute și ce pot fi găsite la pariuri sportive online sunt:

 • AHL – American Hockey League
 • ECHL - East Coast Hockey League
 • CHL - Canadian Hockey League
 • SPHL – Southern Professional Hockey League

 

Hocheiul european

Hocheiul european este într-o schimbare continuă la nivel de structură, și asta pentru că unele dintre cele mai importante competiții de cluburi de pe ”Bătrânul Continent” sunt relativ noi.


KHL - Kontinental Hockey League

Este cea mai importantă competiție din Europa în ciuda faptului că a fost înființată abia în 2008.  Menită inițial ca un campionat al Rusiei, aceasta a ajuns să aibă echipe din 7 țări și de pe două continente diferite. Alături de 19 de echipe din Rusia, avem și câte una din Belarus, China, Finlanda, Kazahatan, și Letonia.

Ca și în NHL, echipele sunt împărțite în două conferințe și 4 ligi, dar aici contează mai puțin asta pentru că fiecare echipă întâlnește orice altă echipă de 2 ori (o dată acasă și o dată în deplasare), indiferent de conferință / ligă. Sistemul de acordare al punctelor este și el diferit: 3 puncte pentru victorie în timpul regulamentar, 2 puncte pentru victorie  în prelungiri sau shootout, 1 punct pentru înfrângere în în prelungiri sau shootout, și 0 puncte pentru un eșec în timpul regulamentar.

Cele mai bune opt echipe din fiecare conferință joacă în play-off în sistem BO7, iar câștigătoarele celor două conferințe joacă marea finală pentru câștigarea Gagarin Cup.


Alte campionate europene

Cele mai importante campionate din restul Europei, care pot fi găsite la pariuri sportive sunt:

 • Suedia SHL – 14 echipe
 • Finlanda SM-Liga:  15 echipe, fără Jokerit Helsinki care joacă în KHL.
 • Cehia Extraliga: 14 echipe
 • Germania DEL: 14 echipe
 • Austria EHL: 12 echipe (din care una din Italia)
 • Elveția Nationalliga A – 12 echipeLiga Campionilor la hochei pe gheață

A debutat oficial abia în 2014, ea derivând oarecum din ” European Trophy”. Sezonul 2016 – 2017 a debutat cu 48 de echipe, cele mai bune din campionatele listate mai sus (SHL, SM-Liga, Extraliga, DEL, EHL, Nationalliga A), plus câteva echipe din alte campionate. Sezonul 2019 / 2020 conține doar 32 de echipe în grupe, structura fiind schimbată față de cea inițială. Important de precizat, echipele din KHL nu participă în Liga Campionilor!

Descoperă ponturile din hochei propuse de specialiștii PariuriX.com!

 

2. SFATURI DE CARE SĂ ȚII CONT ATUNCI CÂND PARIEZI PE HOCHEI


2.1 Cum să pariezi în mod inteligent pe meciurile din NHL?

Așa cum probabil ți-ai dat deja seama, NHL este în momentul de față cel mai tare campionat de hochei din lume, care aduce la start echipe foarte puternice (valoric și financiar) din SUA  și Canada. Drept urmare aveți mai jos câteva dintre cele mai bune strategii folosite de pariorii ce preferă să mizeze constant pe acest sport și competiție, în detrimentul altor discipline sportive mai mult sau mai puțin "curate".
 

Pariuri pe underdogs la hochei

Facem apel la statistici, de unde aflăm că, în general, jucătorilor la pariuri nu le plac sub nicio formă underdogii. Adică, pe românește fie spus, echipele (sau jucătorii) care pleacă cu șansa a doua într-un meci. La polul opus se situează, bineînțeles, pariorii profesioniști, puțini la număr, dar care sunt conștienți de faptul că aici este o "pâine de mâncat". Cu atât mai mult cu cât vorbim despre o competiție atât de imprevizibilă precum NHL.

Pe parcursul unui sezon de NHL, vă asigurăm, veți observa înregistrându-se foarte multe surprize. Acestea survin din varii motive (oboseala fizică și psihică a jucătorilor, faptul că n-au prins o zi prea bună, motive personale, randamentul scăzut al vedetelor, sau pur și simplu faptul că sunt oameni și nimeni nu poate avea evoluții constante timp de 82 de meciuri).

De asemenea, nu puține vor fi cazurile în care o echipă cotată inițial cu șansa a doua va reuși în cele din urmă să prindă play-off-ul. Asta deși, inițial, primea din partea caselor de pariuri cote bine trecute de 3 pentru a avansa în această fază a competiției.

