1. Home »
 2. Sporturi »
 3. Cum analizam un meci din baseball

Cum analizam un meci din baseball

admin-pariurix
admin-pariurix

2023-01-02 08:00:00

image Cum analizam un meci din baseball

Jocul de baseball nu este preferat de foarte multe persoane atunci cand vine vorba de pariuri sportive, dar asta se intampla mai ales in tara noastra, unde acest sport nu este atat de popular si unde nu multe persoane cunosc regulile de baza ale sale.

Deschide cont și pariază pe baseball cu un bonus atractiv!

In ciuda acestor aspecte exista totusi destule persoane chiar si de la noi din tara care pariaza destul de frecvent pe meciurile de baseball si care simpatiteaza extrem de mult acest domeniu sportiv.

Deoarece este un sport mai dificil in ceea ce priveste regulile de joc, nu multe persoane se implica in pariurile ce privesc acest sport. Pentru cei care cunosc cat de cat baseball-ul si care inca nu stiu cum anume sa analizeze un meci de baseball, articolul acesta vine in ajutorul lor si sa speram ca cu ajutorul sau sa va raspundeti la nelamuririle avute.


Ce anume urmarim atunci cand analizam un meci de baseball?

 • Starting pitcherii

Pitcher-ul este cel care arunca mingile catre catcher. Un starting pitcher este jucatorul cu care orice echipa isi incepe partida. Acesta petrece timp pe teren in functie de modul cum arunca mingea. Cu cat nu ofera foarte multe puncte lovituri adversarilor sau puncte, acesta sta mai mult pe teren. Un pitcher este schimbat si in cazul in care oboseste sa arunce. Un astfel de jucator expermentat poate arunca pana la 110-130 de mingi pe partida. Tinand cont de aceste lucruri, un starting pitcher care are o evolutie buna, poate sta pe teren 7,8 chiar si 9 inning-uri.

Starting pitcherul are un mare rol in castigarea unei partide. Multi statisticieni considera ca rolul acestuia pentru stabilirea invingatoarei este de 50% sau chiar mai mult. In functie de modul cum arunca, echipa poate sa castige sau sa piarda puncte destul de pretioase.

Asadar atunci cand ne gandim sa pariem pe un meci din baseball foarte important este sa analizam starting pitcherii. Pentru un astfel de jucator cea mai importanta statistica este ERA ( Earned Runs Allowed). ERA se calculeaza inmultind numarul de puncte marcate pe aruncarea acestuia cu 9 si impartind rezultatul la numarul de reprize (inning-uri) in care acesta e evoluat.

Ce trebuie sa tineti cont in legatura cu acest scor? Cu cat un pitcher are o valoare ERA mai apropiata de 0.00, cu atat acel pitcher este mai bun. Urmariti si evolutiile lor din sezoanele precedente si din intalnirile directe.

 • Hitting

Hiterii sunt cei care incearca sa loveasca mingile trimise de pitcheri, despre care am vorbit mai sus. O echipa degeaba are pe teren un starting pitcher bun care va ceda intreaga partida doar 2 puncte, daca hitterii nu vor reusi sa aduca decat un singur run. Hitting-ul este unul dintre cele mai importante lucruri care trebuiesc analizate atunci cand va hotarati sa pariati pe un meci din baseball.

Verificati mereu daca in formatiile de baza exista jucatori accidentati, indisponibili si care este atmosfera care precede partida.

Un hitter are mai multe caracteristici pe care trebuie sa le urmariti:

 • G si AB (games si at-bat): reprezinta numarul de meciuri in care a jucat si de cate ori a ajuns la bata
 • R (runs): cate puncte a facut (de cate ori a ajuns la baza casei, NU de cate ori s-a punctat pe loviturile sale)
 • H (hits) : de cate ori a lovit (de cate ori a pus mingea in teren fara a fi out)
 • BA (batting average): in medie, de cate ori a reusit sa ajunga cel putin la baza 1 cand a fost la bata (la lovire). Un hitter care a fost de 4 ori la lovire intr-un meci si a ajuns o singura data la baza 1 are BA = 1/4 = .250
 • HR (home-runs): indica numarul de lovituri home-run
 • RBI (runs batted in): cati jucatori au marcat in urma unei lovituri reusite de el
 • BB (Bases on Balls sau Walks): de cate ori a inaintat la urmatoarea baza din cauza regulii de 4 balls.
 • SO (Strikeouts): de cate ori a fost eliminat prin strikeout
 • SB (Stolen Bases): indica numarul de baze furate de un jucator (alaturi de capacitatea de a lovi bine cu bata, viteza este un alt atu important