Pe termen lung strategia pariurilor pe underdogi este o soluție bună pentru pariorii care preferă să profite de cotele valoroase care le sunt servite zilnic de operatorii de pariuri, în detrimentul cotelor de 1.4 - 1.5 oferite la moneyline în dreptul favoriților.

 

Mare atenție la cotele pe NHL și alte competiții de hochei

Orice parior care se respectă va avea întotdeauna un portofoliu de 3-4 case de pariuri online la care să aibă bani în cont. Așa cum unele agenții pe internet s-au specializat de-a lungul timpului pe discipline sportive precum fotbal sau tenis, tot aşa veți găsi case de pariuri care oferă la hochei cote net superioare altor jucători de pe piață. Și, nu în ultimul rând, limite mai mari de pariere, în cazul în care doriți să pariați în stil mare pe meciurile de hochei pe gheață.

Pariorii iscusiți vor profita în mod constant de cele mai bune cote de pe piață. Diferențele de cote sunt destul de mari. Așa cum Warren Buffet caută noi oportunități de investiție pe Wall Street, pariorul va trebui să mizeze în mod constant pe cele mai valoroase cote. Diferența constă în faptul că, în cele din urmă, pariorul nu-și va pierde banii din prima "țeapă" luată, acesta având de învățat pe parcurs cu privire la modul în care va "pescui" ulterior cele mai bune cote existente în mediul online. Câștigurile vor veni gradual, pe fondul unei răbdări continue a jucătorului la pariuri.

 

Pariază ca la Poker, nu ca la BlackJack

O seară de NHL poate conține şi peste zece meciuri. Acest lucru nu înseamnă însă că va trebui să pariați pe toate. Agențiile online de pariuri știu foarte bine cum funcționează pariorul din punct de vedere psihologic și-l va ameți cu o ofertă cât mai stufoasă posibil. Pe lângă meciurile multe pe care jucătorul le va avea la dispoziție spre pariere, agenția de pariuri va include un lung șir de pariuri și în cadrul fiecărei partide de NHL.

Pariorii cu experiență, în schimb, cunosc acest aspect și-și vor face ca la carte rutina adoptată în ultimii ani. E drept, cu mici ajustări (a se înțelege îmbunătățiri), în ideea de a-și mări veniturile în raport cu investiția inițială (ROI - Return on Invesment).

În egală măsură casele de pariuri cunosc trendul general al pariorilor începători care au tendința de a paria pe fond emoțional. Aceste pariuri sunt realizate fără niciun argument solid, drept urmare casele de pariuri vor schimba cotele într-o direcție sau alta.

Pont: Pariind de fiecare dată pe underdog, veți pierde întotdeauna mai puțin decât ați miza constant pe echipa favorită, iar în hochei numărul de surprize este chiar mare (cel puțin surprize din punct de  vedere al cotelor).

 

Renunțați la ideea de a juca combo la meciurile din NHL

Pariurile cu multe selecții sunt foarte folosite în mediul offline datorită faptului că le oferă jucătorilor posibilitatea de a înregistra un profit bunicel în schimbul unor sume derizorii de bani (1 leu până la 10 lei per pariu). Și în online se întâmplă acest lucru, cu mențiunea că aici găsim un număr mai mare de jucători care preferă să parieze single.

Pariind pe mai multe meciuri din NHL în cadrul aceluiași bilet, în schimb, este o nebunie curată. Sau pură loterie, dacă doriți. Hocheiul este un sport atât de imprevizibil încât este greu de crezut că, pe termen lung, se poate înregistra profit constant folosind o astfel de strategie atât de păguboasă.

Din punct de vedere statistic șansele pariorului de a "înverzi" un bilet conținând 2-3 sau mai multe selecții din NHL sunt foarte mici. În schimb, dacă pariați single șansele vor crește exponențial.

Ce este mai avantajos pe termen lung? Pariuri single sau pariuri multiple? Află acum: https://pariurix.com/pariuri-individuale-vs-pariuri-multiple.html

 

Studiați punct cu punct meciul vizat spre pariere

La fel cum se întâmplă în cadrul unui meci de fotbal, analiza meciurilor este vitală și trebuie realizată cu o acuratețe aparte. Experiența contează enorm în ecuația parior - casă de pariuri, respectiv în prinderea unui bilet foarte bun, dar fără o analiză temeinică, primul se va înclina de cele mai multe ori în fața agenției la care are deschis cont.

Statisticile disponibile pe diverse site-uri de profil cântăresc enorm în stabilirea unui pariu câștigător. Acestea, studiate în paralel cu ceea ce are de oferit fiecare casă de pariuri în parte, reprezintă cheia succesului multor jucători de pe piața pariurilor din NHL.

Istoria întâlnirilor directe dintre cele două formații puse față în față, trendul fiecărei echipe în parte, portarii cu care acestea vor începe, accidentările, dar și multe alte aspecte, constituie criteriile care vor face diferența între un pariu câștigător și unul pierdut.

De asemenea, în momentul în care studiați oferta, fiți atenți și la modul în care anumite agenții online stabilesc cotele. Atunci când există un favorit cert, de regulă, acesta capătă "statutul" și ca urmare a opiniei generale a pariorilor dispuși să accepte orice cotă, în favoarea celor cu adevărat valoroase. Astfel, vă veți putea înscrie cu succes în tabăra jucătorilor capabili să profite de o cotă creată, practic, pe fondul unei isterii generale, care dau echipa X sau Y drept câștigatoare dinaintea startului partidei.

 

Buget de pariuri și tiparele pariorului

Pariorii profesioniști capătă acest statut și ca urmare a modului deosebit de a gândi. Aceștia sunt capabili să privească totul în ansamblu și, mai mult, nu le tremură mâna în momentul când fac click pentru a confirma un pariu în NHL pe 400-500 de dolari (sau mai mult).

La un moment dat și cei mai buni pariori pe NHL vor prinde serii proaste de meciuri. Nu facem niciun secret din asta și nouă ni s-a întâmplat până acum. Practic este imposibil să nu te confrunți cu o pasă proastă, dacă ești prezent de cel puțin de un an în lumea jocurilor de noroc online.

În astfel de momente se creează și diferența dintre un parior profesionist și unul mediu, să spunem, care mai are de învățat pentru a ajunge la nivelul de performanță dorit. Diferența dintre un parior cu sânge rece și un altul cu sânge fierbinte, dacă doriți. Cel din urmă va sfârși prin a-și expune întreg bugetul de pariuri unor riscuri. Indiferent că va pierde sau, dimpotrivă, va reveni imediat la bugetul avut înaintea pasei proaste prin care a trecut, acesta trebuie privit și etichetat drept un parior neglijent.

Ca și în viață, pariorii care învață din propriile greșeli ajung în cele din urmă pe drumul cel bun. Cei care învață din greșelile altora, pe de altă parte, vor ajunge și mai rapid să câștige bani în mod constant de pe urma meciurilor din NHL.

Pariază acum pe NHL și alte competiții de hochei la agenția recomandată!

 

2.2 Analiza pariurilor în funcție de perioada  în care au loc meciurile

Majoritatea consideră hocheiul pe gheață un sport dificil pentru pariuri, pentru că mulți pariază în funcție de situația din clasament și diferența de valoare a loturilor și în multe cazuri rezultatul este contrar ațteptărilor. Aceasta este o mare greșeală, mai ales într-un sezon regulat cu 50+ meciuri unde mulți alți factori pot conta la fiecare partidă. Acest lucru se vede și la finalul unui sezon, când în toate campionatele importante, foarte rar o echipă obține mai mult de 65% din punctele puse în joc.

Unul din aspectele cele mai importante de care trebuie să ții cont atunci când analizezi un meci de hochei este momentul în care are loc acea partidă, iar acest aspect merită detaliat.

 

Meciuri la inceput de sezon:

- Transferurile. Vedeți dacă o echipă s-a întărit sau a slăbit și ce fel de jucători a adus și vândut. Și-a vandut golgheterii? atunci este posibil să înscrie mai puțin ca înainte. A adus jucători bătrâni cu experiență? Este posibil să obțină rezultate mai constante și să facă mai putine surprize etc). Totuși, nu uitați că un numar mare de transferuri poate însemna o omogenitate slabă în primele partide.

- Rezultatele din amicale: acestea trebuie să fie doar un punct de reper, fără să țineți foarte mult cont de ele. În foarte multe cazuri o echipă scoate în debutul campionatului rezultate contrare față de ce a aratat în perioada de pregătire.

 

Meciuri in timpul sezonului regulat:

- Forma de moment. În hochei este mult mai probabil ca în alte sporturi (fotbal mai ales) ca o echipă să lege 5 victorii, după care 5 înfrangeri. Este bine să mizați pe o echipă care trece printr-o perioadă bună contra la una care trece printr-o perioadă dificilă, însă atunci când echipa voastră pierde este bine să nu insistați pe ea. Mulți merg pe principiul: "A pierdut un meci după 5 victorii, nu are cum să-l piarda și pe al doilea". În hochei însă lucrurile nu merg chiar așa. Totuși trebuie să verificați și cum au fost obținute rezultatele anterioare.