Batter vs Pittcher  - este una din statisticile pe care trebuie sa le verificati inainte de orice meci. Se verifica astfel care sunt rezultatele batterilor impotriva starting pitcher-ului din meciul respectiv.

Bullpen - intr-o partida echilibrata, in care ambii pitcheri au valoare, diferenta este facuta de obicei de Bullpen. Pitcherii au in general o medie de a sta pe teren intre 6-7 inning-uri. Diferenta este facuta de obicei in ultimele 2-3 inning-uri, acolo unde  arunca pitcherii din bullpen. Verificati asadar echipele si in ceea ce priveste pitcherii de rezerva si care echipa sta mai bine la acest capitol.

Apoi trageti o concluzie si vedeti care considerati ca poate fi sensul in care s-ar desfasura partida

Dupa ce ati analizat toate aceste lucruri, de abia acum puteti sa aruncati o privire peste clasamentele ce privesc meciurile de acasa, deplasare si respectiv intalnirile directe.

Trebuie sa stiti si sa fiti la curent cu urmatoarea regula: in baseball, indiferent de cote, indiferent de clasamente si chiar si de valoare, NU exista echipa cert favorita.

Daca va ganditi sa incepeti sa pariati pe meciurile din baseball trebuie sa aveti foarte multa rabdare si de asemenea trebuie sa invatati cat mai bine regulile acestui sport si sa incercati sa urmariti cat mai multe evenimente din cadrul acestei discipline sportive.

Deschide cont și pariază pe baseball cu un bonus atractiv!

Case de pariuri online recomandate

Betano
L1170664W000663
500RON bonus la pariuri sportive
Deschide cont și încasează până la 500 RON la pariuri sportive Betano!
Deschide cont
Se aplică T&C
Superbet
L1160659W000328
100% până la 500RON
Exclusiv PariuriX
Încasează bonus de 500RON la depozit!
Deschide cont
Se aplică T&C
NetBet
L1160651W000195
50RON
Exclusiv PariuriX
Încasează 50RON FREEBET fără depunere la Netbet!
Deschide cont
Se aplică T&C
Unibet
L1160657W000330
300RON pariu fără risc
Încasează un pariu fără risc de 300RON + 200FS CASH!
Deschide cont
Se aplică T&C
Mozzart Bet
L1203414W001173
200% până la 1750RON
Încasează bonusul Mozzartbet de 50 FS fără depunere + până la 1750RON
Deschide cont
Se aplică T&C
MrBit
L1213854VW001295
100% până la 200RON
Încasează un bonus de bun venit de 100% până la 200RON la MrBit!
Deschide cont
Se aplică T&C
Winmasters
L1160650W000194
până la 400RON
Încasează bonusul Winmasters de până la 400 RON
Deschide cont
Se aplică T&C

Sunt content manager-ul site-ului PariuriX.com, dar și cel mai vechi membru al echipei de specialiști PariuriX, având peste 10 ani de experiență în domeniul jocurilor de noroc. De-a lungul timpului am contribuit în special la adăugarea de tutoriale și articole utile pentru pariori, pentru a îi învăța pe aceștia să joace responsabil la pariuri sportive, și pentru a își putea gestiona corect bankrol ...

Citeste mai mult

Case de pariuri online legale recomandate

Tipsteri ai lunii

1
Dan.Oancia
0
Câștigate
0
Pierdute
0
2
Boogie-Alexandru-Ștefan
0
Câștigate
0
Pierdute
0
3
Gabriel Morariu
0
Câștigate
0
Pierdute
0

ABONEAZĂ-TE PENTRU A PRIMI PROMOȚII DE LA PARIURIX