- Statiscile meciurilor anterioare. Simplul fapt că o echipă a pierdut un meci, nu înseamnă neapărat că este începutul unei pase proaste. Este bine de verificat în ce condiții a venit acel insucces. Dacă de exemplu o echipă pierde o partidă deși are de 2 ori mai multe șuturi pe poartă ca adversara, atunci poate fi vorba de ghinion. Pe de altă parte însă, dacă acest lucru se întamplă constant, atunci poate echipa respectivă are probleme serioase la finalizare. Dacă o echipă are 4 victorii la rând, toate obținute la handicap, atunci este clar că echipa trece printr-o perioadă bună.

- Jucători indisponibili. Lipsa unui golgheter sau a unui portar (într-un sport în care echipele trag peste 20 - 30 de șuturi pe poartă într-un meci) este un factor important de care trebuie să tineți cont caâd analizați o partidă. Și lipsa altor jucători poate fi importantă, dar nu uitați că acesta este un sport în care 20 de jucatori se schimbă constant pe teren în câte 4 linii, deci anumite lipsuri pot fi suplinite mai ușor decat altele.

- Unde joacă echipa - acasă sau în deplasare. Ca în orice sport contează dacă o echipă joacă pe teren propriu sau în deplasare. În multe campionate importante, echipele au și câte 5 deplasări la rând, toate jucate într-un interval de 10-15 zile. Într-un camponat gen Rusia (KHL) acest factor este cu atat mai important, deoarece se fac constant deplasări de 600-1.500 km în decurs de numai 2 zile. Între cel mai estic oraș cu echipă in KHL (Vladivostok) și cel mai vestic (Zagreb) este o distanță de 11,200 km. Aceste deplasări, într-un interval atât de scurt pot obosi jucătorii.

 

Meciuri pe finalul sezonului regulat:

Situația din clasament: Odată cu apropierea finalului sezonului regulat anumite echipe pot fi calificate în play-off din timp, altele să nu mai aibă șanse de calificare, iar altele să tragă puternic pentru a prinde un loc de play-off. Acesta poate fi un aspect important, atunci când se întâlnește o echipă cu miză contra la una fără obiectiv. Acest lucru se amplifică și mai tare atunci când o echipă cu lot bun a avut rezultate mediocre, deoarece această echipă poate avea potențialul să crească ritmul și să scoată o serie bună de rezultate finale pentru a accede în faza următoare a competiției.

 

Meciuri in play-off:

Punctele prezentate pentru meciurile din sezonul regulat rămân valabile și aici, însă de data aceasta valoarea jucătorilor și diferența dintre echipe poate fi mai decisivă. Să nu credeți neapărat că o echipă clasată mai sus în sezonul regulat pornește neapărat cu prima șansă în fața uneia clasate mai jos. Rezultatele din play-off pot fi de multe ori diferite față de cele din sezonul regulat. Partidele de pe teren propriu vor avea o importanță mai mare, deoarece toate echipele vor încerca să-și câștige neapărat meciurile acasă, spre deosebire de sezonul regulat când o înfrângere pe teren propriu nu este neapărat o tragedie. Când analizați un meci de play-off ar trebui să țineți cont și de rezultatele directe din sezonul normal sau chiar și din sezoanele anterioare, deoarece este posibil ca stilul de joc al unei echipe sa aibă probleme contra stilului de joc al unei alte echipe.

 

Amicale:

Vă sugerăm sa le evitați pentru pariuri, sau dacă vreți neapărat să pariați pe ele, ar fi mai indicat să ochiți meciurile unde potențiale surprize pot avea loc, decât să mergeți pe mâna echipelor favorite.

PARIAZĂ PE HOCHEI PE GHEAȚĂ LA ACEASTĂ CASĂ DE PARIURI ONLINE! 

 

2.3 Forma de moment – foarte importantă în hochei

Forma de moment este un aspect cel puțin la fel de important ca și momentul în care are loc o partidă, și din multe puncte de vedere acești doi factori sunt în legătură directă. Hocheiul pe gheață este unul din sporturile în care forma de moment se simte cel mai mult, iar acesta este un aspect pe care mulți pariori îl neglijează. Fiecare echipă poate avea o serie lungă de înfrângeri, urmată de o serie de victorii sau invers. Sa luăm un exemplu din sezonul KHL Rusia 2015-2016.

Slovan Bratislava a avut 6 victorii consecutive. Apoi au urmat 5 înfrângeri la rând, urmate de 7 victorii succesive. Aceasta este o situaţie comună, care se poate întâlni la foarte multe echipe, în special cele de mijlocul clasamentului. O echipă care trage la primul loc într-un sezon regulat probabil va suferi mai greu mai mult de 3 insuccese la rând.
 

Cum depistăm forma de moment la hochei?

Dar cum depistăm forma de moment şi clipa în care o echipă iese sau intră într-o pasă proastă? În primul rând, spre deosebire de fotbal, în campionatele de hochei o echipă poate să aibă 4-5 deplasări consecutive sau 4-5 meciuri pe teren propriu la rând. Şi chiar dacă locul disputării partidelor alternează, un amănunt foarte important este că în majoritatea campionatelor importante o echipă joacă 4-6 meciuri la rând, în interval de câteva zile, după care urmează o pauză de 4-5 zile.

Acest amănunt este foarte important, deoarece dacă o echipă are 5 deplasări la rând, din 2 în 2 zile, şi le-a pierdut pe primele 3, este foarte probabil ca nici în următoarele 2 meciuri să nu-şi revină, pentru că practic echipa n-are timp la dispoziţie să repare minusurile din joc. Totuşi, când o echipă termină o serie de meciuri şi are o pauză de câteva zile este foarte posibil ca la următorul meci să se simtă anumite modificări în jocul practicat, deci şi în rezultate. Nu este însă o regulă care să se aplice de fiecare dată la perfecţie, pot exista bineînţeles excepţii. O echipă deşi se află într-o pasă proastă poate să câştige 1-2 meciuri dacă întâlneşte un adversar aflat într-o situaţie similară sau dacă diferenţa de valoare este prea mare ori dacă pur şi simplu norocul o ajută.

În mod cert pot exista şi alţi factori care să influenţeze o formă slabă de moment (probleme la club, salarii neplătite, neînţelegeri între antrenor şi jucători etc), dar pot exista şi situaţii când pur şi simplu o echipă se schimbă radical în bine. Nu trebuie să înţelegem mereu de ce se întâmplă aceste lucruri, însă este bine să profităm de ele.

Desigur, orice echipă mai devreme sau mai târziu iese dintr-o pasă proastă sau bună, însa atunci când cotele oferite sunt mari, acestea sunt pariuri pe meciuri de hochei ce merită încercate.

 

3. SISTEMUL NOSTRU PREFERAT DE PARIURI PE HOCHEI


Așa cum mai sus, în hochei, metoda noastră preferată de a paria constă, în principiu, în pariuri pe underdogi. Acele formații care pornesc cu șansa a doua la câștigarea unui meci. Indiferent că vorbim despre campionatul nord-american de hochei (NHL) sau despre cele mai tari ligi din Europa, cotele pe underdog sunt foarte tentante, existând mai mereu posibilitatea înregistrării unei surprize tocmai prin natura acestui sport de iarnă. Hocheiul este un sport extrem de imprevizibil, pariorii având nevoie de un procentaj de aproximativ 55% pentru a ieși pe plus pariind în mod constant pe favorite.

Mai mult, pariorii care joacă masiv pe favorite au nevoie de un procentaj și mai mare pentru a înregistra profit la sfârșitul zilei. Pariind pe underdogs, practic, puteți ieși pe plus și dacă aveți sub 50% pariuri câștigatoare. Procentul poate scădea și până la 40%-45%, dacă ne gândim aici la pariorii care preferă să mizeze constant pe echipe de hochei care pornesc în mod clar cu șansa a doua într-o partidă. Așadar, cote de peste 2.70 - 2.80 la moneyline.

Indiscutabil, este mult mai greu să alegi un underdog decât să pariezi pe o favorită, însă experiența noastră acumulată în ultimii ani ne-a învățat că acest lucru se poate deprinde de mers atât timp cât sunteți dispuși să vă corectați greșelile din mers. În plus, dacă nu vă veți speria în momentul când veți face click pe o cotă de la 2.5 în sus, având argumente solide în această direcție, înseamnă că sunteți pe drumul cel bun.

Există câteva motive care stau la baza acestui crez, conform căruia considerăm că pariurile pe underdog în hochei reprezintă cheia succesului pentru o bună parte din jucători. Iată-le în cele ce urmează!

 

Procentajul de reușită

În general, pariorii experimentați caută metode și strategii de pariere cu ajutorul cărora să obțină un profit cât de mic, constant, însă care să implice foarte puține riscuri. Ce înțelegem prin acest lucru? Pariorul va prefera întotdeauna o strategie pe termen lung, care să-i genereze un profit destul de bun, în detrimentul alteia cu ajutorul căreia ar putea da lovitura într-un interval scurt de timp, dar care să vină cu anumite "bagaje" (a se înțelege riscuri). 

Pentru a fi și mai clari de atât, imaginați-vă că, jucând în mod constant pe o cotă medie de 2.50, nu veți avea nevoie decât de 40% pariuri câștigatoare pentru a ieși pe 0. Invers, dacă am miza de fiecare dată pe favoriți, în cotă medie de 1.50, să spuneam, am avea nevoie de 6 pariuri din 10 (sau chiar mai mult) pentru a ieși pe 0. Tot ce este peste 40%, respectiv peste 60%, înseamnă profitul jucătorului.

În altă ordine de idei, însă, trebuie cunoscut faptul că, la pariuri, diferența dintre procentele invocate mai sus este una foarte mare. Pentru a avea un procentaj de 60% pariuri câștigatoare, trebuie să fii un parior cu adevărat bun. Asta în timp ce orice jucător cu câțiva ani de experiență poate "înverzi" 40% din biletele pe care le-a plasat.

 

Echipele de hochei care joacă acasă

Sunt foarte multe case de pariuri online care oferă cote mici și foarte mici în dreptul echipelor care evoluează pe teren propriu (în special în hocheiul european; în cel nord-american diferențele sunt mai mici). Ocazional, doar dacă diferența dintre echipe este mult prea mare, vom da și peste favorite care evoluează în deplasare. Într-o zi plină de partide de hochei din NHL, veți găsi cu siguranță și 2-3 meciuri în care oaspeții sunt văzuți de bookmakeri că având prima șansă la victorie. 

Impresia generală, însă, rămâne și ne prezintă o realitate de pe urma căreia putem profita pe termen lung adoptând o strategie menită a specula aceastra supraapreciere a gazdelor. Cel puțin în NHL, avantajul terenului propriu aproape că nu contează de multe ori. Sigur, putem vorbi în unele cazuri despre o oarecare oboseală acumulată în rândul oaspeților, care călătoresc cu avionul multe ore pentru a ajunge într-un capăt și-n celălalt al continentului America de Nord, însă nimic mai mult.

Din moment ce favoritele sunt de regulă echipele care evoluează acasă şi gazdele în mod evident nu se impun în fiecare meci de pe teren propriu, o bună strategie ar putea fi aceea de a lua în calcul adversarele capabile să scoată puncte departe de proprii fani. Cu alte cuvinte, în cazul în care observați situații în care echipele oaspete ar trebui să fie favorite (sau cel puțin pe picior de egalitate cu gazdele) la victorie, cântăriți riscurile asumate în raport cu profitul pe care l-ați putea înregistra și acționați în consecință. Pe termen lung, orice parior care se respectă știe acest lucru, pariurile în cote valoroase au câștig de cauză în fața celor ce pot fi privite drept o capcană întinsă de agenții pariorilor naivi și, în general, mai puțin experimentați.

PARIAZĂ ONLINE PE NHL CHIAR ACUM! TE AȘTEAPTĂ UN BONUS ATRACTIV DE BUN VENIT!

 

Avantajul psihologic în fața altor pariori

În situația în care ați paria pe cinci favorite într-o noapte de NHL, iar numai două dintre aceste echipe s-ar impune putem vorbi fără doar și poate despre o descurajare a dumneavoastră. Cu atât mai mult cu cât cotele n-au sărit niciodată de 2.00. Corect?

Pe de altă parte, dacă ați fi pariat pe cinci underdogi, iar doi dintre aceștia s-ar fi impus la capătul celor trei perioade (+ over time și lovituri de departajare, dacă este cazul), atunci foarte probabil ați strâns și ceva bănuți deoparte. Sau, în cel mai rău caz, ați fi ieșit pe 0. Strategia noastră pe termen lung este aceea de a ne asuma cât mai puține riscuri, pariind logic pe ceea ce credem că merită într-o zi normală de NHL.

Din punct de vedere psihologic, pariorii care vor miza constant pe underdogi ar trebui să stea mai bine decât cei care se limitează în a fi cuprinși de val și pariază zi de zi doar pe favorite, având argumente de tipul "echipa X este mai bună decât Y", "echipa X joacă acasă și va bate", ș.a.

Să presupunem că am plasa trei pariuri de câte 150 de lei fiecare pe tot atâtea echipe favorite, la cote de 1.50. Am risca un total de 450 de lei pentru a câștiga 225 lei în total. De cealaltă parte, pariorii care vor juca pe trei underdogi, în cotă 2.50, vor înregistra un profit de 675 de lei, ceea ce este semnificativ mai bine. 

Riscurile implicate, în schimb, nu sunt direct proporționale cu ceea ce am expus mai sus, în măsura în care este destul de ușor ca într-un meci normal din NHL să putem asista la o surpriză. Și nu este exclus, deci, ca la sfârșitul zilei să bifam toți cei trei underdogi analizați în prealabil.

 

Pariorii pe hochei nu sunt foarte sofisticați

Pariorii, asemeni publicului de hochei, nu sunt foarte sofisticați, dacă este să ne gândim că majoritatea au echipe favorite pe care joacă în mod constant. Pariuri însoțite de cele mai multe ori de explicații de natură celor de mai sus, deci fără argumente solide. Atunci când pariorii tind să placă o anumită echipă, cei mai mulți vor paria săptămânal pe aceasta. Mai ales dacă aceasta, la un moment dat, le-a generat un câștig important la pariuri. 

Ce înseamnă acest lucru pentru noi, pariorii sofisticați? Cotele vor scădea dacă se pariază masiv pe echipa adoptată de prima categorie de jucători, iar noi putem beneficia de cote și mai mari!

 

4. CASE DE PARIURI ONLINE CARE OFERĂ PARIURI PE HOCHEI

Hocheiul pe gheață este unul din sporturile de bază care se află în oferta oricărei case de pariuri online. Chiar și așa, sunt agenții de pariuri pe internet care au o oferă mai bună decât altele. Multe se bazează în special pe NHL, iar la celelalte campionate acoperă mult mai puține meciuri sau opțiuni de pariere. Și chiar și la NHL, pot fi agenții cu o ofertă mai bogată. Acest aspect este valabil atât pre-meci cât și live. De aceea în cele ce urmează îți voi arăta care sunt cele cinci case de pariuri online la care PariuriX recomandă să pariezi pe hochei.
 

Unibet (D.ONJN 1564/25.08.2016)  – deschide un cont acum

Oferta este foarte generoasă, atât ca număr de meciuri oferite cât și ca opțiuni de pariere. De exemplu la partidele din KHL găsești în jur de 30 – 50 de opțiuni de pariere cu ore bune înainte de fluierul de start, iar cu câteva zeci de minute înainte de start găsești chiar peste 100 de tipuri de pariuri. Și că tot veni vorba de meciuri din KHL, acestea pot fi urmărite complet gratuit la Unibet TV
 

Betano (D.ONJN 172/30.01.2017) –  te așteaptă un bonus atractiv

Betano oferă în jur de 40-45 de opțiuni de pariere la fiecare meci de hochei cât de cât decent. Dacă te uiți pe ofertă din timp vei vedea că la partide din NHL sunt oferite la fel de multe opțuni ca la o opartidă din Cehia de exemplu. Dar cu câteva ore înainte de startul partidei oferta este îmbunătățită și poate ajunge la peste 100 de tipuri de pariuri. Este important de menționat că deși Betano.ro nu oferă handicapuri asiatice la fotbal, o face la hochei! CLICK AICI pentru a afla mai multe despre oferta Betano pe hochei pe gheață.
 

Betfair (D.ONJN 1291/29.07.2016) – deschide un cont acum

Betfair vine cu un avantaj mare: posibilitatea de a plasa pariuri de tipul back / lay pe platforma de betting exchange. Nici dacă joci pe platforma de pariuri sportive nu vei fi dezamăgit, oferta fiind foarte generoasă, în special live. Poți afla mai multe accesând acest link

 

Fortuna Bet (D.ONJN 1560/25.08.2016) - deschide un cont acum

Are multe meciuri în ofertă, dar din păcate la partidele din competițiile europene vei găsi doar câteva opțiuni de pariere (4-5). Totuși la NHL oferta este mai bogată cu peste 30 de pariuri per meci. Este important de menționat că la Fortuna Bet poți efectua un depozit fără card, direct din sucursale stradale, prin serviciul Fortuna Cashpoint.

 

Netbet  (D.ONJN 1279 /29.06.2016)  –  vizitează site-ul operatorului

Te așteaptă 30 – 100 de opțiuni de pariere la meciurile dintre cele mai importante competiții, și nici ligile secundare nu sunt neglijate. De altfel Netbet are în multe momente cea mai bună ofertă sportivă live, iar acest lucru se simte și când vine vorba de hochei.  Nu sunt oferite transmisiuni live video din NHL, dar sunt în schimb oferite meciuri live video din KHL, Liga Campionilor și Liga Continentală. Pentru mai multe informații despre oferta Netbet pe hochei accesează ACEST LINK.
 

Sportingbet (D.ONJN 1558/25.08.2016) – pariază pe hochei chiar acum

Am găsit la meciuri din Germania DEL peste 50 de opțiuni de pariere, iar la cele din Germania DEL2 peste 20 de opțiuni, deci este de la sine înțeles că nu vor fi deloc dezamăgiți cei obișnuiți să parieze pe competiții mai mici. Am găsit inclusiv transmisiuni live video din Rusia KHL și Cehia Extraliga. Află mai multe despre oferta Sportingbet!

 
5. UNDE PUTEM URMĂRI LIVE MECIURI DE HOCHEI PE GHEAȚĂ ÎN 2018?

Vrei să urmărești live video meciuri de hochei pe gheață? Hai să îți arăt ce opțiuni ai.
 

Transmisiuni la TV

Cum probabil știi, începând cu sezonul 2016 / 2017 Telekom Sport a început să transmită meciuri din NHL, lucru pe care îl va face și în sezonul 2019 / 2020. Dar de regulă dă doar 1-2 partide pe noapte, și doar de la ora 02:00 sau mai târziu. Mai sunt și excepții totuși; au fost și partide transmise la ora 22:00, dar destul de rar.
 

Transmisiuni la case de pariuri online

Așa cum am precizat și în secțiunea precedentă, unele case de pariuri online oferă gratuit transmisiuni live video.Site-uri de live stream gratuite

Este singurul mod prin care poți găsi aproape orice meci televizat, dar ia în considerare că acestea sunt de o calitate slabă, sunt pline de reclame, și există posibilitatea ca stream-ul să se blocheze când îți este lumea mai dragă.  Recomandarea principală este streamhunter.eu. Am găsit aici chiar și partide din Islanda sau Polonia.Site-uri legitime ce oferă gratuit transmisiuni în condiții bune

Pe astfel de site-uri vei găsi doar anumite meciuri, dar pe care le poți urmări gratuit în condiții foarte bune (fără reclame, fără întreruperi, calitate decentă sau bună etc). Eu voi veni doar cu două recomandări; mai sunt și alte site-uri dar nu oferă nimic în plus față de cele două propuse de mine.

 • Laola1.tv - Da cel putin 1 meci din KHL zilnic, plus cateva saptamanal din DEL (campionatul Germaniei) si EHL (Austria). De asemenea transmit ocazional si cate 1 meci din Liga Campionilor. Stream-urile sunt de o calitate foarte buna, site-ul este 100% legal, si nu veti fi stresat de reclame pop-up pe ecran. Transmit si alte evenimente din multe alte sporturi.

 • Livetv.ru - Transmite meciuri din KHL, MHL, EHL, Extraliga, SHL, DEL (dar doar unele). Este site rusesc, deci așteaptă-te la comentariu în rusă.
   


Site-uri PPV (Pay Per View)

Sunt site-uri nordice care oferă contra-cost transmisiuni din campionatele Suediei, Finlandei sau Norvegiei, dar acestea nu sunt în engleză, iar prețurile sunt foarte piperate: în jur de 6 – 13 euro / partida. Anumite echipe ca Farjestadbk sau Brynas au drepturi exclusive asupra propriilor meciuri, așa că le vei putea urmări contra cost direct de pe site-urile proprii.

Singurul serviciu plătit care merită prezentat în această categorie este subscribe.nhl.com. Prețurile sunt ajustate în funcție de tipul abonamentului și momentul achiziției. Dacă de exemplu cumperi un abonament full înainte de începerea sezonului regulat atunci prețul este în jur de 115$. Dacă cumperi un abonament full pe la începutul lunii ianuarie, atunci va costa cam 85$. Un abonament de o lună are un preț în jurul valorii de 20$. Transmisiunile pot fi urmărite atât de pe PC, cât și de pe dispozitive mobile sau Smart TV.

PARIAZĂ ONLINE PE MECIURI DE HOCHEI PE GHEAȚĂ CU UN SUPER BONUS!


Te-ar mai putea interesa și:

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Gabriel Morariu
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Tudor Cosma
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX